Pilaf aromat cu legume. Rețetă de post hrănitoare
Dacă adori preparatele cu orez, pentru una dintre mesele principale din zilele de post, îți oferim o rețetă de pilaf aromat cu legume. Este un preparat simplu, gustos și hrănitor.
Galerie foto
Orezul este unul dintre cele mai uzuale alimente pentru că este foarte accesibil, dar și versatil. Pe lângă aceste calități culinare, orezul are o mulțime de proprietăți benefice pentru sănătate. Datorită conținutului ridicat de carbohidrați, orezul aduce un aport de energie organismului. În plus, este bogat în vitamine care ajută la prevenirea bolilor.
Orezul are proprietăți benefice diferite, în funcție de vârsta celor care îl consumă. Consumul de orez la vârsta adolescenței ajută la asimilarea mai rapidă a vitaminei B6. Aceasta are un rol important în metabolismul aminoacizilor. În cazul persoanelor de peste 60 de ani, orezul protejează inima și funcțiile creierului, crescând astfel media de viață.
Rețetele cu orez sunt foarte versatile. Poți găti orezul în cel mai simplu mod prin fierbere în apă, în supă, sau la abur. Îl poți prepara cu legume, cu carne sau îl poți include în supe și ciorbe, pentru consistență.
Îl poți adăuga în diferite umpluturi precum în compoziția sarmalelor sau a ardeilor umpluți. Vezi aici cum se prepară și rețeta de ardei umpluți cu legume și orez. Iar mai jos, îți oferim rețeta pilafului aromat și delicios.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas necesar preparării pilafului este acela de a aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare.
Cum prepari rețeta de pilaf aromat cu legume
Începe cu pregătirea legumelor pe care le cureți, le clătești și le toci mărunt. Pune uleiul la încins într-o tigaie așezată la foc de intensitate medie. Adaugă ceapa și usturoiul și amestecă-le pentru 1-2 minute în uleiul fierbinte. Presară puțină sare peste ceapă, pentru a o înmuia mai rapid și a o ajuta să nu se ardă.
Adaugă toate condimentele de la început și amestecă-le cu ceapa și usturoiul până când se degajă aromele acestora. Un minut este mai mult decât suficient pentru acest pas. Apoi adaugă pe rând legumele și amestecă-le ușor cu ingredientele din tigaie. Mai întâi adaugi morcovii și îi amesteci cu ceapa și condimentele pentru un minut.
Apoi adaugi mazărea și peste un minut ardeiul. După ce le-ai adăugat pe toate, poți adăuga și orezul clătit cu apă rece și bine scurs. Amestecă-l bine cu legumele călite și adaugă apa fierbinte.
Acoperă vasul și fierbe pilaful reducând intensitatea focului la minim. Lasă orezul să fiarbă până când absoarbe tot lichidul din vas. Nu mai amesteca în orez pentru a nu strivi boabele. Agită vasul ușor într-o parte și în cealaltă pentru a se amesteca ingredientele.
Servește deliciosul pilaf aromat cu legume cald, alături de o salată de murături, sau una simplă de legume. Pentru data viitoare când mai dorești o rețetă cu orez, poți încerca orez cu legume în sos de roșii. Este tot o rețetă din categoria celor de post.
Galerie foto