Choux a la creme cu vanilie, rețeta de cofetărie pe care o poți prepara chiar la tine acasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Choux a la creme cu vanilie este una dintre cele mai iubite rețete de desert. Nobo, câștigătorul Chefi fără limite a preparat-o și el și, deși a spus încă de la început că e destul de complicată, acesta a dat asigurări că rezultatul nu te va dezamăgi nicio clipă.

Publicat: 8 august 2022, 07:52 / Actualizat: 12 ianuarie 2024, 17:03
Choux-uri proaspăt scoase din cuptor cu biscuiți craquelin peste
Choux a la creme cu vanilie este una dintre cele mai iubite rețete de desert / Shutterstock

În ediția cu numărul 10 a sezonului 2 | Beautifood, emisiune difuzată în exclusivitate pe Antena PLAY, Nobo a oferit toate detalii necesare pentru ca nimic greșit să nu intervină în modul de prepare sau de coacere.

Ingredientele sunt multe pentru că etapele desertului sunt patru la număr, dar nu ai de ce să-și faci griji. Desertul este explicat pas cu pas în rândurile de mai jos, iar dacă simți că ai nevoie de detalii suplimentare ai și varianta video a rețetei.

Choux a la creme cu vanilie, rețeta de cofetărie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

E foarte important să te înarmezi cu răbdare pentru a da atenție fiecărei etape a desertului. De asemenea, ai nevoie de aproximativ 1 oră sau 1 oră și jumătate pentru preparare și coacere. Când vei vedea rezultatul final, nici timpul și nici complexitatea nu vor mai conta, te asigurăm. Spor la treabă.

O altă rețetă la fel de iubită este cea de cheesecake cu zmeură, la borcan. Merită încercată și ea într-o zi în care nu ai chef să stai prea mult în bucătărie, dar îți este poftă de ceva dulce.

Ingrediente

Mod de preparare

Laptele și apa se pun împreună la foc, într-o cratiță. Imediat se poate adăuga și untul și trebuie să amesteci până când sunt topite toate ingredientele. Adaugă mai apoi sarea și zahărul, iar când lichidul ajunge la punctul de fierbere, adaugă și făina, pe toată în același timp. Amestecă totul la foc mic până se omogenizează întreaga compoziție.

Următorul pas este să mixezi ouăle înainte de a le adăuga în compoziția de choux. Acestea se pot pune peste choux doar când s-a răcit. Ele trebuie adăugate peste aluatul patachoux puțin câte puțin astfel încât să se integreze și ele perfect în compoziția ta.

Pune mai apoi aluatul într-un poș. Scoate toate golurile de aer și lasă-l la rece până la următoarea etapă a rețetei.

Cum se prepară biscuiții craquelin

Un mic sfat la început este ca untul să fie la temperatura camerei. De asemenea, Nobo spune că poți folosi orice fel de zahăr vrei pentru biscuiții craquelin.

Primul pas este să adaugi untul și zahărul în bolul unui mixer și să le amesteci până când se spumează întreaga compoziție. Când acestea sunt gata, adaugă și făina, toată deodată. Imediat ce s-a încorporat și ea oprește mixerul. Dacă textura aluatul tău este nisipoasă, atunci trebuie să-l aduni cu mâna și să-l formezi într-o bilă. Imediat ce ai reușit să formezi aluatul, pune-l între două bucăți de hârtie de copt, presează-l un pic și întinde-l cu ajutorul unui sucitor clasic. Dimensiunea trebuie să fie de aproximativ 2-3 milimetri grosime, deci destul de subțire.

După ce ai obținut foaia de craquelin, pune-o și pe ea la rece.

Crema de vanilie

Laptele, smântâna, zahărul și untul se pun împreună într-o cratiță, la foc mediu. Adaugă și păstaia de vanilie. Pune amidonul într-un bol, adaugă și oul. Când laptele și celelalte ingrediente s-au omogenizat, dar nu au ajuns la punctul de fierbere, toarnă un pic din ele peste amidon. E nevoie de o cantitate mică, doar cât să dizolvi amidonul și să încorporezi oul.

Următorul pas este să pui cele două foi de gelatină la înmuiat în apă rece.

Când laptele clocotește, pune mixul de amidon peste el și amestecă foarte bine ca să nu se prindă de fundul vasului. Stoarce și foile de gelatină, adaugă-le și pe ele în cremă și amestecă din nou. Rupe mai apoi ciocolata albă în bucățele și adaugă-le în cremă. Încoroporeaz-o amestecând continuu până se topesc toate bucățelele.

Pune crema într-un alt vas și dă-o și pe ea la rece.

Etapa de coacere a choux-urilor

Scoate poșul din frigider, preîncălzește cuptorul la 180 de grade și începe să formezi choux-urile. Când ai terminat de poșat toate chox-urile, taie din compoziția de biscuiți craquelin forme rotunde, nu mai mari de dimensiunea choux-urilor. Pune-le peste choux-uri și dă tava la cuptor.

Cum se prepară sosul de fructe de pădure

Nobo a avut fructe congelate, iar recomandarea lui este să le scoți cu 25 de minute înainte din congelator. E nevoie de 250 de grame de fructe. Pune-le la foc mic și adaugă zahărul peste ele.

După ce fructele au fiert cu zahărul, adaugă-le într-un blender și omogenizează-le bine. Când sunt gata, trece-le printr-o sită ca să scapi de toate impuritățile. Dă-le și pe ele la rece până când choux-urile sunt gata.

Asamblarea

Înainte de asamblare, mai bate cu mixerul 100 de grame de frișcă pentru smântână, proaspăt scoasă de la frigider. Mixează și crema de vanilie timp de un minut și adaugă mai apoi frișca în bolul ei. După ce le-ai încorporat, mută crema într-un poș.

