Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Printre deserturile cu fructe de toamnă pe care ți-ai propus să le prepari, mai trece pe listă și rețeta de prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Se prepară simplu și ușor, iar ingredientele sun comune și foarte accesibile.

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura poate fi servită simplă, cu frișcă sau cu înghețată / Shutterstock

Această prăjitură este o combinație reușită între simplitatea deserturilor de casă și parfumul cald al toamnei. Aluatul fraged, bogat în unt, se topește în gură și creează o bază delicată pentru prunele coapte. Fructele aduc suculență și o ușoară aciditate. Iar scorțișoara le învelește într-un parfum cald, intens, care transformă prăjitura într-un desert deosebit de reconfortant. La copt, prunele își lasă sucul dulce-acrișor să pătrundă ușor în blat, formând o glazură naturală. Iar mirosul de scorțișoară umple casa cu o aromă de sărbătoare.

Citește și

Prăjitura este fină, cu un blat fraged și ușor sfărâmicios, care se îmbină armonios cu prunele moi și suculente. Zahărul brun și scorțișoara accentuează dulceața naturală a fructelor și adaugă note calde, ușor picante. La fiecare îmbucătură simți contrastul dintre textura crocantă a bazei, miezul umed impregnat cu sucul prunelor și aroma bogată a scorțișoarei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este un desert simplu, dar plin de personalitate, care evocă gustul prăjiturilor pregătite de bunici în zilele de toamnă. Descoperă mai jos rețeta detaliată pas cu pas pentru a prepara și tu așa delicioasă prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara aluatul fraged. Acesta necesită un timp scurt de amestecare a ingredientelor și omogenizare, dar și un timp de relaxare la rece. În acest interval de timp pregătești prunele și încălzești cuptorul.

Cum prepară prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară

Pentru prepararea aluatului fraged, într-un bol încăpător amestecă făina cu untul rece și sarea până când obții o compoziție nisipoasă. Adaugă oul și zahărul pudră, frământând rapid până când obții un aluat compact.

Modelează aluatul într-o bilă, înfășoară-l în folie alimentară și lasă-l 30 de minute la frigider.

Descoperă și o rețetă de aluat  franțuzesc de croissante, preparat în casă.

Între timp spală prunele, șterge-le bine, taie-le în jumătăți și scoate sâmburii. Presară peste ele zahărul brun și scorțișoara, amestecând ușor.

După ce aluatul s-a relaxat la rece întinde-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt. Poți folosi o tavă rotundă, pătrată sau dreptunghiulară.

Presară un strat fin de pesmet sau griș peste aluat(opțional), apoi așază prunele cu partea tăiată în sus. Toarnă sucul lăsat de prune peste ele pentru un plus de aromă și pentru o caramelizare reușită.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Coace delicioasa prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară timp de 35–40 de minute, până când aluatul devine auriu și prunele sunt moi și caramelizate.

După coacere, lasă prăjitura să se răcorească ușor în tavă. Apoi presară deasupra zahăr pudră sau servește-o simplă. Această delicioasă prăjitură de toamnă se potrivește minunat alături de o lingură de smântână proaspătă, frișcă ușor bătută sau chiar o cupă de înghețată de vanilie.

Și tot din categoria deserturilor de toamnă cu prune, îți recomandăm să încerci și rețeta de ștrudel cu prune și cremă de mac.

Citește și
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitură cu prune decorată cu zahăr pudră
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
+0
CELE MAI CITITE
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei, una secționată
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată porționat pe farfurie și pe platou
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, porționat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Vegeta de casă din legume și verdețuri
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Tartă cu smochine, mascarpone și miere porționată
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Tartă cu smochine, mascarpone și miere porționată
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Porții de prăjitură cu prune și crumble
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
10 septembrie, 08:48
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
10 septembrie, 08:24
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
9 septembrie, 09:10
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
9 septembrie, 07:21
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
ciorbă de burtă ardelenească
8 septembrie, 05:28
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
alimentele ultraprocesate
8 septembrie, 05:04
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
brașovence
7 septembrie, 06:38
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Rețetă unică de murături în saramură cu miere. Gustul dulce-acrișor al celor mai delicioase murături
Rețetă unică de murături în saramură cu miere. Gustul dulce-acrișor al celor mai delicioase murături
Rețetă unică de murături în saramură cu miere. Gustul dulce-acrișor al celor mai delicioase murături
Angajatul la stat care câştiga jumătate de milion de lei anual. Cum a reuşit să deţină 6 funcţii simultan
Angajatul la stat care câştiga jumătate de milion de lei anual. Cum a reuşit să deţină 6 funcţii simultan
Angajatul la stat care câştiga jumătate de milion de lei anual. Cum a reuşit să deţină 6 funcţii simultan
amp;#8220;Cea mai proastă noapte” Momente teribile pentru Gabi Tamaş şi Dan Alexa în Filipine: amp;#8220;Psihic, m-a terminat”
amp;#8220;Cea mai proastă noapte” Momente teribile pentru Gabi Tamaş şi Dan Alexa în Filipine: amp;#8220;Psihic, m-a terminat”
amp;#8220;Cea mai proastă noapte” Momente teribile pentru Gabi Tamaş şi Dan Alexa în Filipine: amp;#8220;Psihic, m-a terminat”
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Salată de somon cu ceapă marinată și crutoane
Salată de somon cu ceapă marinată și crutoane
Salată de somon cu ceapă marinată și crutoane
Copilului nu-i pasă de consecințe. Ce este de făcut în acest caz
Copilului nu-i pasă de consecințe. Ce este de făcut în acest caz
Copilului nu-i pasă de consecințe. Ce este de făcut în acest caz
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: Mă durea foarte, foarte tare
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: „Mă durea foarte, foarte tare”
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: „Mă durea foarte, foarte tare”
Beneficiile consumului de piper negru. Ce se întâmplă dacă îl consumi
Beneficiile consumului de piper negru. Ce se întâmplă dacă îl consumi
Beneficiile consumului de piper negru. Ce se întâmplă dacă îl consumi
fresh
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă

Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă

Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă

Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
închide