Arepas cu brânză. Preparatul columbian pe care trebuie să îl încerci

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Arepas cu brânză este un fel de mâncare tradițional columbian. Sunt prăjituri din făină de porumb, cu brânză care pot fi servite la micul dejun, ca gustare de după-amiază sau o cină ușoară.

Publicat: 1 noiembrie 2022, 08:00
Arepas cu brânză pus într-o farfurie neagră
Arepas cu brânză este un fel de mâncare tradițional columbian / Profimedia Images

Arepas cu brânză se pot găti în tigaie, dar și la grătar, pot fi umplute sau servite simplu, sărate sau dulci, mari sau mici. De fapt, fiecare regiune a țării pare să aibă o specialitate.

Carlos Gaviria, un celebru bucătar și autor de cărți de bucate, estimează că există peste 55 de tipuri diferite de arepas.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru aluat se amestecă într-un castron mare masarepa, sarea și zahărul până se combină. Se adaugă untul și 150 g mozzarella, apoi se pune încet laptele și apa călduță în timp ce se frământă aluatul cu mâinile. Este important să se folosească apă călduță pentru a nu se forama bulgări în aluat.

Apoi aluatul se lasă să se odihnească descoperit timp de aproximativ 5 minute pentru a permite amidonului să absoarbă umezeala. Aluatul se va simți puțin umed. Se va usca pe măsură ce se odihnește.

Se împartul aluatul în 10 porții egale și se rulează în bile. Se udă ușor mâinile cu apă rece pentru a nu se lipi aluatul.

Arepas se umple cu restul de 50 g de mozzarella rămasă. Se ia o bilă de aluat și se apasă cu degetul mare în centru pentru a crea o mică adâncitură. Se umple cu aproximativ o lingură de brânză, apoi se acoperă și se rulează din nou într-o bilă. Se aplatizează bilele de aluat cu mâinile. Trebuie să aibă mai puțin de 1,2 cm grosime.

Se pune o tigaie antiaderentă cu ulei la foc mediu. Fiecare arepas se prăjește aproximativ 3 minute pe fiecare parte până când se rumenește. Trebuie să fie crocante la exterior și moi la interior. Se servesc imediat.

Cum se servesc arepas cu brânză

Arepas cu brânză sunt de obicei consumate la micul dejun cu ciocolată caldă spumoasă sau cafea sau, uneori, ca o cină ușoară. De asemenea, pot fi feliate în jumătate și umplute cu o multitudine de umpluturi din carne de pui sau, pur și simplu, șuncă și brânză pentru a crea un sandviș. 

Care sunt principalele tipuri de arepas

Arepas de chócolo, cunoscute sub numele de cachapas în Venezuela, sunt clătite de porumb dulce acoperite cu brânză și împăturite în jumătate. 

Aluatul pentru arepas santandereanas are bucățele mici de carne de porc prăjite.

Arepas paisa sunt foarte subțiri, fără brânză în aluat. Se servesc cu o brânză proaspătă sărată numită quesillo, asemănătoare cu ricotta, deasupra. Află cum poți prepara brânză ricotta chiar la tine acasă.

Arepas de huevo, un fel de mâncare tradițional din Caraibe adoptat de columbieni, sunt umplute cu un ou și prăjite.

Arepas din Columbia vs arepas din Venezuela

A existat întotdeauna o dezbatere între columbieni și venezueleni despre originile arepas. În Columbia, arepas sunt adesea consumate ca atare și, de obicei, au brânză în aluat. Uite o rețetă și de chifle cu aluat din cartofi.

Arepas din Venezuela sunt adeseori umplute, uneori cu brânză. De exemplu, reina pepiada venezueleană are la interior o salată delicioasă de pui și avocado. 

