Choux a la creme cu vanilie, rețeta de cofetărie pe care o poți prepara chiar la tine acasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Choux a la creme cu vanilie este una dintre cele mai iubite rețete de desert. Nobo, câștigătorul Chefi fără limite a preparat-o și el și, deși a spus încă de la început că e destul de complicată, acesta a dat asigurări că rezultatul nu te va dezamăgi nicio clipă.

Publicat: 8 august 2022, 07:52 / Actualizat: 12 ianuarie 2024, 17:03
Choux-uri proaspăt scoase din cuptor cu biscuiți craquelin peste
Choux a la creme cu vanilie este una dintre cele mai iubite rețete de desert / Shutterstock

În ediția cu numărul 10 a sezonului 2 | Beautifood, emisiune difuzată în exclusivitate pe Antena PLAY, Nobo a oferit toate detalii necesare pentru ca nimic greșit să nu intervină în modul de prepare sau de coacere.

Ingredientele sunt multe pentru că etapele desertului sunt patru la număr, dar nu ai de ce să-și faci griji. Desertul este explicat pas cu pas în rândurile de mai jos, iar dacă simți că ai nevoie de detalii suplimentare ai și varianta video a rețetei.

Choux a la creme cu vanilie, rețeta de cofetărie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

E foarte important să te înarmezi cu răbdare pentru a da atenție fiecărei etape a desertului. De asemenea, ai nevoie de aproximativ 1 oră sau 1 oră și jumătate pentru preparare și coacere. Când vei vedea rezultatul final, nici timpul și nici complexitatea nu vor mai conta, te asigurăm. Spor la treabă.

O altă rețetă la fel de iubită este cea de cheesecake cu zmeură, la borcan. Merită încercată și ea într-o zi în care nu ai chef să stai prea mult în bucătărie, dar îți este poftă de ceva dulce.

Ingrediente

Mod de preparare

Laptele și apa se pun împreună la foc, într-o cratiță. Imediat se poate adăuga și untul și trebuie să amesteci până când sunt topite toate ingredientele. Adaugă mai apoi sarea și zahărul, iar când lichidul ajunge la punctul de fierbere, adaugă și făina, pe toată în același timp. Amestecă totul la foc mic până se omogenizează întreaga compoziție.

Următorul pas este să mixezi ouăle înainte de a le adăuga în compoziția de choux. Acestea se pot pune peste choux doar când s-a răcit. Ele trebuie adăugate peste aluatul patachoux puțin câte puțin astfel încât să se integreze și ele perfect în compoziția ta.

Pune mai apoi aluatul într-un poș. Scoate toate golurile de aer și lasă-l la rece până la următoarea etapă a rețetei.

Cum se prepară biscuiții craquelin

Un mic sfat la început este ca untul să fie la temperatura camerei. De asemenea, Nobo spune că poți folosi orice fel de zahăr vrei pentru biscuiții craquelin.

Primul pas este să adaugi untul și zahărul în bolul unui mixer și să le amesteci până când se spumează întreaga compoziție. Când acestea sunt gata, adaugă și făina, toată deodată. Imediat ce s-a încorporat și ea oprește mixerul. Dacă textura aluatul tău este nisipoasă, atunci trebuie să-l aduni cu mâna și să-l formezi într-o bilă. Imediat ce ai reușit să formezi aluatul, pune-l între două bucăți de hârtie de copt, presează-l un pic și întinde-l cu ajutorul unui sucitor clasic. Dimensiunea trebuie să fie de aproximativ 2-3 milimetri grosime, deci destul de subțire.

După ce ai obținut foaia de craquelin, pune-o și pe ea la rece.

Crema de vanilie

Laptele, smântâna, zahărul și untul se pun împreună într-o cratiță, la foc mediu. Adaugă și păstaia de vanilie. Pune amidonul într-un bol, adaugă și oul. Când laptele și celelalte ingrediente s-au omogenizat, dar nu au ajuns la punctul de fierbere, toarnă un pic din ele peste amidon. E nevoie de o cantitate mică, doar cât să dizolvi amidonul și să încorporezi oul.

Următorul pas este să pui cele două foi de gelatină la înmuiat în apă rece.

Când laptele clocotește, pune mixul de amidon peste el și amestecă foarte bine ca să nu se prindă de fundul vasului. Stoarce și foile de gelatină, adaugă-le și pe ele în cremă și amestecă din nou. Rupe mai apoi ciocolata albă în bucățele și adaugă-le în cremă. Încoroporeaz-o amestecând continuu până se topesc toate bucățelele.

Pune crema într-un alt vas și dă-o și pe ea la rece.

Etapa de coacere a choux-urilor

Scoate poșul din frigider, preîncălzește cuptorul la 180 de grade și începe să formezi choux-urile. Când ai terminat de poșat toate chox-urile, taie din compoziția de biscuiți craquelin forme rotunde, nu mai mari de dimensiunea choux-urilor. Pune-le peste choux-uri și dă tava la cuptor.

Cum se prepară sosul de fructe de pădure

Nobo a avut fructe congelate, iar recomandarea lui este să le scoți cu 25 de minute înainte din congelator. E nevoie de 250 de grame de fructe. Pune-le la foc mic și adaugă zahărul peste ele.

După ce fructele au fiert cu zahărul, adaugă-le într-un blender și omogenizează-le bine. Când sunt gata, trece-le printr-o sită ca să scapi de toate impuritățile. Dă-le și pe ele la rece până când choux-urile sunt gata.

Asamblarea

Înainte de asamblare, mai bate cu mixerul 100 de grame de frișcă pentru smântână, proaspăt scoasă de la frigider. Mixează și crema de vanilie timp de un minut și adaugă mai apoi frișca în bolul ei. După ce le-ai încorporat, mută crema într-un poș.

Taie cu ajutorul unui cuțit parte de sus a choux-urilor și umple-le cu crema de vanilie din poș. Pune și sosul de fructe de pădure peste cremă și decorează cu multe bucăți de zmeură proaspătă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane în bol, alături de ghimbir feliat, morcovi și crutoane în bol și în lingură
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate porționată
Galerie foto
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Galerie foto
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Porții de prăjitură cu prune și crumble
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: Doar el putea să facă asta
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
închide