orez

Cele mai bune tipuri de orez pentru risotto cremos și moale ca în Italia
Sfaturi culinare | 16 februarie 2024

Cele mai bune tipuri de orez pentru risotto cremos și moale ca în Italia

Risotto este un preparat din orez, foarte cremos și moale, motiv pentru care intră în categoria „comfort food”. Poți fierbe orezul în apă sau în supă de legume sau de carne și poți adăuga brânzeturi, fructe de mare sau legume. Totuși, în ceea ce privește orezul nu toate tipurile sunt potrivite. Descoperă și tu cele mai bune tipuri de orez pentru risotto cremos și moale ca în Italia. Iată ce spun specialiștii.

Cele mai bune tipuri de orez pentru risotto cremos și moale ca în Italia
Orez prăjit la air fryer. Rețeta rapidă care aduce gustul Asiei la tine acasă
Garnituri | 13 februarie 2024

Orez prăjit la air fryer. Rețeta rapidă care aduce gustul Asiei la tine acasă

Orezul prăjit este o mâncare cu specific asiatic, populară și apreciată în întreaga lume, recunoscută pentru savoarea sa bogată și versatilitatea în preparare. Acest fel de mâncare simplu, dar delicios, are o istorie îndelungată și o varietate de rețete și variante în funcție de regiune și tradiție. Poți face orez prăjit la air fryer oricând vrei să gătești ceva rapid.

Orez prăjit la air fryer. Rețeta rapidă care aduce gustul Asiei la tine acasă
Se spală sau nu orezul înainte de gătire? Explicații științifice de la cercetători
Sfaturi culinare | 6 ianuarie 2024

Se spală sau nu orezul înainte de gătire? Explicații științifice de la cercetători

Spălarea orezului înainte de gătire este o practică obișnuită în multe culturi și este subiectul unei dezbateri constante. Motivația principală pentru spălarea orezului este eliminarea excesului de amidon de pe boabe, îndepărtarea impurităților și a posibilelor reziduuri de praf sau murdărie. Descoperă dacă se spală sau nu orezul înainte de gătire? Iată câteva explicații științifice de la cercetători.

Se spală sau nu orezul înainte de gătire? Explicații științifice de la cercetători
Greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie
Sfaturi culinare | 11 noiembrie 2023

Greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie

Orezul este versatil, sățios, hrănitor și ușor de preparat. Poate fi fel principal sau aperitiv, poate fi gătit simplu, cu legume sau cu carne. Află mai multe despre principalele greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie.

Greșeli pe care toată lumea le face atunci când gătește orez. Sfaturi utile în bucătărie
7 rețete cu orez pe care le poți face cu buget redus. Ce poți să gătești atunci când te afli în pană de idei
Rețete de mâncare | 6 iunie 2023

7 rețete cu orez pe care le poți face cu buget redus. Ce poți să gătești atunci când te afli în pană de idei

Există multe tipuri diferite de orez. Orezul brun are o aromă de nucă și este o cereală integrală. Orezul alb este cel mai comun tip de orez, însă nu are aportul de fibre al celui brun. Totuși, este o sursă bună de carbohidrați și alți nutrienți, cum ar fi manganul și fierul. 

7 rețete cu orez pe care le poți face cu buget redus. Ce poți să gătești atunci când te afli în pană de idei
Care este diferența dintre orezul brun și cel alb. Iată ce spun nutriționiștii
Sfaturi culinare | 23 mai 2023

Care este diferența dintre orezul brun și cel alb. Iată ce spun nutriționiștii

Orezul este unul dintre cele mai populare alimente din lume. În anumite zone ale lumii reprezintă hrana de bază, fiind consumat la aproape fiecare masă a zilei. Fiecare cultură are modul preferat de a consuma orezul: orezul fiert în China, în combinație cu fasolea neagră în Cuba, cu nucă de cocos în Columbia, sub formă de paella în Spania, italienii au risotto, drept garnitură pentru curry în Pakistan, jambalaya în sudul SUA și bibimbap în Coreea. Descoperă în cele ce urmează care este diferența dintre orezul brun și cel alb.

