Cobbler cu căpșuni. Un desert foarte simplu, dar delicios

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Dacă vrei să prepari un desert cu căpșuni mai simplu și mai rapid, dar delicios, îți recomandăm rețeta de cobbler cu căpșuni. Desertul are la bază un strat de fructe, iar deasupra un aluat dispus neuniform, care devine moale la interior și crocant la exterior, după coacere.

Porție de cobbler cu căpșuni
Galerie foto

Galerie foto

Căpșunile se fierb mai întâi cu zahăr, apoi se adaugă aluatul / Shutterstock

Cobblerul are rădăcini în bucătăria americană timpurie, cu influențe din bucătăria britanică. A fost creat de primii coloniști care au adaptat budincile și plăcintele tradiționale britanice folosind ingrediente locale. Denumirea de "cobbler" ar putea proveni de la aspectul accidentat, asemănător cu pietrele de pavaj (cobblestones), al desertului. Rețeta este foarte versatilă, putând fi preparată din orice fruct sau dintr-o combinație de fructe.

Citește și

Descoperă și varianta acestui desert cu fructe de pădure. Este mai aromat și are gustul dulce-acrișor. Iar în continuare îți oferim pentru inspirație rețeta de cobbler cu căpșuni, detaliată cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea căpșunilor, care vor fi așezate la baza tăvii de copt. Acestea necesită spălare, scurgere șui curățare de codițe și frunze.  Mai au nevoie și de un timp de fierbere cu zahăr, dar și de un timp de răcire, înainte de a le așeza în tavă.

După spălare și scurgere, secționează-le în bucăți mai mici și pune-le într-un vas cu baza dublă. Adaugă zahăr după propriul gust sau în funcție de cât sunt căpșunile de dulci. Apoi așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe căpșunile pentru aproximativ 10-12 minute.

Nu exagera cu fierberea, este suficient doar atât cât să se topească zahărul și să se formeze un sirop cu textură consistentă. Stinge focul și lasă sosul de fructe la răcit, apoi adaugă-l în tava unsă cu unt.

Cum prepari aluatul pentru Cobbler cu căpșuni

După ce căpșunile s-au răcit, le poți așeza la baza vasului de copt pentru a trece la etapa următoare.

Înainte de a pregăti aluatul pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un bol, trece prin sită făina amestecată cu praful de copt. Adaugă zahărul și un praf de sare și amestecă-le. Apoi adaugă gălbenușul și untul tăiat în cubulețe, la mijlocul făinii. Amestecă ingredientele cu vârfurile degetelor, așa cum procedezi și ca pentru aluatul clasic de tartă.

Peste firimiturile rezultate adaugă laptele și vanilia și amestecă pentru omogenizare. Aluatul obținut va avea o textură granulată.

Cu o lingură mai mare ia din aluat și așază-l din loc în loc deasupra căpșunilor din tavă.

Introdu tava în cuptor și coace deliciosul cobbler cu căpșuni pentru aproximativ 30 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă-l să se răcorească 10-15 minute, apoi îl poți savura. Acest desert se servește, de obicei, ușor fierbinte.

Poți presăra desertul cu zahăr pudră, dar este extrem de delicios servit cu o cupă din înghețata preferată.

Dacă mai dorești să prepari și alte deserturi simple cu căpșuni, mai trece pe listă și rețeta de pandișpan cu căpșuni.

Citește și
Desert cu căpșuni servit cu înghețată
Galerie foto

Galerie foto

Cobbler cu căpșuni în vas ceramic
Porție de cobbler cu căpșuni
+0
CELE MAI CITITE
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
persoană care gătește somon
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cobbler cu prune în tavă, alături de un bol cu prune
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
05:35
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
17 decembrie, 10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
17 decembrie, 06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
17 decembrie, 05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cârnați de casă ungurești: Csabai kolbász. Rețetă tradițională autentică
Cârnați de casă ungurești: Csabai kolbász. Rețetă tradițională autentică
Cârnați de casă ungurești: Csabai kolbász. Rețetă tradițională autentică
USR va vota propunerea pentru Ministerul Apărării. Fritz: Are greutate politică
USR va vota propunerea pentru Ministerul Apărării. Fritz: "Are greutate politică"
USR va vota propunerea pentru Ministerul Apărării. Fritz: "Are greutate politică"
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Emilian lansează Ultimul Crăciun. Penultimele episoade din acest sezon Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN se văd pe Antena 1
Emilian lansează Ultimul Crăciun. Penultimele episoade din acest sezon „Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN” se văd pe Antena 1
Emilian lansează Ultimul Crăciun. Penultimele episoade din acest sezon „Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN” se văd pe Antena 1
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește

Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
închide