De ce au biscuiții crackers găuri mici. Secretul care a ieșit la iveală
Ai ronțăit și tu biscuiți sărați –crakers—la film, pe drum, la birou, în parc. Poate ai observat că toți au mici găurele. Te-ai întrebat de ce? Am făcut-o noi și iată ce am aflat! Descoperă și tu de ce au biscuiții crackers găuri mici. Care este secretul din spatele acestei decizii.
Nu există sortiment de biscuiți sărați care să nu aibă mici găurele. Rolul lor nu este doar unul estetic, ci mai degrabă unul care ține de procesul de producție, potrivit AllRecipes.com.
De ce au biscuiții crackers găuri mici
Biscuiții sărați se fac din aluat hidratat ceea ce înseamnă că în compoziția lor ingredientele solide cântăresc mai mult decât cele lichide. La coacere se produc aburi, iar aluatul poate căpăta mici crăpături.
Producătorii își doresc niște biscuiți cu aspect perfect așa că au căutat o soluție pentru ca la final suprafața lor este intactă. În plus trebuie să fie și crocanți fără să fie tari. Dacă ești pasionată de biscuiți îți oferim și rețeta de biscuiți red velvet. Vor face senzație pe platoul pentru musafiri.
Biscuiții crackers nu au nevoie de umiditate
Găurile pe care le au biscuiții sărați ajută la eliminarea aburului pentru ca aceștia să rămână plați, fără să aibă crăpături la finalul procesului de coacere.
În fabrici sunt folosite mașini automate care găuresc biscuiții însă acasă poți face acest lucru cu o scobitoare, un băț de frigăruie sau o furculiță. Trebuie totuși să ții cont de faptul că numărul de găuri trebuie stabilit în funcție de mărimea biscuitelui. Un număr prea mic de găuri va face și ca biscuiții să se ardă în timpul coacerii.
Pentru cei mici este suficientă o singură înțepătură în centru, cei mai mari au nevoie de patru. Dacă faci biscuiți sărați cu brânză sau din făină graham va trebui să îi găurești de mai multe ori.
Găurile nu trebuie date la întâmplare. Dacă le faci prea apropiate riști să obții niște biscuiți prea uscați, care vor fi greu de mestecat. Dacă vei poziționa găurile prea departe una de cealaltă biscuiții se pot dezintegra. Dacă te-am făcut curioasă, încearcă și rețeta de prăjituri cu migdale din două ingrediente.