Mini Paris Brest cu căpșuni. Rețetă tradițională din bucătăria franțuzească
Pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos, poți prepara o minunată rețetă din bucătăria franceză: Mini Paris Brest cu căpșuni.
Galerie foto
Rețeta desertului franțuzesc are o istorie foarte frumoasă în spate. Patiserul Louis Durand s-a lăsat inspirat de prima ediție a cursei de ciclism Paris-Brest-Paris, din anul 1891 și a creat un tort in forma de roată de bicicletă. A denumit desertul ”Paris Brest” și astfel a adus un omagiu evenimentul sportiv.
Rețeta a fost foarte apreciată, fiind preluată și de alți bucătari și adaptată după propriile preferințe și imaginații. Aluatul pentru acest desert este acel aluat opărit, care se prepară și la rețeta clasică de eclere. Dacă dorești să prepari și tu un astfel de desert Îți oferim mai jos rețeta completă cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas. Poți prepara desertul pentru momentele dulci petrecute alături de prieteni și familie.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea prăjiturilor constă în pregătirea aluatului opărit și coacerea cojilor sub formă de cercuri.
Cum prepari aluatul opărit pentru Mini Paris Brest cu căpșuni
Într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului, pune apa, un praf de sare și untul. Amestecă continuu până când untul este topit. Când lichidul începe să fiarbă, adaugă toată făina odată și amestecă energic cu telul până când făina absoarbe tot lichidul. Stinge focul și lasă aluatul opărit să se răcească bine.
După răcirea completă, adaugă ouăle, pe rând, omogenizând bine aluatul după fiecare ou adăugat. Pune aluatul opărit la rece pentru 30 de minute.
Descoperă și o rețetă de choux a la creme cu caramel sărat.
Pregătește tava de copt pe care o ungi ușor cu ulei. Apoi pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Ia un pahar și trece-l cu marginile prin făină. Apoi formează cu ajutorul lui cercuri în tavă, la mici distanțe unul față de celălalt. Pune aluatul opărit într-un dispozitiv de decorat prăjituri și formează inele ondulate, peste cercurile de făină din tavă.
Pune tava în cuptor și coace crustele din aluat opărit pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius. Micșorează temperatura la 180 de grade Celsius și mai coace crustele pentru 25-30 de minute.
Între timp, pregătește crema de pralină
Pune apa cu zahărul într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Caramelizează zahărul și adaugă migdalele. Amestecă-le ușor prin zahărul caramelizat apoi transferă-le cu o paletă pe o hârtie de copt.
Peste zahărul caramelizat din crăticioară adaugă smântâna lichidă. Adaugă și 50 gr de unt și amestecă intens până când sosul caramel devine cremos. Lasă sosul să se răcească până când se răcesc și migdalele.
Fierbe laptele și amestecă-l cu un praf de sare și amidonul. Când amidonul se hidratează și capătă consistența unei budinci, stinge focul și adaugă untul tăiat în cuburi. Adaugă și vanilia și omogenizează bine compoziția.
Mărunțește fin migdalele caramelizate, după răcire, cu ajutorul robotului. Amestecă-le cu crema de amidon și cu sosul caramel.
Descoperă și o rețetă de praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan.
Cum formezi delicioasele mini Paris Brest cu căpșuni
Secționează cojile din aluat opărit pe jumătate, transversal. Pune crema de praline în dispozitivul de decorat prăjituri și umple cojile inferioare. Adaugă și felii de căpșuni peste cremă și acoperă-le cu cojile superioare. Presară zahăr pudră pe deasupra, mai adaugă căpșuni și frunze de mentă și așază prăjiturile pe platouri.
Iar dacă mai dorești să prepari astfel de prăjiturele delicioase și spectaculoase îți mai oferim o rețetă de foi de napolitane cu nucă și caramel.
Galerie foto