Cookie cu ciocolată, din doar 3 ingrediente. Fără făină, unt sau ulei
Dacă ești în căutarea unei rețete rapide și economice de desert, atunci cookie cu ciocolată, din doar 3 ingrediente, este ceea ce ai nevoie. Nu îți trebuie nici măcar prea multă experiență în bucătărie pentru că se fac aproape singure.
Cookie cu ciocolată, din doar 3 ingrediente, sunt biscuiți ușori, cu o textură aproape gumoasă care seamănă cu cea de negresă. Poți să le păstrezi chiar și o săptămână într-un vas închis ermetic. Sunt perfecte pentru gustări, drumuri lungi, pachetul pentru birou sau pentru școală, pentru petreceri sau picnicuri.
Ingrediente
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 160°C. Pune o hârtie de copt sau un covoraș de silicon special pentru prăjituri pe o tavă de cuptor.
Cum prepari cookie cu ciocolată
Pudra de cacao și zahărul se amestecă într-un bol mare până când se combină bine. Apoi se adaugă albușurile și se bat cu telul până când se omogenizează perfect. Aluatul de cookie va fi foarte gros și lipicios.
Cu ajutorul unei lingurițe se pune aluat pe o tavă. Se lasă spațiu între ele. Se dau la cuptor și se coc 15-18 minute sau până suprafața lor devine lucioasă. Se lasă se să răcească și apoi se scot din tavă.
De ce ai nevoie pentru cookie cu ciocolată, din doar 3 ingrediente
Pentru acest desert ai nevoie de pudră de cacao neîndulcită, de preferat de cea mai bună calitate. Având în vedere că este ingredientul principal trebuie să aibă o aromă și o culoare puternică.
Încearcă și rețeta de brownie din trei ingrediente. Este o rețetă simplă și rapidă.
Cookie cu ciocolată, din doar 3 ingrediente, sunt îndulcite cu zahăr pudră. Poți folosi din cel simplu sau aromat cu vanilie. Nu încerca să folosești zahăr granulat pentru că desertul nu va ieși așa cum trebuie.
De asemenea, zahărul pudră nu poate fi înlocuit cu niciun îndulcitor, fie el și el și sub formă de pulbere.
Albușurile de ou vor da textura specifică acestor prăjiturele. Este bine să le folosești reci, imediat ce le-ai scos de la frigider.
Dacă le lași la temperatura camerei vor fi mai apoase, iar aluatul nu va mai fi la fel de gros. În cazul în care se întâmplă acest lucru mai poți adăuga o linguriță sau chiar două de pudră de cacao.
Pentru copt vei avea nevoie de un covoraș de silicon. Acesta te va ajuta să desprinzi mai ușor cookie din tavă după ce se coc. Totuși, dacă nu ai unul, poți folosi și hârtie de copt obișnuită, însă va trebuie să le dezlipești cu ajutorul unei spatule după ce se răcesc complet.