Cum poți păstra ceapa tăiată în frigider. Sfaturi utile pentru gospodine
Ți s-a întâmplat probabil să îți rămână o jumătate de ceapă pe care ai aruncat-o pentru că nu ai vrut să o pui în frigider din cauza mirosului. Acum nu mai trebuie să faci acest lucru pentru că există soluții prin care poți păstra aerul proaspăt în frigider chiar dacă acolo ai depozitată jumătate de ceapă. Descoperă și tu cum poți păstra ceapa tăiată în frigider. Iată câteva sfaturi utile pentru gospodine.
Multe rețete cer jumătate de ceapă. Uneori poți să folosești una mai mică, alteori nu ai, și tai pe din două o ceapă mai mare. Ce faci cu ce rămâne? Dacă ai pune-o și pe ea în preparat doar ca să nu o arunci, vei crea un dezechilibru între ingrediente.
Îți mai rămâne o soluție care necesită timp—să cauți o altă rețetă care cere o altă jumătate de ceapă. Oricare dintre variante este peste mână, așa că poți încerca să o pui totuși în frigider și să o folosești mai târziu. Există o soluție ca mirosul ei să nu acapareze tot aerul din jur.
Cum poți păstra ceapa tăiată în frigider
Pentru a păstra la frigider o jumătate de ceapă în condiții bune atât pentru frigider, cât și pentru ceapă ai nevoie de folie de plastic, pungi de plastic resigillabile sau recipiente care se închid etanș.
Cel mai important lucru este ca acestea să se închidă etanș. Înainte de a le folosi verifică foarte bine capacele și starea pungilor. Mirosul de ceapă nu trebuie să scapă prin niciun loc.
După ce ai pus ceapa într-unul dintre aceste ambalaje, așeaz-o pe raftul de jos al frigiderului. În felul acesta nu există riscul ca, dacă din greșeală, să se scurgă zeamă din ea și să afecteze și restul alimentelor, potrivit Simply Recipes.
Cât rezistă la frigider ceapa tăiată
Atunci când depozitezi corect ceapa deja curățată sau tăiată va rezista între 5 și 7 zile. Între timp trebuie să îi găsești o întrebuințare, dar nu este atât de greu având în vedere că aproape orice preparat are nevoie de ea.
Trebuie totuși să știi că cu cât stă mai mult în frigider, cu atât aroma ei devine mai intensă și mai amară. Ideal este să o utilizezi pentru preparate care vor avea nevoie de tratament termic pentru a-i mai estompa din arome.
Dacă marginea tăiată pare uscată, poți să o tai foarte subțire și să o arunci. Acest lucru este important mai ales dacă o vei pune la salate sau la sandviciuri. Pentru călit sau alte preparate gătite poți sări peste acest pas.
Pentru ca ceapa deja tăiată să reziste mai mult poți să poți să nu o cureți de foi. În felul acesta se va păstra umiditatea, iar mirosul va rămâne în interior.
Cum se pune la congelator ceapa
O altă variantă de a păstra ceapa mai mult timp fără să se deterioreze este să o congelezi. O poți toca așa cum știi că ai nevoie și eventual, poți chiar să o porționezi dacă ți se pare că este prea multă pentru nevoile tale.
Află mai multe și despre congelarea fructelor. Vezi care e cea mai bună metodă pentru a le păstra.
Apoi o pui într-o pungă specială pentru congelator care se închide foarte bine etanș. După decongelare o poți folosi doar la preparate gătite, pentru că se va înmuia destul de mult.