Chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi
Îți plac chiftelele, dar parcă te-ai plictisit de rețeta clasică și vrei să le combini altfel? Încearcă o rețetă de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi, perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Galerie foto
Chiftelele preparate la cuptor nu sunt doar delicioase ci și mai sănătoase și mai ușor de preparat. Scapi și de gustul de prăjeală, dar scapi și de grija de a le învârti tot timpul în tigaie, pentru a nu se arde.
Cât despre sosul de roșii, pe acesta îl poți pregăti după pofta inimii. Îl poți prepara mai dulce sau mai picant, din roșii proaspete sau din roșii conservate. Și condimentele le poți alege după gust. Foarte bine se combină roșiile cu cimbrul și busuiocul. Dar îi poți oferi o ușoară influență mediteraneeană și adaugi puțin oregano. Îți oferim mai jos rețeta clasică de chiftele cu sos de roșii, de unde te poți inspira și tu.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas în prepararea rețetei de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi constă în pregătirea compoziției pentru chiftele. Poți prepara chiftelele din carne de pui, de vită, de de porc, sau chiar un amestec.
Cum pregătești și coci chiftele la cuptor
Pune carnea tocată într-un bol și adaugă peste ea toate condimentele din lista de ingrediente. Curăță ceapa și toac-o mărunt. Curăță usturoiul și dă-l pe răzătoare. Adaugă-le peste carnea tocată.
Curăță cartofii și clătește-i cu apă rece, apoi îi dai pe răzătoarea mare. Stoarce bine răzătura de cartofi și adaug-o peste carnea tocată. La fel procedezi și cu morcovul.
Amestecă bine toate ingredientele până când se omogenizează compoziția. Apoi adaugă cele două sau trei ouă și din nou omogenizează. Lasă compoziția de chiftele să se odihnească la rece 15-20 de minute.
Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Formează chiftelele de mărimea unei mingi de ping pong și așază-le într-o tavă, pe hârtie de copt. Pune tava la cuptor și coace chiftelele pentru 35-40 de minute, la 180 de grade sau până când sunt bine rumenite.
Pe la jumătatea timpului, mai întoarce-le pe partea cealaltă.
Cum prepari sosul pentru rețeta de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi
În timpul când chiftelele se coc la cuptor, pregătește sosul de roșii.
Pune uleiul într-o tigaie mare la înfierbântat, pe flacăra aragazului. Adaugă ceapa tocată mărunt și 2-3 căței de usturoi. Lasă ingredientele să se pătrundă, amestecându-le pentru a nu se arde. Apoi, adaugă roșiile decojite și tocate în cuburi. Fierbe sosul de roșii până când devine se evaporă lichidul lăsat de roșii și devine consistent. Adaugă de la început, în sosul de roșii, crenguța de cimbru și condimentele. Spre final de preparare, adaugă și frunzele de busuioc rupte mărunt și restul de căței de usturoi răzuiți.
Scoate chiftelele coapte la cuptor și adaugă-le în sosul de roșii. Pune-le din nou la cuptor pentru 10-15 minute, timp în care se vor întrepătrunde cu aromele din sos.
Servește delicioasele chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi presărate cu pătrunjel verde. Sunt delicioase cu pâine prăjită sau cu mămăliguță.
Îți oferim și o rețetă de mămăliguță clasică, așa cum o prepara bunica.