Roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoi
Printre conservele de roșii pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoi.
Galerie foto
Roșiile conservate la borcan cu câteva arome și fără conservanți își păstrează gustul, dar și proprietățile. Te vei bucura de aroma lor în preparate delicioase, exact ca vara. În plus, le poți conserva fără sare, deci nu se vor acri pe parcursul depozitării.
Roșiile conservate în acest mod pot fi folosite la aproape la orice fel de preparate cu carne sau legume. Pot fi folosite și la sosuri pentru paste, fripturi, ciorbe sau supe. Doar desfaci borcanul și adaugi roșiile în oala cu celelalte ingrediente. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a conserva și tu roșiile în acest mod.
Ingrediente
Mod de preparare
Pașii de prepararea ai rețetei de roșii conservate la borcan, cu țelină și usturoi sunt simpli și ușori. Nu ai nevoie de tehnici speciale pentru conservare și nici de ingrediente complexe.
Important este să sterilizezi bine borcanele și capacele și să speli bine roșiile. Dacă procuri roșiile din piață, este bine să le ții câteva minute în apă rece, pentru a fi sigură că se elimină substanțele folosite la îngrijirea culturii. Începe cu sterilizarea borcanelor. Este necesar această etapă pentru conservarea perfectă a roșiilor.
Metode necesare sterilizării borcanelor pentru conserve
Îți oferim mai jos patru metode de sterilizare corectă a borcanelor și sticlelor, dar și a capacelor pentru conserve.
Metoda fierberii pe aragaz
Spală borcanele și capacele din dotare cu apă și detergent de vase. Clătește-le bine și pune-le într-o oală cu pereții mai înalți. Adaugă apă cât să acoperi bine borcanele și pune oala pe flacăra aragazului. Fierbe borcanele pentru 10 minute din momentul în care apa a dat în clocot.
Transferă apoi borcanele pe prosoape curate, așezate invers. Lasă-le să se scurgă bine înainte de a le folosi la conserve.
Metoda sterilizării în cuptor
Ca și la metoda anterioară, spală bine borcanele și capacele, clătește-le și lasă-le la scurs. Așază-le într-o tavă metalică adăugând și capacele pe lângă ele. Pune tava cu borcane în cuptor pentru 20 de minute la 170 de grade Celsius.
Metoda sterilizării la cuptorul cu microunde
Una dintre cele mai rapide metode de sterilizat sticle și borcane este cea a cuptorului cu microunde. După ce ai spălat și scurs borcanele, așază-le pe farfuria din cuptor. Pornește cuptorul pentru două minute la putere maximă. Dezavantajele acestei metode sunt acelea că nu poți steriliza și capacele și nu încap multe borcane în cuptor. Capacele se vor fierbe separat într-o oală cu apă, pe flacăra aragazului.
Metoda sterilizării în mașina de spălat vase
Pune borcanele nespălate în mașina de spălat și folosește un ciclu scurt de spălare cu detergent. Apoi, selectează un program de spălare la temperatura de 65 de grade Celsius. Este utilă și această metodă, dar durează mai mult.
Pași necesari pentru a conserva roșii la borcan pentru iarnă, cu frunze de țelină și usturoi
După ce ai ales una dintre metodele de mai sus pentru sterilizarea borcanelor, poți pregăti roșiile și celelalte ingrediente necesare rețetei.
Roșiile bine spălate le ștergi cu prosoape de hârtie și le tai în jumătăți, sau dacă sunt mai mari, în sferturi. Îndepărtează cotoarele și părțile mai albe de la roșii, dacă există. Frunzele de țelină cu lujeri cu tot le speli bine și le lași într-o sită la scurs.
Comparativ cu rețeta de roșii întregi conservate la borcan, la rețeta de față roșiile se taie în sferturi sau jumătăți și nu se mai adaugă suc de roșii.
Pune în fiecare borcan câte o crenguță de frunze de țelină și 1-2 căței de usturoi. Apoi adaugă roșiile îndesându-le cu atenție. Închide ermetic capacele borcanelor.
Pune un ștergar curat într-o cratiță mare și așază borcanele în ea. Toarnă apă până la gâtul borcanelor și pune cratița pe flacăra aragazului. Fierbe borcanele cu roșii pentru 50 de minute de când apa începe să fiarbă. Lasă-le în apă până când se vor răci complet pentru a le putea transfera în cămară.
Una dintre rețetele pe care ți-o recomandă pentru a folosi roșiile la borcan este rețeta de rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii.