Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Din categoria deserturilor cu prune, simple, ușoare și rapide, îți recomandăm să încerci rețeta de cobbler cu prune. Te vor cuceri combinația de ingrediente simple, textura și aspectul rustic al desertului.

Cobbler cu prune în tavă, alături de un bol cu prune
Cobblerul se servește cel mai bine cald, dar este delicios și a doua zi, ușor reîncălzit / Shutterstock

Este rețeta unui desert originar din bucătăria anglo-americană, în care fructele sunt coapte la cuptor sub un strat de aluat moale, asemănător unui biscuit pufos sau prăjitură. Varianta cu prune este deosebit de aromată, cu un echilibru între dulceața fructelor și aciditatea lor naturală, completată de textura aurie și crocantă a blatului de deasupra.

Citește și

Pe măsură ce se coace, umplutura de prune devine suculentă, ușor caramelizată. Se formează un sos natural care pătrunde puțin în aluatul de deasupra. Blatul capătă o crustă ușor crocantă la exterior, dar rămâne moale și puțin umed în interior, în contact cu fructele. Este genul de desert care se servește cald, eventual cu o cupă de înghețată de vanilie sau un strop de frișcă neîndulcită pentru contrast.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de tartă cu prune și crumble. Iar mai jos vei descoperi rețeta detaliată pas cu pas pentru cobbler cu prune.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea fructelor. Spală prunele, șterge-le și secționează-le în felii, îndepărtând sâmburii. Amestecă prunele cu zahărul, scorțișoara, vanilia, amidonul și zeama de lămâie într-un bol.

Pune amestecul într-un vas termorezistent uns cu puțin unt sau într-o tavă de ceramică.

Cum prepari aluatul pentru cobbler cu prune

Ia un bol mare și trece făina prin sită împreună cu praful de copt direct în el. Adaugă zahărul și sarea și amestecă bine ingredientele.

Taie untul rece în cuburi și adaugă-l în bolul cu ingrediente. Frământă rapid cu vârfurile degetelor sau cu un blender pentru patiserie până când obții un amestec nisipos, cu bucățele mici de unt vizibile.

Toarnă laptele și amestecă ușor până când se formează un aluat moale. Nu frământa prea mult pentru a nu se topi untul.

Descoperă și o rețetă de aluat fraged pe bază de iaurt. Este rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți.

Ia o lingură și pune grămăjoare de aluat peste fructele din vasul termorezistent. Lasă mici spații între grămăjoare pentru ca sucul de prune să aibă loc să iasă la suprafață în timpul coacerii.

Dacă dorești, poți presăra deasupra puțin zahăr brun pentru a obține o crustă mai crocantă.

Coace deliciosul cobbler cu prune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 35–40 de minute. Aluatul trebuie să fie bine rumenit și sucul de fructe să clocotească pe margini.

Acest delicios desert se servește cel mai bine cald, dar este delicios și a doua zi, ușor reîncălzit. Îl poți servi cu înghețată de vanilie, frișcă bătută sau iaurt grecesc rece, pentru un contrast răcoritor.

Tot din categoria deserturilor cu prune îți recomandăm să încerci și rețeta de tartă deosebită cu prune și mere. Este deosebită ca și combinație a fructelor, dar și pentru că aluatul este rulat cu scorțișoară.

