Cobbler cu căpșuni. Un desert foarte simplu, dar delicios

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Dacă vrei să prepari un desert cu căpșuni mai simplu și mai rapid, dar delicios, îți recomandăm rețeta de cobbler cu căpșuni. Desertul are la bază un strat de fructe, iar deasupra un aluat dispus neuniform, care devine moale la interior și crocant la exterior, după coacere.

Porție de cobbler cu căpșuni
Galerie foto

Galerie foto

Căpșunile se fierb mai întâi cu zahăr, apoi se adaugă aluatul / Shutterstock

Cobblerul are rădăcini în bucătăria americană timpurie, cu influențe din bucătăria britanică. A fost creat de primii coloniști care au adaptat budincile și plăcintele tradiționale britanice folosind ingrediente locale. Denumirea de "cobbler" ar putea proveni de la aspectul accidentat, asemănător cu pietrele de pavaj (cobblestones), al desertului. Rețeta este foarte versatilă, putând fi preparată din orice fruct sau dintr-o combinație de fructe.

Citește și

Descoperă și varianta acestui desert cu fructe de pădure. Este mai aromat și are gustul dulce-acrișor. Iar în continuare îți oferim pentru inspirație rețeta de cobbler cu căpșuni, detaliată cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea căpșunilor, care vor fi așezate la baza tăvii de copt. Acestea necesită spălare, scurgere șui curățare de codițe și frunze.  Mai au nevoie și de un timp de fierbere cu zahăr, dar și de un timp de răcire, înainte de a le așeza în tavă.

După spălare și scurgere, secționează-le în bucăți mai mici și pune-le într-un vas cu baza dublă. Adaugă zahăr după propriul gust sau în funcție de cât sunt căpșunile de dulci. Apoi așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe căpșunile pentru aproximativ 10-12 minute.

Nu exagera cu fierberea, este suficient doar atât cât să se topească zahărul și să se formeze un sirop cu textură consistentă. Stinge focul și lasă sosul de fructe la răcit, apoi adaugă-l în tava unsă cu unt.

Cum prepari aluatul pentru Cobbler cu căpșuni

După ce căpșunile s-au răcit, le poți așeza la baza vasului de copt pentru a trece la etapa următoare.

Înainte de a pregăti aluatul pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un bol, trece prin sită făina amestecată cu praful de copt. Adaugă zahărul și un praf de sare și amestecă-le. Apoi adaugă gălbenușul și untul tăiat în cubulețe, la mijlocul făinii. Amestecă ingredientele cu vârfurile degetelor, așa cum procedezi și ca pentru aluatul clasic de tartă.

Peste firimiturile rezultate adaugă laptele și vanilia și amestecă pentru omogenizare. Aluatul obținut va avea o textură granulată.

Cu o lingură mai mare ia din aluat și așază-l din loc în loc deasupra căpșunilor din tavă.

Introdu tava în cuptor și coace deliciosul cobbler cu căpșuni pentru aproximativ 30 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă-l să se răcorească 10-15 minute, apoi îl poți savura. Acest desert se servește, de obicei, ușor fierbinte.

Poți presăra desertul cu zahăr pudră, dar este extrem de delicios servit cu o cupă din înghețata preferată.

Dacă mai dorești să prepari și alte deserturi simple cu căpșuni, mai trece pe listă și rețeta de pandișpan cu căpșuni.

Citește și
Desert cu căpșuni servit cu înghețată
Galerie foto

Galerie foto

Cobbler cu căpșuni în vas ceramic
Porție de cobbler cu căpșuni
+0
CELE MAI CITITE
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cobbler cu prune în tavă, alături de un bol cu prune
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
07:33
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
carne de vită condimentată
06:10
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
05:17
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
vinete parmigiana
2 decembrie, 05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
2 decembrie, 05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Varză călită cu coaste de porc în bol
2 decembrie, 05:30
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
salată de sfeclă
1 decembrie, 06:00
Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare
Fasole cu ciolan afumat
1 decembrie, 05:18
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Afacerea în care Adrian Mutu a pierdut 3 milioane de euro! Decizia amp;#8220;Briliantului” după dezastrul financiar
Afacerea în care Adrian Mutu a pierdut 3 milioane de euro! Decizia amp;#8220;Briliantului” după dezastrul financiar
Afacerea în care Adrian Mutu a pierdut 3 milioane de euro! Decizia amp;#8220;Briliantului” după dezastrul financiar
Chefi la cuțite, 3 decembrie 2025. Jurații și-au format echipele din sezonul 16. Ce concurenți au primit tunici în bootcamp
Chefi la cuțite, 3 decembrie 2025. Jurații și-au format echipele din sezonul 16. Ce concurenți au primit tunici în bootcamp
Chefi la cuțite, 3 decembrie 2025. Jurații și-au format echipele din sezonul 16. Ce concurenți au primit tunici în bootcamp
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
fresh
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
închide