Care este diferența dintre orezul brun și cel alb. Iată ce spun nutriționiștii
Cele mai folosite tipuri de orez. Cum este recomandat să le gătești
BeautiFood | 10 mai 2023

Cele mai folosite tipuri de orez. Cum este recomandat să le gătești

Pe rafturile magazinelor găsești o mulțime de tipuri de orez. Nu doar că bobul lor este diferit, dar și culorile, modul de prelucrare și aromele. În funcție de aceste caracteristici vei alege orezul potrivit pentru diverse tipuri de mâncare.

Cele mai folosite tipuri de orez. Cum este recomandat să le gătești
Spanac cu orez. Rețetă simplă și gustoasă
Galerie foto
Garnituri | 4 decembrie 2022

Spanac cu orez. Rețetă simplă și gustoasă

Preparatele cu orez sunt printre cele mai simple, ușoare și rapide, dar și gustoase și consistente. În plus, poți combina orezul cu o mulțime de alte ingrediente pentru un plus de savoare și culoare. Încearcă o rețetă de orez cu spanac pentru a te bucura de o explozie de gusturi și de un plus de sănătate.

Spanac cu orez. Rețetă simplă și gustoasă
Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparat
Galerie foto
Aperitive | 20 noiembrie 2022

Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparat

Dacă te întrebi ce să mai prepari pentru a-i impresiona pe cei dragi cu gustări simple, dar delicioase, prepară chiftele de orez. Rețeta este simplă, rapidă și ușor de preparat.

Chiftele de orez. Rețetă rapidă și ușor de preparat
Pilaf aromat cu legume. Rețetă de post hrănitoare
Galerie foto
Garnituri | 17 noiembrie 2022

Pilaf aromat cu legume. Rețetă de post hrănitoare

Dacă adori preparatele cu orez, pentru una dintre mesele principale din zilele de post, îți oferim o rețetă de pilaf aromat cu legume. Este un preparat simplu, gustos și hrănitor.

Pilaf aromat cu legume. Rețetă de post hrănitoare
Budincă de orez cu prune uscate și bezea
Galerie foto
Desert | 20 august 2022

Budincă de orez cu prune uscate și bezea

Dacă îți este dor de gustul orezului cu lapte din copilărie, poți să îl prepari rapid, dar în cantitate mai mare. Savurează o porție bună pentru a-ți potoli pofta, iar din ce rămâne, poți prepara o delicioasă budincă de orez cu prune uscate și bezea.

Budincă de orez cu prune uscate și bezea
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
mâncare de ștevie cu usturoi
29 februarie, 06:15
Mâncare de ștevie cu usturoi. Rețeta uitată pe care trebuie să o încerci primăvara aceasta Mâncare de ștevie cu usturoi. Rețeta uitată pe care trebuie să o încerci primăvara aceasta
Cacio e pepe puse într-o farfurie albă
29 februarie, 06:02
Cacio e pepe, cea mai simplă rețetă de paste. Se prepară din 3 ingrediente Cacio e pepe, cea mai simplă rețetă de paste. Se prepară din 3 ingrediente
Bol cu năut fiert alături de un bol cu năut nefiert, pentru a afla cum se fierbe năutul
29 februarie, 05:24
Cum se fierbe năutul. Proprietăți, beneficii și rețete culinare Cum se fierbe năutul. Proprietăți, beneficii și rețete culinare
brownie fără făină pe o tavă
29 februarie, 05:09
Brownie fără făină sau zahăr. Desertul sănătos din doar 3 ingrediente Brownie fără făină sau zahăr. Desertul sănătos din doar 3 ingrediente
Ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată cu caise din compot, porționată pe o farfurie
28 februarie, 08:40
Ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată. Rețeta cu caise din compot Ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată. Rețeta cu caise din compot
Păstrarea alimentelor la frigider ilustrată cu ajutorul unui frigider plin
28 februarie, 07:34
Păstrarea alimentelor la frigider. 4 produse care stau mai bine pe blatul din bucătărie Păstrarea alimentelor la frigider. 4 produse care stau mai bine pe blatul din bucătărie
Prăjitură Mărțișor, două porții
28 februarie, 06:18
Prăjitură Mărțișor. Rețetă de desert pentru ziua de 1 Martie Prăjitură Mărțișor. Rețetă de desert pentru ziua de 1 Martie
Două porții de piept de pui cu lămâie într-o farfurie albă
28 februarie, 05:36
Piept de pui cu lămâie la cuptor. Rețetă de friptură fragedă și delicioasă Piept de pui cu lămâie la cuptor. Rețetă de friptură fragedă și delicioasă
Vezi cele mai noi articole
închide