Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă vrei să îți răsfeți familia la micul dejun cu preparate din aluaturi pufoase, îți oferim o rețetă de cornuri de post cu marmeladă. Cornurile sunt delicioase atât calde, cât și reci, savurate în pauza de masă de la birou sau de la școală.

Cornuri de post cu marmeladă pe o farfurie albă, alături de un set de ceai
Galerie foto

Galerie foto

Cornurile sunt delicioase servite la micul dejun, alături de o ceașcă cu ceai / Shutterstock

Nu-i nimic dacă în cămara ta nu se găsește niciun borcan cu marmeladă. Poți umple cornurile cu gemul preferat, cu condiția ca acesta să nu fie cursiv. Marmelada este tot un fel de gem, dar este mai densă, mai consistentă și foarte aromată. Iar în cazul în care vei folosi gem și este ușor fluid, îl poți combina cu amidon alimentar, cu pesmet sau cu nuci măcinate.

Citește și

Aluatul pentru cornuri se prepară foarte simplu, din ingrediente puține, pe care le deții în cămară și în frigider. Este un aluat dospit, semănător aluatului clasic pentru pâine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Și dacă am amintit de pâine, poate încerci și rețeta de chifle dulci din doar 3 ingrediente. Pot fi pâinea de care ai nevoie pentru un mic dejun plin de răsfăț. Iar în rândurile ce urmează îți detaliem rețeta de cornuri de post cu marmeladă.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi adună toate ingredientele pe masa de lucru, precum și ustensilele ajutătoare pentru prepararea aluatului. Ia un bol încăpător și trece făina prin sită, direct în el. Lasă făina la temperatura camerei pentru aproximativ 30 de minute. Dacă făina este foarte rece când frămânți aluatul, acesta se va dezvolta mai lent.

Cum prepari aluatul pentru cornuri cu marmeladă

După ce făina s-a relaxat la temperatura camerei, creează o adâncitură la mijlocul ei. Adaugă acolo drojdia și zahărul. Toarnă și puțină apă caldă, în timp ce amesteci drojdia cu zahărul. Apoi acoperă bolul cu un ștergar și lasă maiaua de drojdie să se dezvolte timp de 8-10 minute.

Adaugă și sarea pe marginile făinii din bol. Când drojdia s-a activat suficient și maiaua și-a dublat volumul, începe să torni apa caldă peste ea, în timp ce o amesteci cu făina din bol. Adaugă treptat și uleiul, în timp ce frămânți aluatul în bol.

Când aluatul devine compact și nu se mai lipește de mâini, modelează-l în formă sferică și acoperă-l cu o folie de prospețime. Lasă-l la dospit timp de 50-60 de minute, la loc cald.

Cum formezi și coci cornurile cu marmeladă

După ce aluatul s-a dospit suficient, pune-l pe blatul de lucru uns cu puțin ulei. Împarte-l în patru bucăți egale și modelează-le sub formă sferică.

Întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie rotundă, nu foarte groasă. Secționează foaia în 10-12 bucăți triunghiulare, pornind de la centru spre exterior. Pentru a forma cornuri de post cu marmeladă, pune la baza fiecărui triunghi de aluat câte o lingură de marmeladă. Apoi rulează aluatul pornind de la bază către vârf.

După ce ai format cornurile cu marmeladă, așază-le în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Așază o folie de prospețime peste ele și lasă-le să se mai dezvolte timp de 20-30 de minute, la temperatura camerei.

Înainte de a introduce tava în cuptor, încălzește-l la 175 grade Celsius. Apoi coace cornurile timp de 30-40 de minute, până când se  rumenesc frumos la suprafață.

Tot din categoria rețetelor cu aluaturi de casă, mai poți încerca și rețeta de rulouri cu stafide și scorțișoară.

Citește și
Trei cornuri de post cu marmeladă pe un platou alb, un corn secționat
Galerie foto

Galerie foto

Cornuri în tavă, înainte de coacere
Cornuri de post cu marmeladă pe o farfurie albă, alături de un set de ceai
+0
CELE MAI CITITE
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
pilaf sârbesc cu legume
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
Galerie foto
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Chec de post zebrat porționat
Galerie foto
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Galerie foto
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
07:18
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
far breton cu prune
05:52
Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune
Mâncare de ardei copți cu roșii în bol și pe felie de pâine
05:02
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
maioneză de post de la mănăstire
25 noiembrie, 06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
25 noiembrie, 05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
25 noiembrie, 05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Momentul în care Nicușor Dan este întrerupt de suveraniști în Parlament: Ajutați România, nu Ucraina!
Momentul în care Nicușor Dan este întrerupt de suveraniști în Parlament: "Ajutați România, nu Ucraina!"
Momentul în care Nicușor Dan este întrerupt de suveraniști în Parlament: "Ajutați România, nu Ucraina!"
Afacerea cu care Ion Țiriac a devenit cel mai bogat român: amp;#8220;Oameni săraci n-am văzut”! Ce avere uriaşă are 
Afacerea cu care Ion Țiriac a devenit cel mai bogat român: amp;#8220;Oameni săraci n-am văzut”! Ce avere uriaşă are 
Afacerea cu care Ion Țiriac a devenit cel mai bogat român: amp;#8220;Oameni săraci n-am văzut”! Ce avere uriaşă are 
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Hande Erçel și-a sărbătorit ziua de naștere. Ce surpriză i-au pregătit colegii pe platourile de filmare
Hande Erçel și-a sărbătorit ziua de naștere. Ce surpriză i-au pregătit colegii pe platourile de filmare
Hande Erçel și-a sărbătorit ziua de naștere. Ce surpriză i-au pregătit colegii pe platourile de filmare
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Supă de cartofi cu țelină apio și ghimbir
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
închide