Deserturi de vară fără coacere. Ce să prepari rapid când vrei ceva dulce și e prea cald afară

Ultimul lucru care îți trece vara prin cap este să deschizi cuptorul pentru a face o prăjitură. Vestea bună că există deserturi de vară fără coacere care se prepară rapid și sunt gustoase și răcoritoare. Iată câteva idei.

Mai multe deserturi pe farfurii colorate
Fructele sunt cel mai potrivit ingredient pentru deserturile de vară / Shutterstock

Vara trebuie să te bucuri de multitudinea de fructe proaspete pe care le găsești în piețe. Din ele poți face o multitudine de deserturi, de la înghețate la tarte cremoase și savuroase. Unele dintre ele nu au nevoie nici de coacere, așa că nu îți rămâne decât să le încerci.

De asemenea, poți încerca moduri inedite de a găti fructele, cum ar fi pe grătar. Vei descoperi texturi și arome cu adevărat fascinante și te vei bucura de deserturi noi și foarte gustoase.

Budincă de banane

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Budinca de banane se prepară în 40 de minute/ Shutterstock

Budinca de banane nu are nevoie de coacere, ci doar de o cremă care va fi gata în câteva minute de gătit pe aragaz.

Ingrediente

  • 500 ml lapte integral 
  • 100 g zahăr
  • 1/2 linguriță de sare  
  • 200 g smântână pentru gătit, împărțită
  • 4 gălbenușuri mari
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 1/2 linguriță de extract pur de vanilie
  • 40 fursecuri cu cu vanilie (noi am folosit Nilla Wafers), plus altele, mărunțite, pentru topping 
  • 2 banane mari coapte, feliate

Mod de preparare

Într-o cratiță mare, se amestecă laptele, zahărul, sarea și 150 ml smântână. Într-un castron mare termorezistent, se bat gălbenușurile și amidonul de porumb până se combină.

Se încălzește amestecul de lapte la foc mediu până când începe să fiarbă, 3-5 minute. Într-un flux lent și constant, se toarnă amestecul de lapte fierbinte peste compoziția de gălbenușuri, amestecând constant pentru a preveni gătirea ouălor. După aceea, se toarnă întregul amestec într-o cratiță, se reduce focul și se amestecă constant până când se îngroașă. Trebuie să aibă consistența unui aluat de clătite. Se strecoară prin sita cu ochiuri fine într-un castron mare, apoi se amestecă cu extractul de vanilie. 

Se întinde un strat subțire de budincă pe fundul unui vas de copt de 20×20 cm. Se aranjează deasupra fursecuri, apoi peste ele se pun banane. Apoi se pune iar budincă și se repetă procesul până când se termină ingredientele, având grijă ca ultimul strat să fie de budincă. Se pune folie de plastic direct pe suprafața budincii și se dă la frigider până când se răcește, cel puțin 6 ore.

Când este gata de servire, se bate restul de smântână până când are o consistență tare, 2-3 minute. Frișca rezultată se întinde peste budincă și se decorează cu fursecuri mărunțite.

Citește și

Sorbet de piersici și miere

Sorbetul de piersici și miere se poate păstra la frigider până la două zile/ Shutterstock

Sorbetul de piersici și miere este un desert elegant și sofisticat, cu un strop de alcool care îl face cu adevărat special. Este unul dintre acele deserturi de vară fără coacere cu care îți vei impresiona musafirii.

Ingrediente

  • 1 kg piersici congelate, usor decongelate
  • 70 ml margarita
  • 60 ml miere
  • 1/2 linguriță de extract pur de vanilie
  • sare

Mod de preparare

Într-un robot de bucătărie, se pun piersicile fără sâmburi, margarita, mierea, extractul de vanilie și un praf de sare. Se procesează până când se omogenizează foarte bine și compoziția are textura unui piure. Se servește imediat sau se transferă într-o tavă și se congelează până când este gata de servire.

Ananas la grătar

Ananasul la grătar se poate servi și cu miere/ Shutterstock

Dacă ieși cu prietenii și familia la grătar și vrei să prepari un desert chiar acolo este foarte simplu. Pune felii de ananas pe grătarul încins și servește-le apoi cu cremă sau înghețată de vanilie.

