Compotul de căpșuni, este foarte simplu și rapid de preparat. Însă, înainte de a prepara compotul, va trebui să te ocupi de borcanele în care îl vei pune. Acestea necesită spălare cu detergent de vase și apă caldă, apoi clătire și sterilizare.
Descoperă aici și câteva metode pentru sterilizarea borcanelor.
Cum prepari compot de căpșuni
Primul pas constă în sortarea căpșunilor. Optează pentru căpșuni sănătoase, dar nu foarte coapte. Alege-le pe cele mai ferme dintre cele coapte. Căpșunile foarte coapte sunt, într-adevăr, gustoase și aromate, dar se vor înmuia rapid la contactul cu siropul fierbinte. Nu vei dori un compot în care căpșunile sunt strivite și împrăștiate prin sirop. Bineînțeles că nu vei opta nici pentru căpșuni mai necoapte pentru că vei obține un compot acru. Alege căpșuni roșii pe toate părțile, dar ferme la atingere.