Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Rețeta de salată de castraveți cu usturoi și mărar este simplă, gustoasă și răcoritoare. Este chiar perfectă pentru a fi savurată în zilele toride de vară. Poate fi preparată ca și gustare, dar și ca acompaniament pentru diverse feluri de mâncare.
Galerie foto
Aromele proaspete ale castraveților și mărarului, combinate cu aroma intensă a usturoiului, fac din această salată o alegere delicioasă și sănătoasă. Rețeta este apreciată pentru prospețimea ingredientelor și ușurința sa de preparare. Castraveții aduc o notă crocantă, hidratantă și răcoritoare. Iar usturoiul oferă o aromă puternică și gust picant. Mărarul verde adaugă o notă de prospețime și un plus de aromă. Iar dressingul pe bază de ulei și oțet echilibrează perfect toate aromele.
Această salată este ideală pentru a fi servită în zilele călduroase de vară, dar poate fi savurată în orice anotimp. Se potrivește perfect cu preparate din carne la grătar, pește sau chiar în combinație cu alte salate. Este ușor de personalizat, astfel încât să se potrivească gusturilor fiecăruia, putând adăuga sau ajusta cantitățile de usturoi, mărar sau dressing.
Prepară și tu rețeta de salată de castraveți cu usturoi și mărar, pe care o vei descoperi detaliată mai jos, pentru a te bucura prospețime și arome intense, dar și un plus de sănătate.
Ingrediente
Mod de preparare
Adună de la început pe masa de lucru toate ingredientele, pentru a le avea la îndemână când dai start preparării salatei. Salata se prepară într-un timp foarte scurt și este ideal să ai totul la îndemână.
Cum prepari rețeta de salată de castraveți cu usturoi și mărar
Începe cu pregătirea castraveților. Spală castraveții și taie-le capetele.
Feliază castraveții subțire, fie cu un cuțit, fie cu o mandolină. Dacă preferi, poți curăța parțial coaja castraveților pentru o textură mai fină.
Pune feliile de castraveți într-un bol și prepară dressingul.
Curăță cățeii de usturoi și zdrobește-i bine cu partea plată a unui cuțit sau folosește o presă de usturoi. Dacă dorești, îi poți pisa și în mojar.
Într-un bol mic, amestecă usturoiul zdrobit cu uleiul, oțetul de mere (sau sucul de lămâie), sare și piper. Amestecă bine pentru a combina ingredientele.
Peste castraveții feliați adaugă mărarul proaspăt tocat, apoi toarnă dressingul și amestecă bine pentru a acoperi uniform castraveții cu dressingul.
Delicioasa salată de castraveți cu usturoi și mărar poate fi servită imediat sau poate fi lăsată la frigider timp de 20-30 de minute pentru ca aromele să se întrepătrundă mai bine.
Servește salata ca aperitiv sau garnitură lângă preparate de carne, pește sau chiar lângă mâncăruri vegetariene.
Descoperă și o rețetă de salată de fasole verde cu iaurt grecesc și usturoi, gustoasă și răcoroasă.
Galerie foto