Cornuri pufoase cu gem. Rețetă pentru micul dejun

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă îți place să frămânți aluaturi dulci sau sărate, atunci îți oferim o rețetă de cornuri pufoase cu gem, perfectă pentru micul dejun.

Publicat: 13 octombrie 2022, 06:55 / Actualizat: 13 octombrie 2022, 16:45
Trei cornuri pufoase cu gem, alături de unul secționat
Galerie foto

Galerie foto

Opțional, cornurile se decorează cu zahăr pudră / Shutterstock

Rețeta aluatului se prepară simplu, însă necesită puțin timp pentru frământare și un timp mai îndelungat pentru dospire. Gemul pentru umplut cornurile îl alegi după preferințe. Poți prepara cornurile de seara, iar a doua zi doar le încălzești ușor, la cuptor. Cornurile pot fi savurate și reci, în pauza de masă de la serviciu. Acestea au un gust perfect alături de un ceai aromat, sau alături de cafea.

Vezi aici și o rețetă pentru gem de pere, pe care o poți prepara la tine acasă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru un plus de aspect poți să ungi cornurile cu ou, înainte de a le da la cuptor. Totodată poți opta și pentru a decora cornurile cu zahăr după coacere. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu cele mai gustoase și pufoase cornuri pentru micul dejun.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul, începe cu pregătirea drojdiei. Ia un bol în care adaugi drojdia sfărâmată împreună cu o lingură de zahăr. Amestecă cele două ingrediente cu o lingură, apoi toarnă 50 de mililitri de lapte cald și puțină făină. Omogenizează bine amestecul de ingrediente. Lasă maiaua de drojdie să se activeze timp de 10 minute înainte de a o amesteca cu făina și celelalte ingrediente. Acesta este procedeul folosit în general pentru prepararea aluatului de cornuri.

Cum prepari aluatul pentru cornuri pufoase cu gem

Pune făina trecută prin sită într-un bol mai mare. Creează o adâncitură în mijlocul ei, iar apoi amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul până la omogenizare. Adaugă acest amestec în adâncitura din făină, iar mai apoi adaugă drojdia activată. Amestecă toate aceste ingrediente cu făina din bol, în timp ce torni câte puțin lapte cald. La final, adaugă untul topit și răcit și încorporează-l bine în aluat. Frământă aluatul mai întâi în bol, apoi pe masa de lucru presărată cu făină. Va rezulta un aluat nelipicios și nu foarte ferm.

Pune aluatul din nou în bol, acoperă-l cu un ștergar și lasă-l la dospit pentru aproximativ o oră.

După ce aluatul și-a dublat volumul în acest interval de timp, împarte-l în 2-3 părți și întinde foi rotunde din el. Secționează foile în forme triunghiulare. La baza triunghiurilor pune câte o linguriță de gem, apoi rulează-le spre vârf. Pune cornurile cu gem în tava tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le să se mai crească pentru 20-30 de minute.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă-l să se încălzească. Unge cornurile cu ou bătut și coace-le pentru 30-35 de minute.

Opțional, după coacere și răcire le poți decora cu zahăr pudră.

Dacă îți plac aluaturile dospite, îți mai oferim pentru data viitoare și rețeta de batoane cu mac și susan. Este desertul copilăriei adorat de întreaga familie.

Citește și
Cornuri pufoase cu gem în tavă albă, alături de un bol cu gem
Galerie foto

Galerie foto

Un corn cu gem înainte de coacere, alături de foaia de aluat
Foaie de aluat porționată în triunghiuri pentru cornuri și adăugat gem pe fiecare triunghi
Trei cornuri pufoase cu gem, alături de unul secționat
+21
CELE MAI CITITE
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Mini tarte cu mousse de ton
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Două bucăți de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, decorate cu zahăr pudră, alături de o sită cu zahăr
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Două porții de cozonac Gubana pe o farfurie, alături de platoul cu cozonacul secționat
Galerie foto
Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană
Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, decorate cu zahăr pudră, alături de o sită cu zahăr
09:59
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Cassata Siciliană porționată pe o farfurie și pe platou
26 aprilie, 15:06
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
25 aprilie, 05:53
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
24 aprilie, 05:40
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
23 aprilie, 09:24
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
22 aprilie, 06:57
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Două bucăți de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel
21 aprilie, 05:08
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Mini tarte cu mousse de ton
20 aprilie, 05:14
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
3 semne zodiacale pun capăt ghinionului în luna mai 2025. Află dacă te numeri printre ele
3 semne zodiacale pun capăt ghinionului în luna mai 2025. Află dacă te numeri printre ele
3 semne zodiacale pun capăt ghinionului în luna mai 2025. Află dacă te numeri printre ele
Cea mai scumpă staţiune pentru vacanţa de 1 Mai. Turist: Aici e doar pentru bogaţi
Cea mai scumpă staţiune pentru vacanţa de 1 Mai. Turist: "Aici e doar pentru bogaţi"
Cea mai scumpă staţiune pentru vacanţa de 1 Mai. Turist: "Aici e doar pentru bogaţi"
Milionarul care a renunţat la cetăţenia română, aroganţă alături de iubita cu 24 de ani mai tânără
Milionarul care a renunţat la cetăţenia română, aroganţă alături de iubita cu 24 de ani mai tânără
Milionarul care a renunţat la cetăţenia română, aroganţă alături de iubita cu 24 de ani mai tânără
Horoscopul săptămânal 28 aprilie - 4 mai 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 28 aprilie - 4 mai 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 28 aprilie - 4 mai 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Rezultate Loto azi, 27 aprilie 2025. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 27 aprilie 2025. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 27 aprilie 2025. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Ciorbă de ștevie cu franjuri de ouă
Ciorbă de ștevie cu franjuri de ouă
Ciorbă de ștevie cu franjuri de ouă
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor
Rita Ora și-a făcut o schimbare radicală de look. Cum arată cu părul negru și breton
Rita Ora și-a făcut o schimbare radicală de look. Cum arată cu părul negru și breton
Rita Ora și-a făcut o schimbare radicală de look. Cum arată cu părul negru și breton
Cum îți poți organiza dieta pentru a preveni balonarea. Ce alimente pot provoca acest simptom digestiv
Cum îți poți organiza dieta pentru a preveni balonarea. Ce alimente pot provoca acest simptom digestiv
Cum îți poți organiza dieta pentru a preveni balonarea. Ce alimente pot provoca acest simptom digestiv
fresh
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant

Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant

Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant

Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene

Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene

Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
închide