Taie cu ajutorul unui cuțit parte de sus a choux-urilor și umple-le cu crema de vanilie din poș. Pune și sosul de fructe de pădure peste cremă și decorează cu multe bucăți de zmeură proaspătă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Pastă de sardine în borcan și pe felii de pâine
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Ciorbă de burtă pusă într-un castron alături de un ardei iute
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă
Rețetă simplă de ciorbă de burtă. Ce să adaugi pentru a ieși perfectă
Imam bayildi servite pe o farfurie albă
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Tapenade în bol alb și pe felii de pâine
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de prăjitură cu rubarbă pe farfurie cu furculiță, alături de prăjitura secționată pe platou și tulpini de rubarbă
Galerie foto
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Prăjitură turnată cu brânză, porționată pe farfurie, alături de o sită cu zahăr pudră
Galerie foto
Prăjitură turnată cu brânză. Rețetă simplă pentru desert
Prăjitură turnată cu brânză. Rețetă simplă pentru desert
Choux à la crème cu ciocolată și glazură, pe un platou alb
Galerie foto
Choux à la crème cu ciocolată. Un desert delicios, cu aspect elegant
Choux à la crème cu ciocolată. Un desert delicios, cu aspect elegant
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
O cutie plină cu ouă alături de un semn pe care scrie Ziua Mondială a Oului
10:33
Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional
Tartă Tatin cu smochine caramelizate
07:23
Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savuros Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savuros
Varză călită cu cârnați afumați în tigaie, decorată cu flori de mărar
06:47
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Două boluri cu Supă de conopidă cu multe legume pe o tavă, alături de pâine, două linguri și un bol cu condimente
10 octombrie, 09:17
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor
Borcan cu Compot de dovleac plăcintar, batoane de scorțișoară și felii de dovleac
10 octombrie, 06:10
Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci în bol
9 octombrie, 07:23
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango secționat
9 octombrie, 06:19
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Cremă de vanilie cu unt în bol și două păstăi de vanilie alături
8 octombrie, 08:20
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...
Parteneri
3 zodii care au cel mai bun horoscop al lunii. Vezi ce spun astrele în luna octombrie 2024
3 zodii care au cel mai bun horoscop al lunii. Vezi ce spun astrele în luna octombrie 2024
3 zodii care au cel mai bun horoscop al lunii. Vezi ce spun astrele în luna octombrie 2024
Cântăreț de muzică populară, reținut pentru 24 de ore, după ce a plasat pe piață 13.000 de euro falși. Daniel Sabău ar fi adus banii din Italia
Cântăreț de muzică populară, reținut pentru 24 de ore, după ce a plasat pe piață 13.000 de euro falși. Daniel Sabău ar fi adus banii din Italia
Cântăreț de muzică populară, reținut pentru 24 de ore, după ce a plasat pe piață 13.000 de euro falși. Daniel Sabău ar fi adus banii din Italia
Marea iubire a lui Ion Ţiriac, apariţii răvăşitoare în Miami. Cum a devenit „model” la 54 de ani: „Fermecătoare!”
Marea iubire a lui Ion Ţiriac, apariţii răvăşitoare în Miami. Cum a devenit „model” la 54 de ani: „Fermecătoare!”
Marea iubire a lui Ion Ţiriac, apariţii răvăşitoare în Miami. Cum a devenit „model” la 54 de ani: „Fermecătoare!”
Horoscop weekend 12- 13 octombrie 2024. Descoperă ce au pregătit astrele pentru zodia ta
Horoscop weekend 12- 13 octombrie 2024. Descoperă ce au pregătit astrele pentru zodia ta
Horoscop weekend 12- 13 octombrie 2024. Descoperă ce au pregătit astrele pentru zodia ta
Cum s-a pregătit Meryem Uzerli pentru rolul din Suleyman Magnificul. Ce a declarat vedeta într-un interviu
Cum s-a pregătit Meryem Uzerli pentru rolul din Suleyman Magnificul. Ce a declarat vedeta într-un interviu
Cum s-a pregătit Meryem Uzerli pentru rolul din Suleyman Magnificul. Ce a declarat vedeta într-un interviu
O furtună solară severă se va izbi de Pământ azi. Experții prezic aurore boreale inedite, dar și probleme de comunicații
O furtună solară „severă” se va izbi de Pământ azi. Experții prezic aurore boreale inedite, dar și probleme de comunicații
O furtună solară „severă” se va izbi de Pământ azi. Experții prezic aurore boreale inedite, dar și probleme de comunicații
Frittata cu spanac, brânză și legume
Frittata cu spanac, brânză și legume
Frittata cu spanac, brânză și legume
Consumul de miere în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Consumul de miere în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Consumul de miere în timpul sarcinii: beneficii și contraindicații
Avocații lui Diddy i-au acuzat pe agenții federali de sabotaj. Aceștia ar fi divulgat un videoclip controversat pentru a stârni ostilitatea publicului înainte de proces
Avocații lui Diddy i-au acuzat pe agenții federali de sabotaj. Aceștia ar fi divulgat un videoclip controversat pentru a stârni „ostilitatea publicului” înainte de proces
Avocații lui Diddy i-au acuzat pe agenții federali de sabotaj. Aceștia ar fi divulgat un videoclip controversat pentru a stârni „ostilitatea publicului” înainte de proces
Cu ce se hrănesc celulele canceroase. Este posibil să le înfometăm? Ce rol are zahărul în dezvoltarea lor
Cu ce se hrănesc celulele canceroase. Este posibil să le înfometăm? Ce rol are zahărul în dezvoltarea lor
Cu ce se hrănesc celulele canceroase. Este posibil să le înfometăm? Ce rol are zahărul în dezvoltarea lor
fresh
Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci

Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci

Salată de varză roșie cu morcovi, mere și nuci

Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango

Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango

Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor

Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor

Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece

Compot de dovleac plăcintar. Un deliciu pentru sezonul rece

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
închide