Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor sub formă de eclere, choux sau profiterol, încearcă și rețeta de churros cu sos de ciocolată.
Galerie foto
Este o rețetă de gogoși spaniole care se prepară din același aluat opărit ca și deserturile amintite mai sus. Gogoșile nu au formă rotundă precum cele clasice, au formă de sticksuri și se rumenesc rapid în ulei încins. Sunt gustoase, sunt aromate și crocante. Le poți savura simple, decorate cu zahăr pudră sau glazurate cu diferite sosuri. Sosul de ciocolată este cel mai popular și mai simplu de preparat. Îl poți prepara atât din ciocolată neagră, cât și din ciocolată albă.
Tot pentru gogoșile spaniole mai poți prepara și un sos de vanilie sau unul de caramel. Descoperă aici o rețetă de sos caramel sărat, perfectă pentru a-l folosi la glazurarea gogoșilor. Iar mai jos, vei descoperi rețeta completă cu listă de ingrediente și pași de urmat pentru a prepara și tu churros cu sos de ciocolată.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu prepararea aluatului opărit. Acesta necesită mai multe etape de preparare. În prima etapă se va opări făina într-un lichid fierbinte din apă cu unt. Aluatul rezultat necesită răcire, după care se adaugă ouăle.
Cum prepari aluatul pentru churros cu sos de ciocolată
Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și adaugă în ea apa cu untul, zahărul și sarea. Lasă untul să se topească și amestecă pentru omogenizare, iar când compoziția atinge punctul de fierbere, adaugă toată făina odată. Amestecă energic cu un tel până când făina se hidratează și absoarbe tot lichidul. Omogenizează bine aluatul opărit și lasă-l să se răcească.
După răcirea completă adaugă, pe rând, în aluat cele trei ouă, omogenizând bine după fiecare ou adăugat. Pune aluatul rezultat la rece pentru aproximativ 15 minute.
Pentru a forma gogoșile, adaugă aluatul într-un dispozitiv de decorat deserturi cu vârf metalic în formă de stea. Formează cu ajutorul acestuia gogoșile în lungime de 5-6 cm, pe o hârtie de copt.
Pune ulei la încins într-o cratiță și scufundăm câte gogoși încap în el. Lasă-le să se prăjească până când se ridică singure la suprafața uleiului. Scoate-le din ulei cu o spumieră și așază-le pe prosoape de hârtie pentru a absorbi din surplusul de ulei de pe ele.
Cum prepari sosurile de ciocolată
Dacă te-ai hotărât să prepari și sos de ciocolată albă și de ciocolată neagră, împarte smântâna pentru frișcă în două părți, dar nu egale. Ciocolata albă fiind mai fluidă după topire necesită mai puțină smântână decât ciocolata neagră. Așadar, pentru sosul de ciocolată neagră vei folosi 300 ml de smântână la 200 gr de ciocolată, iar pentru cel de ciocolată albă folosești cantități egale de ingrediente.
Încălzește separat smântâna în două crăticioare și topește cele două tipuri de ciocolată, respectând proporțiile indicate mai sus.
Lasă sosurile să se răcească, apoi te poți răsfăța cu delicioasele delicioasele churros cu sos de ciocolată, alături de familie.
Tot din categoria rețetelor cu aluat opărit mai poți prepara și rețeta de mini Paris Brest cu căpșuni. Este o rețetă tradițională din bucătăria franțuzească.
Galerie foto