Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Băuturi
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Acest compot de rubarbă cu căpșuni este un desert ușor, parfumat și frumos colorat, care păstrează în el prospețimea și energia sezonului.

Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
Servit rece, cu frunze de mentă sau chiar cu un cub de gheață, compotul poate fi o băutură-dulce perfectă în zilele călduroase / Shutterstock

Compotul de rubarbă cu căpșuni este ca un buchet de primăvară pus în farfurie. Are o culoare vibrantă de un roz intens, aproape rubiniu. Acesta trădează de la prima vedere bogăția de arome din interior. În acest desert, rubarba își păstrează personalitatea. Este acrișoară, ușor vegetală, dar devine blândă și catifelată după fierbere. Căpșunile, în schimb, adaugă dulceață, parfum și o notă de fruct copt, familiar și reconfortant.

Citește și

Textura este una foarte plăcută. Rubarba se topește ușor pe limbă, dar rămâne fibros-fragedă, în timp ce căpșunile se desfac în sirop, eliberându-și sucul roșu care parfumează totul. Zeama compotului, fin echilibrată între dulce și acru, este atât de răcoritoare încât poate fi băută ca o limonadă parfumată cu gheață. Servit rece, cu frunze de mentă sau chiar cu un cub de gheață, compotul poate fi o băutură-dulce perfectă în zilele călduroase. Poți turna peste el un strop de apă minerală pentru un „mocktail” de sezon. Sau îl poți transforma într-un desert mai elaborat, servit cu iaurt grecesc, frișcă ușoară sau înghețată de vanilie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acest compot de rubarbă cu căpșuni este o rețetă cu suflet de primăvară. Este simplă, dar sofisticată în gust, care amintește de vremurile când deserturile erau făcute în casă, fără grabă, cu ce oferea grădina. Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a-l prepara și tu.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea fructelor care necesită curățare și clătire, apoi porționare( doar rubarba). Urmează pregătirea siropului și fierberea, iar mai apoi îmbutelierea și depozitarea.

Iată cum prepari compot de rubarbă cu căpșuni

Pentru pregătirea fructelor, mai întâi taie rubarba în bucăți de 2–3 cm. Nu este nevoie să o cureți complet de coajă dacă este tânără.  Clătește bucățile de rubarbă și lasă-le într-o sită la scurs.

Descoperă aici: Totul despre rubarbă, una dintre cele mai versatile plante.

Apoi spală bine căpșunile și îndepărtează-le codițele. Taie-le în jumătăți sau sferturi, doar dacă sunt mari. dacă sunt mai mici le poți lăsa întregi.

Lasă fructele deoparte, la scurs și prepară siropul. Pune apa cu zahărul într-o cratiță încăpătoare. Adaugă zeama de lămâie și păstaia de vanilie despicată sau extractul.

Când siropul dă în clocot, adaugă rubarba. Fierbe-o timp de 5–6 minute la foc mic, până începe să se înmoaie, dar își păstrează forma. Apoi adaugă apoi căpșunile și mai fierbe fructele timp de 3–4 minute. Căpșunile se înmoaie rapid și parfumează tot compotul.

Trage vasul de pe foc și scoate păstaia de vanilie (dacă ai folosit). Lasă compotul să se răcească complet, apoi dă-l la frigider. Aroma se intensifică după câteva ore.

Poți adăuga câteva frunze de mentă înainte de servire.

Pentru conservare toarnă deliciosul compot de rubarbă cu căpșuni fierbinte în borcane sterilizate. Închide-le ermetic și fierbe-le în bain-marie timp de 15–20 de minute pentru sigilare. După stingerea focului lasă borcanele să se răcească lent odată cu apa în care au fiert.

Tot din rubarbă mai poți prepara și gem, dulceață simplă sau dulceață cu vanilie.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de porridge cu fulgi de cereale și căpșuni
Porridge cu fulgi de cereale și căpșuni. Rețeta unui mic dejun sănătos
Porridge cu fulgi de cereale și căpșuni. Rețeta unui mic dejun sănătos
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Compot de prune întregi în borcan fără capac
Galerie foto
Compot de prune întregi, pentru iarnă
Compot de prune întregi, pentru iarnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Tudor a făcut contestație la matematică, nemulțumit de 9,90. Ce nota a primit după corectare, la Bac
Tudor a făcut contestație la matematică, nemulțumit de 9,90. Ce nota a primit după corectare, la Bac
Tudor a făcut contestație la matematică, nemulțumit de 9,90. Ce nota a primit după corectare, la Bac
Milionarul român cu 3 pensii a spus care este, de fapt, averea lui Dan Şucu: amp;#8220;N-am mai văzut aşa ceva”
Milionarul român cu 3 pensii a spus care este, de fapt, averea lui Dan Şucu: amp;#8220;N-am mai văzut aşa ceva”
Milionarul român cu 3 pensii a spus care este, de fapt, averea lui Dan Şucu: amp;#8220;N-am mai văzut aşa ceva”
Horoscop luna iulie 2025. Ce schimbări apar în viața zodiilor de foc. Astrele arată care sunt zodiile norocoase
Horoscop luna iulie 2025. Ce schimbări apar în viața zodiilor de foc. Astrele arată care sunt zodiile norocoase
Horoscop luna iulie 2025. Ce schimbări apar în viața zodiilor de foc. Astrele arată care sunt zodiile norocoase
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
fresh
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
închide