Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Printre cele mai apreciate rețete de deserturi din bucătăria franțuzească se numără și rețeta de eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată. Chiar dacă este o rețetă mai complexă, merită preparată, mai ales pentru un eveniment deosebit sau pentru o sărbătoare.

Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată pe un platou cu furculiță
Galerie foto

Galerie foto

Cojile eclerelor devin moi după umplerea cu cremă / Shutterstock

Eclerele sunt printre cele mai elegante deserturi ce pot fi vedete pe platourile cu deserturi festive. Cojile pentru eclere reprezintă elementul de bază al acestora. Se prepară dintr-un aluat opărit care necesită cantități fixe de ingrediente, pentru ca reușita să fie sigură. După coacere se umplu cu cremă de vanilie și se decorează cu glazură de ciocolată.

Citește și

Aceasta este rețeta clasică, rețeta de bază, însă poate fi adaptată după gusturile fiecăruia. Cojile de eclere se pot umple și cu alte creme. Cremele de fructe sunt ideale vara, dar și cremele de ciocolată sau cele de caramel sunt potrivite. În schimb, rețeta pentru cojile de eclere este aceeași, indiferent pentru ce cremă sau glazură optezi. Aceeași rețetă se folosește și pentru cojile de choux à la crème sau cele de profiterol. Diferența dintre cele trei exemple constă în forma cojilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele pentru eclere sunt lunguiețe, iar pentru choux à la crème și pentru profiterol, sunt rotunde. Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasele eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în prepararea cojilor de eclere, care necesită trei etape. În prima etapă se prepară un aluat opărit. Se așteaptă răcirea acestuia, iar în a doua etapă se încorporează în aluat, unul câte unul, ouăle. Iar în a treia etapă se coc cojile de eclere.

Cum prepari aluatul pentru cojile de eclere cu cremă de vanilie și glazură

Într-o cratiță așezată la foc de intensitate medie adaugă apa, uleiul și un praf de sare. Când amestecul de lichide începe să fiarbă, stinge focul și adaugă în cratiță toată făina odată. Amestecă energic cu un tel sau o spatulă până când făina se hidratează și absoarbe tot lichidul. Apoi lasă aluatul opărit să se răcească. După răcirea completă, adaugă unul câte unul, cele cinci ouă, omogenizând aluatul după fiecare ou adăugat.

Încălzește cuptorul la 150 de grade Celsius, iar cu ajutorul unui săculeț pentru decorat prăjituri, cu dui stelat, formează eclere de aproximativ 12 cm lungime, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă 2 cm de spațiu între ele, pentru a le permite să se dezvolte în timpul coacerii.

Introdu tava în cuptor pe raftul din mijloc și coace cojile de eclere timp de 40 de minute, la 150 de grade Celsius. În intervalul de timp cât se coc cojile, poți prepara crema de vanilie.

Cum prepari crema de vanilie

Pune amidonul de porumb într-un bol și diluează-l cu puțin lapte rece. Restul din cantitatea pune-l la fiert. Când atinge punctul de fierbere, adaugă sarea și amestecă până când aceasta se dizolvă. Apoi, lasă laptele să se răcorească timp de 5 minute și adaugă esența de vanilie.

În altă cratiță amestecă gălbenușurile cu zahărul, până când devin cremoase și deschise la culoare. Adaugă amidonul diluat cu lapte rece și omogenizează amestecul. Apoi adaugă câte puțin din laptele fierbinte, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare.

Așază cratița pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie și fierbe crema de vanilie, amestecând continuu. Când capătă textură consistentă, stinge focul și așază o folie de prospețime direct peste cremă. Lasă crema să se răcească sub folie pentru a nu se forma crustă la suprafață.

După răcirea cremei, mixează untul moale cu zahărul vanilat până când devine cremos. Încorporează-l treptat în crema de vanilie răcită. Umple cojile de eclere cu această cremă, folosind un dispozitiv de decorat deserturi.

Cum prepari glazura pentru eclere cu cremă de vanilie

Pune frișca lichidă într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului. Las-o să se încălzească bine, dar fără a ajunge la punctul de fierbere. Stinge focul și adaugă ciocolata mărunțită peste frișca încălzită. Amestecă energic până când ciocolata se topește, iar glazura devine omogenă. Adaugă și esența de rom.

Glazurează eclerele și așază-le pe un grătar sau pe un platou. Poți presăra peste glazură și fulgi de ciocolată neagră sau albă, pentru un decor spectaculos.

Descoperă și o rețetă de tort profiterol, desertul pe care poți să-l faci cu orice ocazie.

Citește și
Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată pe un grătar metalic
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu umplerea și glazurarea eclerelor
Pasul de modelare a aluatului pentru cojile de eclere-in tavă
Eclere cu cremă de vanilie și glazură de ciocolată pe un platou cu furculiță
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort Bienenstich porționat pe platou, alături de alte prăjituri
Galerie foto
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Cea mai bună prăjitură din lume porționată
Galerie foto
Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană
Prăjitura Verdens Beste. Rețetă tradițională norvegiană
Profiterol cu vanilie și ciocolată pe o farfurie albastră
Galerie foto
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide