Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă vrei să îți răsfeți familia la micul dejun cu preparate din aluaturi pufoase, îți oferim o rețetă de cornuri de post cu marmeladă. Cornurile sunt delicioase atât calde, cât și reci, savurate în pauza de masă de la birou sau de la școală.

Cornuri de post cu marmeladă pe o farfurie albă, alături de un set de ceai
Galerie foto

Galerie foto

Cornurile sunt delicioase servite la micul dejun, alături de o ceașcă cu ceai / Shutterstock

Nu-i nimic dacă în cămara ta nu se găsește niciun borcan cu marmeladă. Poți umple cornurile cu gemul preferat, cu condiția ca acesta să nu fie cursiv. Marmelada este tot un fel de gem, dar este mai densă, mai consistentă și foarte aromată. Iar în cazul în care vei folosi gem și este ușor fluid, îl poți combina cu amidon alimentar, cu pesmet sau cu nuci măcinate.

Citește și

Aluatul pentru cornuri se prepară foarte simplu, din ingrediente puține, pe care le deții în cămară și în frigider. Este un aluat dospit, semănător aluatului clasic pentru pâine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Și dacă am amintit de pâine, poate încerci și rețeta de chifle dulci din doar 3 ingrediente. Pot fi pâinea de care ai nevoie pentru un mic dejun plin de răsfăț. Iar în rândurile ce urmează îți detaliem rețeta de cornuri de post cu marmeladă.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi adună toate ingredientele pe masa de lucru, precum și ustensilele ajutătoare pentru prepararea aluatului. Ia un bol încăpător și trece făina prin sită, direct în el. Lasă făina la temperatura camerei pentru aproximativ 30 de minute. Dacă făina este foarte rece când frămânți aluatul, acesta se va dezvolta mai lent.

Cum prepari aluatul pentru cornuri cu marmeladă

După ce făina s-a relaxat la temperatura camerei, creează o adâncitură la mijlocul ei. Adaugă acolo drojdia și zahărul. Toarnă și puțină apă caldă, în timp ce amesteci drojdia cu zahărul. Apoi acoperă bolul cu un ștergar și lasă maiaua de drojdie să se dezvolte timp de 8-10 minute.

Adaugă și sarea pe marginile făinii din bol. Când drojdia s-a activat suficient și maiaua și-a dublat volumul, începe să torni apa caldă peste ea, în timp ce o amesteci cu făina din bol. Adaugă treptat și uleiul, în timp ce frămânți aluatul în bol.

Când aluatul devine compact și nu se mai lipește de mâini, modelează-l în formă sferică și acoperă-l cu o folie de prospețime. Lasă-l la dospit timp de 50-60 de minute, la loc cald.

Cum formezi și coci cornurile cu marmeladă

După ce aluatul s-a dospit suficient, pune-l pe blatul de lucru uns cu puțin ulei. Împarte-l în patru bucăți egale și modelează-le sub formă sferică.

Întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie rotundă, nu foarte groasă. Secționează foaia în 10-12 bucăți triunghiulare, pornind de la centru spre exterior. Pentru a forma cornuri de post cu marmeladă, pune la baza fiecărui triunghi de aluat câte o lingură de marmeladă. Apoi rulează aluatul pornind de la bază către vârf.

După ce ai format cornurile cu marmeladă, așază-le în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Așază o folie de prospețime peste ele și lasă-le să se mai dezvolte timp de 20-30 de minute, la temperatura camerei.

Înainte de a introduce tava în cuptor, încălzește-l la 175 grade Celsius. Apoi coace cornurile timp de 30-40 de minute, până când se  rumenesc frumos la suprafață.

Tot din categoria rețetelor cu aluaturi de casă, mai poți încerca și rețeta de rulouri cu stafide și scorțișoară.

Citește și
Trei cornuri de post cu marmeladă pe un platou alb, un corn secționat
Galerie foto

Galerie foto

Cornuri în tavă, înainte de coacere
Cornuri de post cu marmeladă pe o farfurie albă, alături de un set de ceai
+21
CELE MAI CITITE
Cartofi cu ciuperci la cuptor și frunze de pătrunjel
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Porții de ciocolată de casă în foi de napolitană într-o cupă de înghețată
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Estonian Kringel, o împletitură cu scorțișoară
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie în bol, alături de o spatulă și un bol cu sare roz
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi
Cozonac Babka cu mac și nuci porționat pe un grătar și un bol cu mac și lingură
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Estonian Kringel, o împletitură cu scorțișoară
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Covrigi cu susan alături de un pahar cu ceai
Covrigi cu susan. Delicii pentru micul dejun
Covrigi cu susan. Delicii pentru micul dejun
Pogăcele cu leurdă și pătrunjel în bol, alături de un bol cu condimente și frunze de leurdă
Pogăcele cu leurdă și pătrunjel. Gustări fragede și aromate
Pogăcele cu leurdă și pătrunjel. Gustări fragede și aromate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
carne de miel pusă într-o tavă
05:21
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți 6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșun pe un platou
05:15
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Pască cu Nutella, fără aluat porționată
16 aprilie, 06:53
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
Chec de post cu suc de portocale porționat pe un grătar, alături de cuțit și portocale
16 aprilie, 05:39
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Cozonac Babka cu mac și nuci porționat pe un grătar și un bol cu mac și lingură
15 aprilie, 06:33
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Porții de ciocolată de casă în foi de napolitană într-o cupă de înghețată
14 aprilie, 05:40
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie în bol, alături de o spatulă și un bol cu sare roz
12 aprilie, 23:18
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi
Estonian Kringel, o împletitură cu scorțișoară
12 aprilie, 09:32
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Câte ouă poți mânca pe zi de Paște. Care sunt recomandările specialiștilor
Câte ouă poți mânca pe zi de Paște. Care sunt recomandările specialiștilor
Câte ouă poți mânca pe zi de Paște. Care sunt recomandările specialiștilor
Ce droguri a consumat Rareş Ion în garajul lui Maru, dealerul lui Vlad Pascu. Concluzia legiştilor după autopsie
Ce droguri a consumat Rareş Ion în garajul lui Maru, dealerul lui Vlad Pascu. Concluzia legiştilor după autopsie
Ce droguri a consumat Rareş Ion în garajul lui Maru, dealerul lui Vlad Pascu. Concluzia legiştilor după autopsie
Ion Ţiriac, investiţie de 100 de milioane de euro, în România! Zeci de mii de români sunt vizaţi
Ion Ţiriac, investiţie de 100 de milioane de euro, în România! Zeci de mii de români sunt vizaţi
Ion Ţiriac, investiţie de 100 de milioane de euro, în România! Zeci de mii de români sunt vizaţi
Paște 2025: Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce nu e bine să faci pe 17 aprilie
Paște 2025: Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce nu e bine să faci pe 17 aprilie
Paște 2025: Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce nu e bine să faci pe 17 aprilie
Cum pregătește Mirela Vaida cozonacul de Paște. Rețeta pe care prezentatoarea TV a învățat-o de la mama ei
Cum pregătește Mirela Vaida cozonacul de Paște. Rețeta pe care prezentatoarea TV a învățat-o de la mama ei
Cum pregătește Mirela Vaida cozonacul de Paște. Rețeta pe care prezentatoarea TV a învățat-o de la mama ei
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
Drob de pui în aluat foietaj
Drob de pui în aluat foietaj
Drob de pui în aluat foietaj
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Britney Spears i-a îngrijorat pe fani după ce a fost văzută cu un obiect ciudat la sosirea în Mexic
Britney Spears i-a îngrijorat pe fani după ce a fost văzută cu un obiect ciudat la sosirea în Mexic
Britney Spears i-a îngrijorat pe fani după ce a fost văzută cu un obiect ciudat la sosirea în Mexic
Carne crudă vs. carne gătită: care sunt beneficiile și riscurile fiecărui mod de consum
Carne crudă vs. carne gătită: care sunt beneficiile și riscurile fiecărui mod de consum
Carne crudă vs. carne gătită: care sunt beneficiile și riscurile fiecărui mod de consum
fresh
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament

Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament

Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament

Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă

Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă

Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat

Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat

Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate

Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate

6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți

6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
închide