Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară

timpul de preparare
Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Aceste cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară sunt perfecte pentru un mic dejun de toamnă irezistibil. Îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas pentru a o prepara și tu.

Trei cornuri cu dovleac și scorțișoară, unul secționat
Galerie foto

Galerie foto

Când le rupi, miezul se desface în fâșii aerate, iar stratul de zahăr brun topit în interior formează o textură ușor caramelizată / Shutterstock

Cornurile sunt preparate dintr-un aluat pufos în care se încorporează dovleac copt, ce le conferă o culoare caldă, galben-aurie, și o frăgezime aparte. Umplutura de scorțișoară și zahăr brun le aduce aroma clasică a deserturilor de sezon. Aceasta transformă fiecare mușcătură într-o îmbrățișare dulce și aromată. Sunt cornuri de post, dar atât de fine și gustoase încât nu vei simți lipsa ingredientelor de origine animală.

Citește și

Aceste cornuri ies pufoase și moi, cu o aromă subtilă de dovleac și un parfum intens de scorțișoară. Când le rupi, miezul se desface în fâșii aerate. Iar stratul de zahăr brun topit în interior formează o textură ușor caramelizată. Sunt perfecte lângă o cană de ceai sau lângă cafeaua de dimineață. Aspectul lor auriu, cu margini rumenite, te duce cu gândul la zilele de toamnă liniștite, când mirosul de dovleac copt și mirodenii umple casa de căldură și bucurie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în pregătirea aluatului. Dar înainte de acest pas se dizolvă drojdia în laptele vegetal călduț cu 1 linguriță de zahăr și se lasă să se activeze 10 minute.

Cum prepari cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară

Într-un bol mare, se amestecă făina cu zahărul și sarea. Se adaugă piureul de dovleac, uleiul, vanilia și maiaua de drojdie. Se frământă până când se obține un aluat elastic și ușor lipicios. Se lasă la dospit 1 oră, acoperit.

Descoperă și o rețetă de aluat franțuzesc pentru croissante.

După acest interval de timp urmează formarea cornurilor.

Se împarte aluatul în două. Fiecare bucată se întinde în cerc subțire. Se unge cu ulei, apoi se presară amestecul de zahăr brun și scorțișoară. Se taie în triunghiuri (ca la pizza) și se rulează spre vârf, formând cornuri.

Cornurile astfel formate se așază într-o tavă cu hârtie de copt, se mai lasă 20 de minute la crescut. Se ung cu lapte vegetal amestecat cu puțin zahăr.

Delicioasele cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară se coc 20–25 de minute la 180°C, până când devin aurii.

Dovleacul copt este unul dintre cele mai valoroase alimente de toamnă. Este apreciat atât pentru gustul său dulceag și aroma delicată, cât și pentru multiplele beneficii asupra sănătății. În varianta coaptă, pulpa devine moale, catifelată și ușor caramelizată, ceea ce îi intensifică savoarea naturală. Textura lui cremoasă îl face extrem de versatil în bucătărie, putând fi folosit atât în preparate dulci, cât și sărate.

Dacă vrei să experimentezi și alte rețete cu dovleac copt, îți recomandăm să încerci rețeta de dovleac copt în felii de bacon. Îl poți savura ca și gustare printre mese, dar merge și la cină sau pe un platou cu aperitive festive.

Citește și
Două cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară pe farfurie, alături de o tavă cu dovleci și batoane de scorțișoară
Galerie foto

