Arepas cu brânză. Preparatul columbian pe care trebuie să îl încerci

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Arepas cu brânză este un fel de mâncare tradițional columbian. Sunt prăjituri din făină de porumb, cu brânză care pot fi servite la micul dejun, ca gustare de după-amiază sau o cină ușoară.

Publicat: 1 noiembrie 2022, 08:00
Arepas cu brânză pus într-o farfurie neagră
Arepas cu brânză este un fel de mâncare tradițional columbian / Profimedia Images

Arepas cu brânză se pot găti în tigaie, dar și la grătar, pot fi umplute sau servite simplu, sărate sau dulci, mari sau mici. De fapt, fiecare regiune a țării pare să aibă o specialitate.

Carlos Gaviria, un celebru bucătar și autor de cărți de bucate, estimează că există peste 55 de tipuri diferite de arepas.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru aluat se amestecă într-un castron mare masarepa, sarea și zahărul până se combină. Se adaugă untul și 150 g mozzarella, apoi se pune încet laptele și apa călduță în timp ce se frământă aluatul cu mâinile. Este important să se folosească apă călduță pentru a nu se forama bulgări în aluat.

Apoi aluatul se lasă să se odihnească descoperit timp de aproximativ 5 minute pentru a permite amidonului să absoarbă umezeala. Aluatul se va simți puțin umed. Se va usca pe măsură ce se odihnește.

Se împartul aluatul în 10 porții egale și se rulează în bile. Se udă ușor mâinile cu apă rece pentru a nu se lipi aluatul.

Arepas se umple cu restul de 50 g de mozzarella rămasă. Se ia o bilă de aluat și se apasă cu degetul mare în centru pentru a crea o mică adâncitură. Se umple cu aproximativ o lingură de brânză, apoi se acoperă și se rulează din nou într-o bilă. Se aplatizează bilele de aluat cu mâinile. Trebuie să aibă mai puțin de 1,2 cm grosime.

Se pune o tigaie antiaderentă cu ulei la foc mediu. Fiecare arepas se prăjește aproximativ 3 minute pe fiecare parte până când se rumenește. Trebuie să fie crocante la exterior și moi la interior. Se servesc imediat.

Cum se servesc arepas cu brânză

Arepas cu brânză sunt de obicei consumate la micul dejun cu ciocolată caldă spumoasă sau cafea sau, uneori, ca o cină ușoară. De asemenea, pot fi feliate în jumătate și umplute cu o multitudine de umpluturi din carne de pui sau, pur și simplu, șuncă și brânză pentru a crea un sandviș. 

Care sunt principalele tipuri de arepas

Arepas de chócolo, cunoscute sub numele de cachapas în Venezuela, sunt clătite de porumb dulce acoperite cu brânză și împăturite în jumătate. 

Aluatul pentru arepas santandereanas are bucățele mici de carne de porc prăjite.

Arepas paisa sunt foarte subțiri, fără brânză în aluat. Se servesc cu o brânză proaspătă sărată numită quesillo, asemănătoare cu ricotta, deasupra. Află cum poți prepara brânză ricotta chiar la tine acasă.

Arepas de huevo, un fel de mâncare tradițional din Caraibe adoptat de columbieni, sunt umplute cu un ou și prăjite.

Arepas din Columbia vs arepas din Venezuela

A existat întotdeauna o dezbatere între columbieni și venezueleni despre originile arepas. În Columbia, arepas sunt adesea consumate ca atare și, de obicei, au brânză în aluat. Uite o rețetă și de chifle cu aluat din cartofi.

Arepas din Venezuela sunt adeseori umplute, uneori cu brânză. De exemplu, reina pepiada venezueleană are la interior o salată delicioasă de pui și avocado. 

O altă versiune populară este umplută cu ingrediente de pabellón, un fel de mâncare consistent de fasole, carne de vită mărunțită, orez și pătlagici dulci prăjite. 

