Prăjituri cu migdale din doar două ingrediente
Aceste prăjituri cu migdale din doar două ingrediente se pregătesc foarte rapid. Prăjiturile nu au nevoie de coacere, prin urmare sunt ideale pentru ziele în care vrei un desert simplu și sănătos. Sunt o gustare ușoară, plină de fibre și de nutrienți care să-ți ofere energia necesară.
Prăjiturile cu migdale din doar două ingrediente pot fi un mic-dejun foarte consistent, dar și o gustare numai bună pentru pachetul de la școală sau de la birou, pentru drum sau pentru ieșirile în parc.
Le poți servi și la desert după masă fără probleme. Consistența lor este mai degrabă asemănătoare cu cea a batoanelor energetice.
Ingrediente
Mod de preparare
Se pune hârtie de copt pe o tavă. Se pun curmalele într-un robot de bucătărie și se procesează până se transformă într-o pastă netedă. Se curăță pereții robotului din când în când, acesta este unul din secretele pe care le știu doar cei care merg la școala de cofetari. Află mai multe despre secretele profesioniștilor.
Când curmalele sunt gata se adaugă untul de migdale și se mixează până când este perfect încorporat. Aluatul rezultat va fi sfărâmicios. Dacă ești iubitoare de migdale, atunci îți oferim și o rețetă de tartă cu prune și migdale. O vei adora de la prima mușcătură.
Se adună aluatul împreună pentru a forma o bilă mare. Se împarte în 9 bucăți egale. Cu ajutorul palmelor se formează bilele. Acestea se pun pe tavă și se apasă cu podul palmei pentru a se transforma într-un disc rotund gros. Se dau la frigider pentru aproximativ 30 de minute sau până se întăresc.
La ce trebuie să fii atentă când prepari rețeta de prăjituri cu migdale din doar două ingrediente
În primul rând, untul de migdale pe care îl vei folosi trebuie să fie natural. Citește ingredientele de pe etichetă pentru a te asigura că nu are conservanți sau alți aditivi alimentari. Dacă nu găsești un unt natural poți folosi unt natural de arahide.
În al doiea rând veai avea nevoie de curmale. Curmalele de care ai nevoie sunt cele Medjool. Sunt un soi de curmale foarte mari care conțin multă pulpă. Rolul lor este de a îndulci prăjiturile, dar și pentru a lega compoziția. Când untul de migdale este amestecat cu curmalele, acesta se îngroașă căpătând o consistență de aluat de prăjituri.
Curmalele trebuie folosite imediat după ce le scoți sâmburii pentru că este nevoie să fie moi. Altfel se vor usca și va fi nevoie să le rehidratezi.
La aceste prăjituri cu migdale din doar două ingrediente poți să mai adaugi două linguri de fulgi de ovăz sau de cocos, dacă vrei să aibă o textură puțin mai uscată. Îți oferim și o rețetă de biscuiți cu ovăz și miere de albine. O rețetă simplă și delicioasă.