Galerie foto

Două cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară pe farfurie, alături de dovleci și batoane de scorțișoară
Cornuri cu dovleac în aluat înainte de coacere
Trei cornuri cu dovleac și scorțișoară, unul secționat
+1
CELE MAI CITITE
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat porționat pe platou și o porție pe o spatulă
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide în două boluri, unul cu lingură de lemn, alături de alte boluri cu ingrediente
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide
Brioșe cu mere, nuci și scorțișoară, alături de o ceașcă cu ceai
Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat
Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Estonian Kringel, o împletitură cu scorțișoară
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Patru cornuri bicolore din aluat dospit
Galerie foto
Cornuri bicolore din aluat dospit. Rețetă de cornuri însiropate
Cornuri bicolore din aluat dospit. Rețetă de cornuri însiropate
Ravă cu melcișori cu dovleac și cremă de brânză
Galerie foto
Melcișori cu dovleac și scorțișoară, glazurați cu cremă de brânză
Melcișori cu dovleac și scorțișoară, glazurați cu cremă de brânză
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei cornuri cu dovleac și scorțișoară, unul secționat
05:00
Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară
Cum se dezosează puiul
22 septembrie, 05:29
Trebuie să dezosezi un pui? Procedeul simplu care te ajută să faci totul mult mai ușor Trebuie să dezosezi un pui? Procedeul simplu care te ajută să faci totul mult mai ușor
Pasta alla gricia
22 septembrie, 05:19
Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente
sarmale în bol
21 septembrie, 05:18
Rețetă de sarmale ca la mama acasă. Pașii ca să-ți iasă gustoase Rețetă de sarmale ca la mama acasă. Pașii ca să-ți iasă gustoase
Supă de linte cu morcovi și țelină în bol metalic cu lingură, o ceașcă de ulei, o roșie secționată în două și frunze de busuioc
21 septembrie, 05:09
Supă de linte cu morcovi și țelină. Una dintre cele mai hrănitoare supe Supă de linte cu morcovi și țelină. Una dintre cele mai hrănitoare supe
Găluște de cartofi
20 septembrie, 08:32
Găluște de cartofi ușoare și pufoase, perfecte cu sos. Cum se prepară Găluște de cartofi ușoare și pufoase, perfecte cu sos. Cum se prepară
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate porționată
20 septembrie, 08:23
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Tocăniță de vită cu legume de toamnă în bol , alături de o lingură, o sticlă cu ulei și un bol cu piper
19 septembrie, 06:01
Tocăniță de vită cu legume de toamnă. Un preparat hrănitor și plin de arome Tocăniță de vită cu legume de toamnă. Un preparat hrănitor și plin de arome
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Hugh Jackman a cântat alături de Pink și fiica acesteia, Willow Sage. Cum a arătat momentul emoționant
Hugh Jackman a cântat alături de Pink și fiica acesteia, Willow Sage. Cum a arătat momentul emoționant
Hugh Jackman a cântat alături de Pink și fiica acesteia, Willow Sage. Cum a arătat momentul emoționant
Specia care s-a înmulţit rapid în Marea Neagră. Considerată delicatesă în SUA, se vinde cu 100 de dolari
Specia care s-a înmulţit rapid în Marea Neagră. Considerată delicatesă în SUA, se vinde cu 100 de dolari
Specia care s-a înmulţit rapid în Marea Neagră. Considerată delicatesă în SUA, se vinde cu 100 de dolari
Câţi bani poate încasa lunar de la stat milionarul român cu două pensii
Câţi bani poate încasa lunar de la stat milionarul român cu două pensii
Câţi bani poate încasa lunar de la stat milionarul român cu două pensii
Joseph și Anda Adam au hotărât să abandoneze competiția Asia Express. Ce s-a întâmplat după momentul tensionat
Joseph și Anda Adam au hotărât să abandoneze competiția Asia Express. Ce s-a întâmplat după momentul tensionat
Joseph și Anda Adam au hotărât să abandoneze competiția Asia Express. Ce s-a întâmplat după momentul tensionat
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
2 supercontinente se ascund în interiorul Pământului. Ce vechime fantastică au
2 „supercontinente” se ascund în interiorul Pământului. Ce vechime fantastică au
2 „supercontinente” se ascund în interiorul Pământului. Ce vechime fantastică au
Plăcinte cu varză călită la tigaie
Plăcinte cu varză călită la tigaie
Plăcinte cu varză călită la tigaie
Modalități de a te conecta cu copilul tău
Modalități de a te conecta cu copilul tău
Modalități de a te conecta cu copilul tău
Noul film cu Margot Robbie a fost primit cu recenzii dure din partea criticilor: O mare plictiseală
Noul film cu Margot Robbie a fost primit cu recenzii dure din partea criticilor: „O mare plictiseală”
Noul film cu Margot Robbie a fost primit cu recenzii dure din partea criticilor: „O mare plictiseală”
Beneficiile consumului de secară. Cum îți poate susține sănătatea
Beneficiile consumului de secară. Cum îți poate susține sănătatea
Beneficiile consumului de secară. Cum îți poate susține sănătatea
fresh
Rețetă de sarmale ca la mama acasă. Pașii ca să-ți iasă gustoase

Rețetă de sarmale ca la mama acasă. Pașii ca să-ți iasă gustoase

Rețetă de sarmale ca la mama acasă. Pașii ca să-ți iasă gustoase

Supă de linte cu morcovi și țelină. Una dintre cele mai hrănitoare supe

Supă de linte cu morcovi și țelină. Una dintre cele mai hrănitoare supe

Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente

Pasta alla gricia. Rețeta autentică din doar patru ingrediente

Trebuie să dezosezi un pui? Procedeul simplu care te ajută să faci totul mult mai ușor

Trebuie să dezosezi un pui? Procedeul simplu care te ajută să faci totul mult mai ușor

Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară

Cornuri cu dovleac în aluat și umplutură de scorțișoară
închide