Citește și
CELE MAI CITITE
terci de ovăz peste noapte la borcan
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
Porții de prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Chiftele cu cartofi la cuptor în vas ceramic dreptunghiular, alături de un bol cu sos de iaurt
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
Pâine cu unt și usturoi într-un coș alb
Pâine cu usturoi la air fryer. Rețeta simplă și rapidă
Pâine cu usturoi la air fryer. Rețeta simplă și rapidă
O farfurie cu rețete franțuzești cu cartofi
3 rețete franțuzești cu cartofi. Preparate simple și rapide
3 rețete franțuzești cu cartofi. Preparate simple și rapide
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mai multe arepas cu diverse umpluturi puse într-un coșuleț de lemn
Cum să faci arepas la tine acasă. Rețeta delicioasă din America de Sud
Cum să faci arepas la tine acasă. Rețeta delicioasă din America de Sud
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Linguine cu creveți servite într-un bol negru
08:24
Linguine cu creveți, cina de care ai nevoie când îți este dor de Italia Linguine cu creveți, cina de care ai nevoie când îți este dor de Italia
Legume la air fryer pentru un prânz delicios
07:30
Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură Legume la air fryer, cea mai simplă și mai sănătoasă garnitură
Piure delicios de cartofi dulci într-o crăticioară roșie alături de câteva felii de cartof dulce
06:21
Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios Cum poți transforma orice legumă într-un piure delicios
cum să cheltui mai puțin pe mâncare
05:33
10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești 10 moduri de a cheltui mai puțin pe mâncare atunci când călătorești
Salată Mimoza în vas de sticlă oval
25 februarie, 07:13
Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi
diferite tipuri de cereale expuse pe o masă mare
25 februarie, 06:53
De ce e bine să alegi cerealele integrale în detrimentul celor rafinate? Află ce spun specialiștii De ce e bine să alegi cerealele integrale în detrimentul celor rafinate? Află ce spun specialiștii
O femeie care mănâncă alimente împotriva burnout
25 februarie, 05:59
Ce poți să mănânci ca să scapi de burnout? Sfaturi oferite de un specialist Ce poți să mănânci ca să scapi de burnout? Sfaturi oferite de un specialist
Risotto cu creveți
25 februarie, 05:52
Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinat Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
1
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
Terci de ovăz peste noapte. 5 rețete care te vor ajuta să ai un mic dejun sănătos
Terciul de ovăz este una dintre cele mai populare și sănătoase opțiuni pentru micul dejun, cunoscut pentru beneficiile sale nutriționale și versatilitatea în preparare. Încărcat cu fibre, proteine și nutrienți esențiali,...
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
2
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată
Pentru atunci când ai poftă de o prăjitură cu mere, dar nu ai timp de copt blaturi, îți oferim o rețetă de prăjitură cu mere și biscuiți, glazurată cu ciocolată. Este...
Tiramisu din terci de ovăz. Rețeta sănătoasă cu puține calorii
3
Tiramisu din terci de ovăz. Rețeta sănătoasă cu puține calorii
Tiramisu din terci de ovăz. Rețeta sănătoasă cu puține calorii
Tiramisu este un desert originar din Italia preparat în mod tradițional din pișcoturi înmuiate în cafea și cremă de brânză mascarpone. Pe cât este de delicios, pe atât este de bogat...
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
4
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
Ruladă împletită cu șuncă și spanac. Rețetă de gustare savuroasă
Pentru gustări savuroase servite de-a lungul zilei, dar și pentru un platou cu aperitive festive, avem pentru tine o rețetă de ruladă împletită cu șuncă și spanac. Te va cuceri la...
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
5
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
