Începe prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele menționate în listă. Lasă ouăle la temperatura camerei pentru 20-30 de minute, pentru reușita transformării albușurilor în bezea perfectă.
În acest interval de timp vei trece făina prin sită și vei pregăti căpșunile. Acestea se clătesc bine cu apă rece, apoi se scurg foarte bine și se curăță de frunze, codițe și partea mai albă de la capete. După această etapă secționează-le în jumătăți sau în sferturi.
Cum prepari aluatul pentru pandișpan cu căpșuni
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul pandișpanului pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește o forma de copt cu dimensiunile aproximative de 20/30 cm. Tapetează interiorul tăvii cu hârtie de copt și unge-o cu puțin ulei pentru a se desface ușor de pe pandișpan.
Apoi poți separa albușurile de gălbenușuri în două boluri. Peste albușuri presară un praf de sare și amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Le poți amesteca cu telul sau cu mixerul. Adaugă zahărul treptat, în timp ce amesteci energic. te oprești din amestecat când obții o bezea foarte fermă. Îndepărtează mixerul și folosește în continuare o spatulă.
Adaugă pe rând gălbenușurile în bezeaua de albușuri. Amestecă ușor cu spatula, folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a îngloba cât mai mult aer în aluat. Apoi, adaugă treptat făina, folosind aceleași mișcări circulare de jos în sus.
Omogenizează bine aluatul și întinde-l în forma de cop. Nivelează-l uniform la suprafață și așază feliile de căpșuni deasupra, cu partea decupată în sus.
Introdu tava în cuptorul încălzit și coace deliciosul pandișpan cu căpșuni pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă-l să se răcească 5-6 minute în forma de copt, apoi îl poți transfera pe un grătar de răcire sau pe un platou de servire.
După răcirea completă îl poți decora cu zahăr și porționa.
Dacă mai dorești și alte rețete de pandișpan, mai poți încerca și varianta cu vișine și caise.