Ori de câte ori te gândești la orez cu lapte cremos și aromat îți vin în minte și amintiri din copilărie? Este unul dintre deserturile cu care bunicile și mamele au răsfățat generații la rând. Dacă vrei să îl prepari și tu, iată rețeta.
Orez cu lapte cremos și aromat. Rețeta copilăriei taleRisotto este un preparat din orez, foarte cremos și moale, motiv pentru care intră în categoria „comfort food”. Poți fierbe orezul în apă sau în supă de legume sau de carne și poți adăuga brânzeturi, fructe de mare sau legume. Totuși, în ceea ce privește orezul nu toate tipurile sunt potrivite. Descoperă și tu cele mai bune tipuri de orez pentru risotto cremos și moale ca în Italia. Iată ce spun specialiștii.
Cele mai bune tipuri de orez pentru risotto cremos și moale ca în ItaliaOrezul prăjit este o mâncare cu specific asiatic, populară și apreciată în întreaga lume, recunoscută pentru savoarea sa bogată și versatilitatea în preparare. Acest fel de mâncare simplu, dar delicios, are o istorie îndelungată și o varietate de rețete și variante în funcție de regiune și tradiție. Poți face orez prăjit la air fryer oricând vrei să gătești ceva rapid.
Orez prăjit la air fryer. Rețeta rapidă care aduce gustul Asiei la tine acasăSpălarea orezului înainte de gătire este o practică obișnuită în multe culturi și este subiectul unei dezbateri constante. Motivația principală pentru spălarea orezului este eliminarea excesului de amidon de pe boabe, îndepărtarea impurităților și a posibilelor reziduuri de praf sau murdărie. Descoperă dacă se spală sau nu orezul înainte de gătire? Iată câteva explicații științifice de la cercetători.
Se spală sau nu orezul înainte de gătire? Explicații științifice de la cercetătoriOrezul este versatil, sățios, hrănitor și ușor de preparat. Poate fi fel principal sau aperitiv, poate fi gătit simplu, cu legume sau cu carne. Află mai multe despre principalele greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie.
Greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărieExistă multe tipuri diferite de orez. Orezul brun are o aromă de nucă și este o cereală integrală. Orezul alb este cel mai comun tip de orez, însă nu are aportul de fibre al celui brun. Totuși, este o sursă bună de carbohidrați și alți nutrienți, cum ar fi manganul și fierul.
7 rețete cu orez pe care le poți face cu buget redus. Ce poți să gătești atunci când te afli în pană de ideiOrezul este unul dintre cele mai populare alimente din lume. În anumite zone ale lumii reprezintă hrana de bază, fiind consumat la aproape fiecare masă a zilei. Fiecare cultură are modul preferat de a consuma orezul: orezul fiert în China, în combinație cu fasolea neagră în Cuba, cu nucă de cocos în Columbia, sub formă de paella în Spania, italienii au risotto, drept garnitură pentru curry în Pakistan, jambalaya în sudul SUA și bibimbap în Coreea. Descoperă în cele ce urmează care este diferența dintre orezul brun și cel alb.
Care este diferența dintre orezul brun și cel alb. Iată ce spun nutriționiștiiPe rafturile magazinelor găsești o mulțime de tipuri de orez. Nu doar că bobul lor este diferit, dar și culorile, modul de prelucrare și aromele. În funcție de aceste caracteristici vei alege orezul potrivit pentru diverse tipuri de mâncare.
Cele mai folosite tipuri de orez. Cum este recomandat să le găteștiPreparatele cu orez sunt printre cele mai simple, ușoare și rapide, dar și gustoase și consistente. În plus, poți combina orezul cu o mulțime de alte ingrediente pentru un plus de savoare și culoare. Încearcă o rețetă de orez cu spanac pentru a te bucura de o explozie de gusturi și de un plus de sănătate.
Spanac cu orez. Rețetă simplă și gustoasăDacă te întrebi ce să mai prepari pentru a-i impresiona pe cei dragi cu gustări simple, dar delicioase, prepară chiftele de orez. Rețeta este simplă, rapidă și ușor de preparat.
Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparatDacă adori preparatele cu orez, pentru una dintre mesele principale din zilele de post, îți oferim o rețetă de pilaf aromat cu legume. Este un preparat simplu, gustos și hrănitor.
Pilaf aromat cu legume. Rețetă de post hrănitoareDacă îți este dor de gustul orezului cu lapte din copilărie, poți să îl prepari rapid, dar în cantitate mai mare. Savurează o porție bună pentru a-ți potoli pofta, iar din ce rămâne, poți prepara o delicioasă budincă de orez cu prune uscate și bezea.
Budincă de orez cu prune uscate și bezea