Chiftele de post, cu linte și ciuperci. Se fac rapid și sunt foarte hrănitoare
Dacă ții post sau vrei să iei o pauză de la mâncat carne, îți propunem o rețetă de chiftele de post, cu linte și ciuperci. Se fac rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente.
Lintea este importantă în dieta celor care țin post sau a veganilor datorită cantității mari de proteine vegetale pe care le conține. Este o sursă bună de fibre, acid folic și minerale. Textura ei o face ușor de folosit pentru felurile de mâncare cremoase. Indiferent dacă alegi linte roșie, verde sau galbenă, proprietățile sunt aceleași.
Îți prezentăm mai jos lista cu ingredientele și modul de preparare al acestor chiftele de post.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru a face chiftele de post este să fierbi lintea. Las-o să se răcească bine, timp în care scurge bine ciupercile din conservă. Pune lintea într-un blender împreună cu ciupercile, ceapa și usturoiul. După ce s-au omogenizat, mută compoziția într-un bol. Amestecă împreună cu uleiul, pesmetul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat mărunt.
Pentru început pune numai 3 linguri de pesmet, iar dacă mai este nevoie poți să mai adaugi pe parcurs. Amestecă totul până se obține o pasta asemănătoare cu cea pentru chiftelele cu carne.
Cum să prăjești aceste chiftele de post cu linte și ciuperci ca să nu le arzi
Umezește-ți mâinile ca să nu se lipească aluatul și formează cheftelele de post cât de mari le preferi. Încălzește tigaia și pune chiftelele pe o parte. Lasă-le timp de 10 minute și apoi întoarce-le. După încă 10 minute ar trebui să se rumenească suficient. Ca să nu se ardă, lasă focul la mic sau mediu.
Le poți consuma atât calde, alături de zucchini pane, sau reci alături de soia cu legume la tigaie. Orice ai alege, gustul delicios este garantat.