Cornuri bicolore din aluat dospit. Rețetă de cornuri însiropate
Pentru atunci când ai timp de frământat și dospit aluaturi dulci, îți oferim o rețetă de cornuri bicolore din aluat dospit. Este o rețetă de cornuri însiropate cu un sirop aromat cu vanilie.
Galerie foto
Cornurile preparate din aluaturi dospite, indiferent că sunt simple sau umplute, pot fi una dintre opțiuni pentru pauza de masă de la școală, sau de la serviciu. Sunt gustoase și sățioase. Merg de minune servite și dimineața, la micul dejun, alături de un pahar de lapte, iaurt sau ceai. Le poți prepara de seara, iar a doua zi ai gustarea pregătită. Pot fi servite reci, dar le poți reîncălzi în cuptorul cu microunde. De asemenea, poți prepara mai multe cornuri odată și le depozitezi la loc răcoros, ambalate în pungi de hârtie sau în cutii de carton cu capace. Se pot păstra timp de 7-8 zile.
Pentru rețeta cornurilor bicolore nu este necesar să prepari două tipuri de aluat. Prepari unul singur și îl împarți în două. Adaugi pudră de cacao într-o parte și îl mai frămânți până când aceasta va fi bine încorporată și aluatul omogenizat.
Din aceeași categorie de deserturi pe bază de aluat dospit, mai poți trece pe listă și rețeta de rulouri cu stafide și scorțișoară. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă pentru cornuri bicolore din aluat dospit.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru aluatul dospit. Adună-le pe masa de lucru și lasă-le la temperatura camerei timp de aproximativ o oră. Trece făina prin sită pentru a deveni fină și aerată.
Cum prepari aluatul pentru cornuri bicolore din aluat dospit
Separă 3/4 din cantitatea de făină într-un bol și amestec-o cu drojdia uscată. Cealaltă parte de făină o vei adăuga, dacă mai este cazul, în timpul frământării.
În alt bol sparge ouăle și adaugă sare și zahărul peste ele. Amestecă toate aceste ingrediente până când zahărul este dizolvat și compoziția devine spumoasă. Toarnă și uleiul, omogenizează iar compoziția și adaug-o la mijlocul făinii amestecată cu drojdia. Începe să amesteci toate aceste ingrediente, în timp ce torni și laptele călduț.
Dacă aluatul obținut este moale și lipicios, poți adăuga și făina oprită. Frământă aluatul până când
Pentru a forma cornurile, împarte aluatul în două părți. Într-o parte adaugă cele două linguri de cacao și esența de rom, iar în cealaltă parte, doar esența de vanilie.
Presară puțină făină pe masa de lucru și frământă aluaturile pe rând. Modelează-le în forme sferice și acoperă-le cu ștergare curate. Apoi lasă-le la dospit până când își dublează volumele.
Cum formezi și coci cornurile
Pentru a forma cornuri bicolore din aluat dospit, împarte fiecare aluat în două părți egale. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde-le, pe masa de lucru în foi subțiri și egale. Suprapune câte două de culori diferite. Unul dintre pachetele de aluaturi lasă-l ca partea maro deasupra, iar pe celălalt cu partea albă. Vei forma cornuri bicolore de două feluri.
Apoi, cu un cuțit cu lama ascuțită, decupează triunghiuri din pachetele de aluaturi. Rulează-le pornind de la baze către vârfuri. Așază-le în tavă pe hârtie de copt și mai lasă-le la dospit 15-20 de minute. În acest interval de timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă bine un ou și unge cu el cornurile la suprafață. Pune tava în cuptor și coace cornurile pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
În acest interval de timp prepară și un sirop simplu din apă cu zahăr pe care îl aromatizezi cu vanilie. Cu 5 minute înainte de stingerea focului, toarnă siropul peste cornurile bicolore din tavă.
Te vei bucura de gustul delicios al cornurilor, dar și de aspectul lor spectaculos, savurându-le foie calde, fie reci.
Dacă dorești și o rețetă de cornuri umplute, poți încerca rețeta de cornuri pufoase cu gem.
Galerie foto