Arepas cu brânză. Preparatul columbian pe care trebuie să îl încerci

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Arepas cu brânză este un fel de mâncare tradițional columbian. Sunt prăjituri din făină de porumb, cu brânză care pot fi servite la micul dejun, ca gustare de după-amiază sau o cină ușoară.

Publicat: 1 noiembrie 2022, 08:00
Arepas cu brânză pus într-o farfurie neagră
Arepas cu brânză este un fel de mâncare tradițional columbian / Profimedia Images

Arepas cu brânză se pot găti în tigaie, dar și la grătar, pot fi umplute sau servite simplu, sărate sau dulci, mari sau mici. De fapt, fiecare regiune a țării pare să aibă o specialitate.

Carlos Gaviria, un celebru bucătar și autor de cărți de bucate, estimează că există peste 55 de tipuri diferite de arepas.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru aluat se amestecă într-un castron mare masarepa, sarea și zahărul până se combină. Se adaugă untul și 150 g mozzarella, apoi se pune încet laptele și apa călduță în timp ce se frământă aluatul cu mâinile. Este important să se folosească apă călduță pentru a nu se forama bulgări în aluat.

Apoi aluatul se lasă să se odihnească descoperit timp de aproximativ 5 minute pentru a permite amidonului să absoarbă umezeala. Aluatul se va simți puțin umed. Se va usca pe măsură ce se odihnește.

Se împartul aluatul în 10 porții egale și se rulează în bile. Se udă ușor mâinile cu apă rece pentru a nu se lipi aluatul.

Arepas se umple cu restul de 50 g de mozzarella rămasă. Se ia o bilă de aluat și se apasă cu degetul mare în centru pentru a crea o mică adâncitură. Se umple cu aproximativ o lingură de brânză, apoi se acoperă și se rulează din nou într-o bilă. Se aplatizează bilele de aluat cu mâinile. Trebuie să aibă mai puțin de 1,2 cm grosime.

Se pune o tigaie antiaderentă cu ulei la foc mediu. Fiecare arepas se prăjește aproximativ 3 minute pe fiecare parte până când se rumenește. Trebuie să fie crocante la exterior și moi la interior. Se servesc imediat.

Cum se servesc arepas cu brânză

Arepas cu brânză sunt de obicei consumate la micul dejun cu ciocolată caldă spumoasă sau cafea sau, uneori, ca o cină ușoară. De asemenea, pot fi feliate în jumătate și umplute cu o multitudine de umpluturi din carne de pui sau, pur și simplu, șuncă și brânză pentru a crea un sandviș. 

Care sunt principalele tipuri de arepas

Arepas de chócolo, cunoscute sub numele de cachapas în Venezuela, sunt clătite de porumb dulce acoperite cu brânză și împăturite în jumătate. 

Aluatul pentru arepas santandereanas are bucățele mici de carne de porc prăjite.

Arepas paisa sunt foarte subțiri, fără brânză în aluat. Se servesc cu o brânză proaspătă sărată numită quesillo, asemănătoare cu ricotta, deasupra. Află cum poți prepara brânză ricotta chiar la tine acasă.

Arepas de huevo, un fel de mâncare tradițional din Caraibe adoptat de columbieni, sunt umplute cu un ou și prăjite.

Arepas din Columbia vs arepas din Venezuela

A existat întotdeauna o dezbatere între columbieni și venezueleni despre originile arepas. În Columbia, arepas sunt adesea consumate ca atare și, de obicei, au brânză în aluat. Uite o rețetă și de chifle cu aluat din cartofi.

Arepas din Venezuela sunt adeseori umplute, uneori cu brânză. De exemplu, reina pepiada venezueleană are la interior o salată delicioasă de pui și avocado. 

O altă versiune populară este umplută cu ingrediente de pabellón, un fel de mâncare consistent de fasole, carne de vită mărunțită, orez și pătlagici dulci prăjite. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
persoană care gătește somon
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
brânză congelată
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
pui portughez cu orez
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mai multe arepas cu diverse umpluturi puse într-un coșuleț de lemn
Cum să faci arepas la tine acasă. Rețeta delicioasă din America de Sud
Cum să faci arepas la tine acasă. Rețeta delicioasă din America de Sud
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
05:43
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Orez cremos cu lapte de cocos în două boluri, o nucă de cocos secționată și un bol cu coajă de citrice
05:41
Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
05:41
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
18 decembrie, 06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
18 decembrie, 05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
18 decembrie, 05:35
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
17 decembrie, 10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
17 decembrie, 06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Nicușor Dan s-a întâlnit cu Regele Charles la Palatul Buckingham. Care a fost motivul vizitei
Nicușor Dan s-a întâlnit cu Regele Charles la Palatul Buckingham. Care a fost motivul vizitei
Nicușor Dan s-a întâlnit cu Regele Charles la Palatul Buckingham. Care a fost motivul vizitei
Micii, cea mai comandată masă pe platformele de livrări, peste shaorma şi burger. Cât costă o porţie
Micii, cea mai comandată masă pe platformele de livrări, peste shaorma şi burger. Cât costă o porţie
Micii, cea mai comandată masă pe platformele de livrări, peste shaorma şi burger. Cât costă o porţie
Gino Iorgulescu, veşti triste despre starea lui Dan Petrescu: amp;#8220;E foarte grav! Se zbârleşte pielea pe mine”
Gino Iorgulescu, veşti triste despre starea lui Dan Petrescu: amp;#8220;E foarte grav! Se zbârleşte pielea pe mine”
Gino Iorgulescu, veşti triste despre starea lui Dan Petrescu: amp;#8220;E foarte grav! Se zbârleşte pielea pe mine”
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 18 decembrie 2025. Alexandru, împușcat de Tudor. Basty și Damian primesc o lovitură grea
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 18 decembrie 2025. Alexandru, împușcat de Tudor. Basty și Damian primesc o lovitură grea
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 18 decembrie 2025. Alexandru, împușcat de Tudor. Basty și Damian primesc o lovitură grea
Ce își dorește Alp Navruz în 2026 pe plan personal și profesional. Actorul și-a transmis rezoluțiile
Ce își dorește Alp Navruz în 2026 pe plan personal și profesional. Actorul și-a transmis rezoluțiile
Ce își dorește Alp Navruz în 2026 pe plan personal și profesional. Actorul și-a transmis rezoluțiile
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive

Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană

Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
închide