Citește și
CELE MAI CITITE
Pasta alla gricia
Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente
Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente
Cum se dezosează puiul
Trebuie să dezosezi un pui? Procedeul simplu care te ajută să faci totul mult mai ușor
Trebuie să dezosezi un pui? Procedeul simplu care te ajută să faci totul mult mai ușor
Trei cornuri cu dovleac și scorțișoară, unul secționat
Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară
Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară
Tarte Flambée cu dovleac și smochine porționată pe un tocător, alături de un pahar cu vin, un dovleac secționat și o smochină
Tarte Flambée cu dovleac și smochine. Rețetă tradițională alsaciană
Tarte Flambée cu dovleac și smochine. Rețetă tradițională alsaciană
Orez cu dovleac și ciuperci în bol cu furculiță, alături de o solniță și o felie de dovleac
Orez cu dovleac și ciuperci. O rețetă de toamnă hrănitoare
Orez cu dovleac și ciuperci. O rețetă de toamnă hrănitoare
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Galerie foto
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Porții de prăjitură cu prune și crumble
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Salată Cobb pe o farfurie, alături de o sosieră cu dressing și boluri cu ingrediente
Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă
Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Canelé
05:31
Canelé, prăjiturile franțuzești de care ai nevoie la cafea Canelé, prăjiturile franțuzești de care ai nevoie la cafea
Clafoutis cu struguri decorat cu migdale tocate și zahăr pudră
05:05
Clafoutis cu struguri. Varianta rețetei franțuzești cu fructe de toamnă Clafoutis cu struguri. Varianta rețetei franțuzești cu fructe de toamnă
paste de sos alb
27 septembrie, 05:23
Paste cu sos alb. Cum faci cel mai bun sos pentru ele Paste cu sos alb. Cum faci cel mai bun sos pentru ele
Salată de pui cu struguri, țelină și nuci pecan pe frunze de salată verde, într-un bol
27 septembrie, 05:04
Salată de pui cu struguri, țelină și nuci pecan. Rețetă de toamnă Salată de pui cu struguri, țelină și nuci pecan. Rețetă de toamnă
Gogoși pufoase cu dovleac copt, una secționată
26 septembrie, 11:58
Gogoși pufoase cu dovleac copt. Un desert cu arome de toamnă Gogoși pufoase cu dovleac copt. Un desert cu arome de toamnă
Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză porționată
25 septembrie, 10:40
Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză
Orez cu dovleac și ciuperci în bol cu furculiță, alături de o solniță și o felie de dovleac
24 septembrie, 05:42
Orez cu dovleac și ciuperci. O rețetă de toamnă hrănitoare Orez cu dovleac și ciuperci. O rețetă de toamnă hrănitoare
Plăcintă cu varză călită porționată și decorată cu frunze de busuioc
24 septembrie, 05:00
Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene Plăcintă cu varză călită. Un clasic al bucătăriei românești și est-europene
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
O perioadă dificilă se încheie pentru aceste 4 semne zodiacale până la sfârșitul lunii septembrie 2025. Află dacă te numeri printre ele
O perioadă dificilă se încheie pentru aceste 4 semne zodiacale până la sfârșitul lunii septembrie 2025. Află dacă te numeri printre ele
O perioadă dificilă se încheie pentru aceste 4 semne zodiacale până la sfârșitul lunii septembrie 2025. Află dacă te numeri printre ele
Schema prin care agenții imobiliari umflă prețurile locuințelor. Iancu Guda: Oamenii se sperie
Schema prin care agenții imobiliari umflă prețurile locuințelor. Iancu Guda: Oamenii se sperie
Schema prin care agenții imobiliari umflă prețurile locuințelor. Iancu Guda: Oamenii se sperie
amp;#8220;A trăit doar pentru mine” Cine este femeia care a sacrificat totul pentru Ion Ţiriac!
amp;#8220;A trăit doar pentru mine” Cine este femeia care a sacrificat totul pentru Ion Ţiriac!
amp;#8220;A trăit doar pentru mine” Cine este femeia care a sacrificat totul pentru Ion Ţiriac!
Ce diferență de vârstă există între Roxana Nemeș și soțul ei, Călin Hagima. Artista a născut
Ce diferență de vârstă există între Roxana Nemeș și soțul ei, Călin Hagima. Artista a născut
Ce diferență de vârstă există între Roxana Nemeș și soțul ei, Călin Hagima. Artista a născut
Hande și Gamze Erçel se află împreună la Milano. Actrița a găsit modalitatea perfectă de a trece peste despărțirea de Hakan Sabanci
Hande și Gamze Erçel se află împreună la Milano. Actrița a găsit modalitatea perfectă de a trece peste despărțirea de Hakan Sabanci
Hande și Gamze Erçel se află împreună la Milano. Actrița a găsit modalitatea perfectă de a trece peste despărțirea de Hakan Sabanci
Cele mai citite cărți din lume. Puțini ar ghici titlul de pe locul 1
Cele mai citite cărți din lume. Puțini ar ghici titlul de pe locul 1
Cele mai citite cărți din lume. Puțini ar ghici titlul de pe locul 1
Ștrudel cu mere și migdale
Ștrudel cu mere și migdale
Ștrudel cu mere și migdale
Plăcerea copiilor de a scrie a ajuns într-un punct critic, potrivit unei cercetări realizate în Marea Britanie
Plăcerea copiilor de a scrie a ajuns într-un punct critic, potrivit unei cercetări realizate în Marea Britanie
Plăcerea copiilor de a scrie a ajuns într-un punct critic, potrivit unei cercetări realizate în Marea Britanie
Blake Lively a marcat cea de-a 18-a aniversare a serialului Gossip Girl cu fotografii inedite, inclusiv una alături de fostul iubit, Penn Badgley
Blake Lively a marcat cea de-a 18-a aniversare a serialului „Gossip Girl” cu fotografii inedite, inclusiv una alături de fostul iubit, Penn Badgley
Blake Lively a marcat cea de-a 18-a aniversare a serialului „Gossip Girl” cu fotografii inedite, inclusiv una alături de fostul iubit, Penn Badgley
Dizenterie: cauze, simptome, mod de transmitere și tratament
Dizenterie: cauze, simptome, mod de transmitere și tratament
Dizenterie: cauze, simptome, mod de transmitere și tratament
fresh
Paste cu sos alb. Cum faci cel mai bun sos pentru ele

Paste cu sos alb. Cum faci cel mai bun sos pentru ele

Paste cu sos alb. Cum faci cel mai bun sos pentru ele

Salată de pui cu struguri, țelină și nuci pecan. Rețetă de toamnă

Salată de pui cu struguri, țelină și nuci pecan. Rețetă de toamnă

Canelé, prăjiturile franțuzești de care ai nevoie la cafea

Canelé, prăjiturile franțuzești de care ai nevoie la cafea

Clafoutis cu struguri. Varianta rețetei franțuzești cu fructe de toamnă

Clafoutis cu struguri. Varianta rețetei franțuzești cu fructe de toamnă
închide