Cornuri bicolore din aluat dospit. Rețetă de cornuri însiropate

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când ai timp de frământat și dospit aluaturi dulci, îți oferim o rețetă de cornuri bicolore din aluat dospit. Este o rețetă de cornuri însiropate cu un sirop aromat cu vanilie.

Patru cornuri bicolore din aluat dospit
Galerie foto

Galerie foto

Imediat după coacere, cornurile se însiropează / Shutterstock

Cornurile preparate din aluaturi dospite, indiferent că sunt simple sau umplute, pot fi una dintre opțiuni pentru pauza de masă de la școală, sau de la serviciu. Sunt gustoase și sățioase. Merg de minune servite și dimineața, la micul dejun, alături de un pahar de lapte, iaurt sau ceai. Le poți prepara de seara, iar a doua zi ai gustarea pregătită. Pot fi servite reci, dar le poți reîncălzi în cuptorul cu microunde. De asemenea, poți prepara mai multe cornuri odată și le depozitezi la loc răcoros, ambalate în pungi de hârtie sau în cutii de carton cu capace. Se pot păstra timp de 7-8 zile.

Citește și

Pentru rețeta cornurilor bicolore nu este necesar să prepari două tipuri de aluat. Prepari unul singur și îl împarți în două. Adaugi pudră de cacao într-o parte și îl mai frămânți până când aceasta va fi bine încorporată și aluatul omogenizat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din aceeași categorie de deserturi pe bază de aluat dospit, mai poți trece pe listă și rețeta de rulouri cu stafide și scorțișoară. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă pentru cornuri bicolore din aluat dospit.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru aluatul dospit. Adună-le pe masa de lucru și lasă-le la temperatura camerei timp de aproximativ o oră. Trece făina prin sită pentru a deveni fină și aerată.

Cum prepari aluatul pentru cornuri bicolore din aluat dospit

Separă 3/4 din cantitatea de făină într-un bol și amestec-o cu drojdia uscată. Cealaltă parte de făină o vei adăuga, dacă mai este cazul, în timpul frământării.

În alt bol sparge ouăle și adaugă sare și zahărul peste ele. Amestecă toate aceste ingrediente până când zahărul este dizolvat și compoziția devine spumoasă. Toarnă și uleiul, omogenizează iar compoziția și adaug-o la mijlocul făinii amestecată cu drojdia. Începe să amesteci toate aceste ingrediente, în timp ce torni și  laptele călduț.

Dacă aluatul obținut este moale și lipicios, poți adăuga și făina oprită. Frământă aluatul până când

Pentru a forma cornurile, împarte aluatul în două părți. Într-o parte adaugă cele două linguri de cacao și esența de rom, iar în cealaltă parte, doar esența de vanilie.

Presară puțină făină pe masa de lucru și frământă aluaturile pe rând. Modelează-le în forme sferice și acoperă-le cu ștergare curate. Apoi lasă-le la dospit până când își dublează volumele.

Cum formezi și coci cornurile

Pentru a forma cornuri bicolore din aluat dospit, împarte fiecare aluat în două părți egale. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde-le, pe masa de lucru în foi subțiri și egale. Suprapune câte două de culori diferite. Unul dintre pachetele de aluaturi lasă-l ca partea maro deasupra, iar pe celălalt cu partea albă. Vei forma cornuri bicolore de două feluri.

Apoi, cu un cuțit cu lama ascuțită, decupează triunghiuri din pachetele de aluaturi. Rulează-le pornind de la baze către vârfuri. Așază-le în tavă pe hârtie de copt și mai lasă-le la dospit 15-20 de minute. În acest interval de timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă bine un ou și unge cu el cornurile la suprafață. Pune tava în cuptor și coace cornurile pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

În acest interval de timp prepară și un sirop simplu din apă cu zahăr pe care îl aromatizezi cu vanilie. Cu 5 minute înainte de stingerea focului, toarnă siropul peste cornurile bicolore din tavă.

Te vei bucura de gustul delicios al cornurilor, dar și de aspectul lor spectaculos, savurându-le foie calde, fie reci.

Dacă dorești și o rețetă de cornuri umplute, poți încerca rețeta de cornuri pufoase cu gem.

Citește și
Cornuri bicolore din aluat dospit secționate
Galerie foto

Galerie foto

Cornuri bicolore în tava de copt
Colaj de poze cu pașii de formare a cornurilor din aluat în două culori
Patru cornuri bicolore din aluat dospit
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trei cornuri pufoase cu gem, alături de unul secționat
Galerie foto
Cornuri pufoase cu gem. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu gem. Rețetă pentru micul dejun
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
închide