Prăjitură cu iaurt din doar 3 ingrediente. Cel mai cremos și simplu tort pe care îl poți face
Această prăjitură cu iaurt are o textura moale și cremoasa. Ai nevoie de doar 3 ingrediente și nu vei folosi făină, unt sau ulei. Din acest motiv este mai sănătos decât majoritatea...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 26 februarie – 3 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 26 februarie – 3 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 26 februarie – 3 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Vlad Pascu i-a lovit mortal pe cei doi tineri cu 150 km/h, a oprit puţin, apoi a plecat după droguri. Raport final în cazul tragediei din 2 Mai
Vlad Pascu i-a lovit mortal pe cei doi tineri cu 150 km/h, a oprit puţin, apoi a plecat după droguri. Raport final în cazul tragediei din 2 Mai
Vlad Pascu i-a lovit mortal pe cei doi tineri cu 150 km/h, a oprit puţin, apoi a plecat după droguri. Raport final în cazul tragediei din 2 Mai
Dieta strictă a lui Ilie Dumitrescu: „Mânca numai asta!” Alimentul care l-a făcut să arate impecabil la 55 de ani
Dieta strictă a lui Ilie Dumitrescu: „Mânca numai asta!” Alimentul care l-a făcut să arate impecabil la 55 de ani
Dieta strictă a lui Ilie Dumitrescu: „Mânca numai asta!” Alimentul care l-a făcut să arate impecabil la 55 de ani
Cine sunt concurenții de la Asia Express sezonul 7. Acestea sunt cele 9 perechi care pleacă pe Drumul Zeilor
Cine sunt concurenții de la Asia Express sezonul 7. Acestea sunt cele 9 perechi care pleacă pe Drumul Zeilor
Cine sunt concurenții de la Asia Express sezonul 7. Acestea sunt cele 9 perechi care pleacă pe Drumul Zeilor
Hande Ercel, un reper în lumea modei. Apariția cu păr albastru și machiaj abstract a atras privirile fanilor
Hande Ercel, un reper în lumea modei. Apariția cu păr albastru și machiaj abstract a atras privirile fanilor
Hande Ercel, un reper în lumea modei. Apariția cu păr albastru și machiaj abstract a atras privirile fanilor
De ce trebuie să ridici obloanele geamurilor avionului la decolare și aterizare. Motivul pe care puțini l-ar ghici
De ce trebuie să ridici obloanele geamurilor avionului la decolare și aterizare. Motivul pe care puțini l-ar ghici
De ce trebuie să ridici obloanele geamurilor avionului la decolare și aterizare. Motivul pe care puțini l-ar ghici
Bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui
Bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui
Bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui
Colestaza de sarcină. Principalele cauze și complicații care pot apărea
Colestaza de sarcină. Principalele cauze și complicații care pot apărea
Colestaza de sarcină. Principalele cauze și complicații care pot apărea
Machine Gun Kelly a dezvăluit că a avut o cădere nervoasă înainte de a-și face noul tatuaj: În ultima vreme, gândurile mă mănâncă de viu
Machine Gun Kelly a dezvăluit că „a avut o cădere nervoasă” înainte de a-și face noul tatuaj: „În ultima vreme, gândurile mă mănâncă de viu”
Machine Gun Kelly a dezvăluit că „a avut o cădere nervoasă” înainte de a-și face noul tatuaj: „În ultima vreme, gândurile mă mănâncă de viu”
Înlocuitori pentru cartofi. Cum poți reduce consumul de amidon
Înlocuitori pentru cartofi. Cum poți reduce consumul de amidon
Înlocuitori pentru cartofi. Cum poți reduce consumul de amidon
fresh
Pateuri cu ciuperci și ardei. Rețetă pentru gustări delicioase

Pateuri cu ciuperci și ardei. Rețetă pentru gustări delicioase

Pateuri cu ciuperci și ardei. Rețetă pentru gustări delicioase

Ciorbă de perișoare cu borș. Rețeta pe care trebuie să o știe orice gospodină

Ciorbă de perișoare cu borș. Rețeta pe care trebuie să o știe orice gospodină

Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi

Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi

Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinat

Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinat

Cum recunoști carnea de vită de calitate. Sfaturi de la specialiști

Cum recunoști carnea de vită de calitate. Sfaturi de la specialiști
închide