Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz

Nu lăsa sezonul fructelor de pădure să treacă fără a le testa aroma în deserturi savuroase precum acest crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz. Chiar dacă poți folosi și fructe congelate, atunci când sunt proaspete aroma este mai intensă.

Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Acest desert este o combinație perfectă între crocant, cremos și fructat / Shutterstock

Este un desert rustic, dar elegant. Acesta surprinde prin textura crocantă a aluatului și sucul fructelor de pădure coapte ușor, până devin o umplutură parfumată și vibrantă. Gustul dulce-acrișor al fructelor este echilibrat de aroma delicată de migdale și de notele ușor prăjite ale ovăzului. Se servește cald, cu înghețată de vanilie sau un strat generos de frișcă, pentru un desert memorabil.

Citește și

Fiecare lingură aduce un contrast minunat de gusturi și texturi. Stratul de crumble este crocant și ușor sfărâmicios. Are aromă de migdale prăjite și note discrete de scorțișoară. Iar dedesubt te întâmpină fructele calde, suculente, ușor acrișoare și dulci exact cât trebuie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fulgii de ovăz conferă un plus de rusticitate și o textură plăcută. Iar migdalele completează desertul cu un gust fin și delicat. Servit cald, cu o cupă de înghețată, acest desert devine o combinație perfectă între crocant, cremos și fructat. Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru a prepara și tu crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea umpluturii. Într-un bol mare, amestecă fructele de pădure cu zahărul brun, amidonul, sucul de lămâie și vanilia. Pune amestecul într-o tavă termorezistentă, întinzându-l uniform.

Cum prepari aluatul și montezi crumble cu fructe de pădure

Într-un bol încăpător, combină făina trecută prin sită, fulgii de ovăz, migdalele măcinate, zahărul, sarea și scorțișoara. Amestecă bine aceste ingrediente apoi adaugă untul rece tăiat în cuburi. Frământă rapid untul cu ingredientele amestecate folosind vârfurile degetelor. Te oprești din frământat când obții un amestec nisipos, cu mici bucăți de unt rămase pentru extra crocant.

Descoperă și o rețetă de aluat fraged pentru tarte și alte preparate.

Presară amestecul uniform peste stratul de fructe.

Adaugă deasupra migdalele feliate, pentru un aspect plăcut și o textură crocantă suplimentară.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune tava în cuptor și coace desertul timp de aproximativ 30-35 de minute. Trebuie copt până când stratul de deasupra devine auriu și crocant, iar umplutura de fructe începe să fiarbă ușor pe margini.

Lasă-l să se răcească 10-15 minute înainte de servire, astfel încât sucul fructelor să devină mai consistent și să nu curgă excesiv.

Acest delicios crumble cu fructe de pădure poate fi servit cald, cu înghețată de vanilie sau frișcă bătută. Merge bine și cu iaurt grecesc, pentru o variantă mai ușoară.

Opțional, poți adăuga câteva frunze de mentă pentru un plus de prospețime.

Iar dacă mai dorești să încerci și alte deserturi cu fructe, îți recomandăm rețeta de ruladă cu bezea și fructe de pădure. Este un desert cu o combinație de texturi și arome care te va cuceri.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar, una pe farfurie și trei pe un grătar
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Porții de prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Înghețată de mure cu zmeură în bol alb și în cupă de înghețată
Înghețată de mure cu zmeură. Un desert care îndeamnă la contemplare
Înghețată de mure cu zmeură. Un desert care îndeamnă la contemplare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
06:05
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar alături de un bol cu sos de iaurt
05:53
Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar - Kolokithokeftedes Chifteluțe grecești de dovlecei cu brânză feta, mentă și mărar - Kolokithokeftedes
Muffins cu quinoa, brânză și spanac pe un tocător de lemn
27 august, 06:32
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Coulis de zmeură peste panna cotta în două boluri
27 august, 05:22
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Chec cu caise și nuci porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit și două cești cu cafea
26 august, 05:45
Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare
Salată de vinete cu iaurt și usturoi, decorată cu pătrunjel verde
26 august, 05:06
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Porții de prăjitură cu prune și crumble
25 august, 06:06
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
25 august, 05:41
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Veneția 2025. Ce vedete au participat la marea deschidere
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Veneția 2025. Ce vedete au participat la marea deschidere
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Veneția 2025. Ce vedete au participat la marea deschidere
Mai merită să fii antreprenor în România? Unde se face cel mai bun randament pe fiecare 100 de lei investiți
Mai merită să fii antreprenor în România? Unde se face cel mai bun randament pe fiecare 100 de lei investiți
Mai merită să fii antreprenor în România? Unde se face cel mai bun randament pe fiecare 100 de lei investiți
Unde locuieşte, de fapt, milionarul ce a renunţat la cetăţenia română, alături de iubita cu 23 de ani mai tânără
Unde locuieşte, de fapt, milionarul ce a renunţat la cetăţenia română, alături de iubita cu 23 de ani mai tânără
Unde locuieşte, de fapt, milionarul ce a renunţat la cetăţenia română, alături de iubita cu 23 de ani mai tânără
Insula Iubirii, 27 august 2025. Ella Vișan și-a asumat relația cu Teo Costache. Ispita a rămas impresionată de gestul făcut
Insula Iubirii, 27 august 2025. Ella Vișan și-a asumat relația cu Teo Costache. Ispita a rămas impresionată de gestul făcut
Insula Iubirii, 27 august 2025. Ella Vișan și-a asumat relația cu Teo Costache. Ispita a rămas impresionată de gestul făcut
Özcan Deniz și-a schimbat imaginea. Cum arată în prezent actorul din Furtună pe Bosfor
Özcan Deniz și-a schimbat imaginea. Cum arată în prezent actorul din Furtună pe Bosfor
Özcan Deniz și-a schimbat imaginea. Cum arată în prezent actorul din Furtună pe Bosfor
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
Iahnie de fasole cu bacon afumat
Iahnie de fasole cu bacon afumat
Iahnie de fasole cu bacon afumat
De ce unii copii sunt mai sensibili decât alții și cum să-i sprijini
De ce unii copii sunt mai sensibili decât alții și cum să-i sprijini
De ce unii copii sunt mai sensibili decât alții și cum să-i sprijini
Perrie Edwards și-a afișat cu mândrie cicatricea de pe abdomen într-un nou videoclip de promovare a single-ului său. Diva a radiat într-un bikini roșu extrem de sexy
Perrie Edwards și-a afișat cu mândrie cicatricea de pe abdomen într-un nou videoclip de promovare a single-ului său. Diva a radiat într-un bikini roșu extrem de sexy
Perrie Edwards și-a afișat cu mândrie cicatricea de pe abdomen într-un nou videoclip de promovare a single-ului său. Diva a radiat într-un bikini roșu extrem de sexy
Proprietățile uleiului esențial de lămâie. Ce efecte poate avea acest preparat în organism
Proprietățile uleiului esențial de lămâie. Ce efecte poate avea acest preparat în organism
Proprietățile uleiului esențial de lămâie. Ce efecte poate avea acest preparat în organism
fresh
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor

Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor

Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor

Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare

Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare

Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant

Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant

Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent

Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent

Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz

Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
închide