Arepas cu brânză. Preparatul columbian pe care trebuie să îl încerci

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Arepas cu brânză este un fel de mâncare tradițional columbian. Sunt prăjituri din făină de porumb, cu brânză care pot fi servite la micul dejun, ca gustare de după-amiază sau o cină ușoară.

Publicat: 1 noiembrie 2022, 08:00
Arepas cu brânză pus într-o farfurie neagră
Arepas cu brânză este un fel de mâncare tradițional columbian / Profimedia Images

Arepas cu brânză se pot găti în tigaie, dar și la grătar, pot fi umplute sau servite simplu, sărate sau dulci, mari sau mici. De fapt, fiecare regiune a țării pare să aibă o specialitate.

Carlos Gaviria, un celebru bucătar și autor de cărți de bucate, estimează că există peste 55 de tipuri diferite de arepas.

Citește și

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru aluat se amestecă într-un castron mare masarepa, sarea și zahărul până se combină. Se adaugă untul și 150 g mozzarella, apoi se pune încet laptele și apa călduță în timp ce se frământă aluatul cu mâinile. Este important să se folosească apă călduță pentru a nu se forama bulgări în aluat.

Apoi aluatul se lasă să se odihnească descoperit timp de aproximativ 5 minute pentru a permite amidonului să absoarbă umezeala. Aluatul se va simți puțin umed. Se va usca pe măsură ce se odihnește.

Se împartul aluatul în 10 porții egale și se rulează în bile. Se udă ușor mâinile cu apă rece pentru a nu se lipi aluatul.

Arepas se umple cu restul de 50 g de mozzarella rămasă. Se ia o bilă de aluat și se apasă cu degetul mare în centru pentru a crea o mică adâncitură. Se umple cu aproximativ o lingură de brânză, apoi se acoperă și se rulează din nou într-o bilă. Se aplatizează bilele de aluat cu mâinile. Trebuie să aibă mai puțin de 1,2 cm grosime.

Se pune o tigaie antiaderentă cu ulei la foc mediu. Fiecare arepas se prăjește aproximativ 3 minute pe fiecare parte până când se rumenește. Trebuie să fie crocante la exterior și moi la interior. Se servesc imediat.

Cum se servesc arepas cu brânză

Arepas cu brânză sunt de obicei consumate la micul dejun cu ciocolată caldă spumoasă sau cafea sau, uneori, ca o cină ușoară. De asemenea, pot fi feliate în jumătate și umplute cu o multitudine de umpluturi din carne de pui sau, pur și simplu, șuncă și brânză pentru a crea un sandviș. 

Care sunt principalele tipuri de arepas

Arepas de chócolo, cunoscute sub numele de cachapas în Venezuela, sunt clătite de porumb dulce acoperite cu brânză și împăturite în jumătate. 

Aluatul pentru arepas santandereanas are bucățele mici de carne de porc prăjite.

Arepas paisa sunt foarte subțiri, fără brânză în aluat. Se servesc cu o brânză proaspătă sărată numită quesillo, asemănătoare cu ricotta, deasupra. Află cum poți prepara brânză ricotta chiar la tine acasă.

Arepas de huevo, un fel de mâncare tradițional din Caraibe adoptat de columbieni, sunt umplute cu un ou și prăjite.

Arepas din Columbia vs arepas din Venezuela

A existat întotdeauna o dezbatere între columbieni și venezueleni despre originile arepas. În Columbia, arepas sunt adesea consumate ca atare și, de obicei, au brânză în aluat. Uite o rețetă și de chifle cu aluat din cartofi.

Arepas din Venezuela sunt adeseori umplute, uneori cu brânză. De exemplu, reina pepiada venezueleană are la interior o salată delicioasă de pui și avocado. 