O altă versiune populară este umplută cu ingrediente de pabellón, un fel de mâncare consistent de fasole, carne de vită mărunțită, orez și pătlagici dulci prăjite. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Dulceață din coji de pepene roșu în bol cu linguriță, alături de două borcane cu dulceață și coji de pepene
Dulceață din coji de pepene roșu, pentru deliciul de la micul dejun
Dulceață din coji de pepene roșu, pentru deliciul de la micul dejun
Ștrudel cu vișine porționat pe un tocîtor de lemn
Ștrudel cu vișine. Rețeta unui desert delicios, cu gust ușor acrișor
Ștrudel cu vișine. Rețeta unui desert delicios, cu gust ușor acrișor
borcan de dulceață de smochine verzi
Dulceață de smochine verzi. Rețeta simplă și rapidă
Dulceață de smochine verzi. Rețeta simplă și rapidă
Tort cu iaurt și fructe secționat pe platou
Tort cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert de vară
Tort cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert de vară
Înghețată de cafea cu scorțișoară în două cornete
Înghețată de cafea cu scorțișoară, perfectă pentru a te revigora
Înghețată de cafea cu scorțișoară, perfectă pentru a te revigora
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mai multe arepas cu diverse umpluturi puse într-un coșuleț de lemn
Cum să faci arepas la tine acasă. Rețeta delicioasă din America de Sud
Cum să faci arepas la tine acasă. Rețeta delicioasă din America de Sud
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de Mâncare de cartofi cu fasole verde în bol negru
18 iulie, 10:28
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Înghețată de vanilie cu afine într-un recipient metalic, alături de o ligură și cornete de înghețată
17 iulie, 19:17
Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare
Tartă cu caise proaspete și gem de caise porționată în tavă și păe o farfurie, alături de un bol cu zahăr și caise
17 iulie, 08:07
Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare
Tort cu creme de ciocolată și zmeură
17 iulie, 06:57
Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori
Semifreddo cu zmeură și fistic porționat pe un platou
16 iulie, 06:08
Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat
Pui umplut cu ficăței și bacon afumat în vasul de copt, alături de un bol cu orez și mazăre
16 iulie, 05:05
Pui umplut cu ficăței și bacon afumat, pentru un prânz savuros Pui umplut cu ficăței și bacon afumat, pentru un prânz savuros
Două pahare pline cu cireșată
15 iulie, 07:10
Cât alcool se pune la cireșată? Rețeta pentru un gust fin și aromat Cât alcool se pune la cireșată? Rețeta pentru un gust fin și aromat
Un bol transparent în care se află fasole la înmuiat
15 iulie, 05:59
Este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Ce se întâmplă dacă sari acest pas Este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Ce se întâmplă dacă sari acest pas
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
2 zodii care au noroc pe 19 iulie 2024. Nativii îmbrățișează energia Universului
2 zodii care au noroc pe 19 iulie 2024. Nativii îmbrățișează energia Universului
2 zodii care au noroc pe 19 iulie 2024. Nativii îmbrățișează energia Universului
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
„Cât a costat?!” Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac: „Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două!”
„Cât a costat?!” Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac: „Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două!”
„Cât a costat?!” Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac: „Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două!”
Ce decizie a luat Laura Cosoi chiar înainte de a aduce pe lume cel de-al patrulea copil: Ca să fiu mai liniștită
Ce decizie a luat Laura Cosoi chiar înainte de a aduce pe lume cel de-al patrulea copil: „Ca să fiu mai liniștită”
Ce decizie a luat Laura Cosoi chiar înainte de a aduce pe lume cel de-al patrulea copil: „Ca să fiu mai liniștită”
Irina Baeva și Gabriel Soto au anunțat oficial că s-au despărțit. Ce mesaj a distribuit actorul de telenovele
Irina Baeva și Gabriel Soto au anunțat oficial că s-au despărțit. Ce mesaj a distribuit actorul de telenovele
Irina Baeva și Gabriel Soto au anunțat oficial că s-au despărțit. Ce mesaj a distribuit actorul de telenovele
De ce sunt temperaturile atât de ridicate în această perioadă. Fenomenul care afectează și România
De ce sunt temperaturile atât de ridicate în această perioadă. Fenomenul care afectează și România
De ce sunt temperaturile atât de ridicate în această perioadă. Fenomenul care afectează și România
Tort de înghețată Tiramisu. Desert delicios și răcoros
Tort de înghețată Tiramisu. Desert delicios și răcoros
Tort de înghețată Tiramisu. Desert delicios și răcoros
Cum îl ajuți pe copil să-și dezvolte abilitățile motorii. Jocurile pe care cei mici le vor adora
Cum îl ajuți pe copil să-și dezvolte abilitățile motorii. Jocurile pe care cei mici le vor adora
Cum îl ajuți pe copil să-și dezvolte abilitățile motorii. Jocurile pe care cei mici le vor adora
50 Cent a lăudat noul album al lui Eminem, The Death of Slim Shady. Cei doi sunt prieteni de peste 20 de ani
50 Cent a lăudat noul album al lui Eminem, „The Death of Slim Shady”. Cei doi sunt prieteni de peste 20 de ani
50 Cent a lăudat noul album al lui Eminem, „The Death of Slim Shady”. Cei doi sunt prieteni de peste 20 de ani
Efectele ceaiului verde asupra sănătății inimii. Ce modificări poate produce în acest organ
Efectele ceaiului verde asupra sănătății inimii. Ce modificări poate produce în acest organ
Efectele ceaiului verde asupra sănătății inimii. Ce modificări poate produce în acest organ
fresh
Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare

Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare

Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare

Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori

Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori

Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare

Înghețată de vanilie cu afine, pentru porția de răcoare

Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros

Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
închide