O altă versiune populară este umplută cu ingrediente de pabellón, un fel de mâncare consistent de fasole, carne de vită mărunțită, orez și pătlagici dulci prăjite. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Cozonacul fără frământare are cremă de ciocolată și blat pufos
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Colaj cu unele dintre cele mai populare deserturi din România: papanași, mucenici și amandine.
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare ciorbe din România în boluri pe o masă
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Spaghete cu ton și sos de roșii, decorate cu măsline, capere și ceapă verde
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Tocăniță de dovlecei în bol negru cu lingură
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Un borcan de dulceață de ceapă roșie alături de o ceapă roșie
08:00
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Fursecuri limbi de pisică pe o farfurie alături de o ceașcă de ceai
07:00
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
sos pentru marinarea cărnii de vită pus peste bucăți de carne de vită
06:00
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
ienibahar întreg și ienibahar măcinat pe o masă de lemn
6 decembrie, 08:00
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
6 decembrie, 07:00
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Bol cu ciulama de ciuperci cu usturoi servită cu mămăliguță
6 decembrie, 06:00
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Porție de mâncare de păstăi congelate în farfurie albă, alături de verdeață
5 decembrie, 08:00
Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post
când cumperi de la supermarket
5 decembrie, 07:00
7 greșeli pe care le faci când cumperi de la supermarket 7 greșeli pe care le faci când cumperi de la supermarket
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă
1
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Pentru această negresă cu fulgi de ovăz nu ai nevoie de ouă, zahăr sau de făină și nici de prea multe pregătiri. Practic, în două minute, va fi gata de pus...
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
2
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
O porție de brioșe cu măr și fulgi de ovăz este perfectă pentru toți membrii familiei. Brioșele nu au zahăr sau făină și cu toate acestea sunt suficient de dulci și...
Prajitura cu foi de napolitane si mac, asezata pe o farfurie
3
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană, un desert ușor de făcut și care va atrage toate privirile. Cu cât foile de napolitană sunt mai calitative, cu atât prăjitura se va păstra...
Bol cu biscuiți cu cocos din 3 ingrediente pe o masă albă
4
Biscuiți cu cocos din 3 ingrediente. Rețetă fără coacere
Biscuiți cu cocos din 3 ingrediente. Rețetă fără coacere
Biscuiții cu cocos din 3 ingrediente sunt atât de moi și de aromați încât vei vrea să faci rețeta iar și iar. În plus, în doar 10 minute sunt gata. Dacă...
Pateu de măsline cu capere într-un vas rustic, metalic și pe o felie de pâine
5
Pateu de măsline cu capere. Un aperitiv gustos, de post
Pateu de măsline cu capere. Un aperitiv gustos, de post
Pentru gustări delicioase din zilele de post sau pentru un platou cu aperitive, merită preparată și rețeta de pateu de măsline cu capere. Măslinele sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive...
Parteneri
Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie

Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie

Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie
Afacerea de succes pornită de Rareș în 2016. După 9 ani în Capitală, s-a întors la sat și vrea să-i facă pe români să uite de porcul de Crăciun

Afacerea de succes pornită de Rareș în 2016. După 9 ani în Capitală, s-a întors la sat și vrea să-i facă pe români să uite de porcul de Crăciun

Afacerea de succes pornită de Rareș în 2016. După 9 ani în Capitală, s-a întors la sat și vrea să-i facă pe români să uite de porcul de Crăciun
Prin ce a putut să treacă Bogdan de la Ploieşti, înainte să fie atacat de Cristina Pucean: „Viața m-a pus la încercare”

Prin ce a putut să treacă Bogdan de la Ploieşti, înainte să fie atacat de Cristina Pucean: „Viața m-a pus la încercare”

Prin ce a putut să treacă Bogdan de la Ploieşti, înainte să fie atacat de Cristina Pucean: „Viața m-a pus la încercare”
Un băiat a mâncat timp de 7 ani doar crochete de pui și câteva alimente, toate bej! Cine e, cum arată și cum s-a vindecat

Un băiat a mâncat timp de 7 ani doar crochete de pui și câteva alimente, toate bej! Cine e, cum arată și cum s-a vindecat

Un băiat a mâncat timp de 7 ani doar crochete de pui și câteva alimente, toate bej! Cine e, cum arată și cum s-a vindecat
Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună
De ce răcim mai des iarna. Experții au în sfârșit un răspuns

De ce răcim mai des iarna. Experții au în sfârșit un răspuns

De ce răcim mai des iarna. Experții au în sfârșit un răspuns
Desert Buturuga de Crăciun

Desert Buturuga de Crăciun

Desert Buturuga de Crăciun
Cifrele vorbesc. Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story a trecut de un miliard de ore de vizionare pe Netflix

Cifrele vorbesc. „Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story” a trecut de un miliard de ore de vizionare pe Netflix

Cifrele vorbesc. „Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer Story” a trecut de un miliard de ore de vizionare pe Netflix
fresh
Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post
Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de post
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
închide