Ingrediente

  • 3 linguri de zahăr de cocos
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
  • 1 lingură de cardamom măcinat
  • 1 ananas mediu, tăiat în rondele groase de 1 cm
  • înghețată de vanilie
  • coaja rasă de la o limetă

Mod de preparare

Se aprinde grătarul.

Într-un castron, se amestecă zahărul de cocos, scorțișoara și cardamomul. Se presară fiecare parte a feliilor de ananas cu amestecul de zahăr de cocos și condimente. Apoi se pun pe grătar până când devin maro-auriu și se caramelizează, 3-4 minute pe fiecare parte. 

După ce sunt gata se transferă pe farfurii sau pe un platou. Se servesc cu înghețată de vanilie și se presară cu coajă de limetă. 

Mousse de avocado

Mousse-ul de avocado se păstrează la rece, în recipient, închis ermetic/ Shutterstock

Dacă vara ciocolata clasică ți se pare prea grea poți încerca să faci un mousse de avocado. Este unul dintre acele deserturi de vară fără coacere bogate, dar în același timp sănătoase.

Ingrediente

  • 1 avocado mare copt
  • 50 g pudră de cacao olandeză  
  • 3 linguri de lapte de migdale neindulcit
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură de extract pur de vanilie
  • sare

Mod de preparare

Fructul de avocado se curăță de coajă și i se îndepărtează sâmburele. Toate ingredientele se pun într-un robot de bucătărie și se procesează până când capătă textura unei creme. După aceea, se transferă într-un vas și se dă la frigider până când se răcește. Se servește cu fulgi de ciocolată presărați deasupra.

Înghețată de cireșe

Înghețata de cireșe cu iaurt grecesc se poate îndulci cu stevia/ Shutterstock

Poți face în casă înghețată mult mai sănătoasă și mai gustoasă ca cea de la magazin. Cu puțin iaurt grecesc și niște fructe în câteva ore ai cel mai răcoritor desert.

Ingrediente

  • 450 g cireșe, fără sâmburi
  • 2 linguri plus 5 lingurițe de zahăr, împărțite
  • 700 g iaurt grecesc cu vanilie
  • 5 fursecuri zdrobite în firimituri

Mod de preparare

Cireșele se pun împreună cu zahărul într-un robot de bucătărie și se procesează până se omogenizează. Într-un castron mare, se amestecă iaurtul cu restul de 5 lingurițe de zahăr. După aceea, se pun iaurt și piure de cireșe în forme pentru gheață în straturi alternative astfel încât să se distribuie uniform.

Folosind un cuțit cu vârf ascuțit, se învârte ușor fiecare pop de înghețată până capătă modelul ca al marmurei se presară firimituri de fursecuri și se introduceți un băț de lemn în fiecare pop. Se congelează cel puțin 6 ore.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni porționat
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Cremă de banane și avocado în două pahare și în blender, alături de două banane și un avocado
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Budincă de ciocolată pe platou și o porție pe farfurie
Galerie foto
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Un ou spart care are puncte de sânge de pe gălbenuș, așezat într-un polonic, alături de un ou întreg
06:37
Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
Șnițel de soia de post, tăiat în secțiune, pe o farfurie alături de piure de cartofi
16 mai, 05:55
Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post
Risotto cu spanac în bol alb cu furculiță și un ștergar
16 mai, 05:36
Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor într-o farfurie cu furculiță
15 mai, 05:22
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni porționat
14 mai, 05:45
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
13 mai, 06:08
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
13 mai, 05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
3 zodii experimentează o transformare majoră în plan personal pe 18 mai 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
3 zodii experimentează o transformare majoră în plan personal pe 18 mai 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
3 zodii experimentează o transformare majoră în plan personal pe 18 mai 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Capitala şi 12 judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore. Lapoviță și ninsori la munte
Capitala şi 12 judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore. Lapoviță și ninsori la munte
Capitala şi 12 judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore. Lapoviță și ninsori la munte
Milionarul român care construieşte un castel în România, detalii despre cei 1.400 de angajaţi: „Oamenii se uită şi la 20 de lei”
Milionarul român care construieşte un castel în România, detalii despre cei 1.400 de angajaţi: „Oamenii se uită şi la 20 de lei”
Milionarul român care construieşte un castel în România, detalii despre cei 1.400 de angajaţi: „Oamenii se uită şi la 20 de lei”
Cum arată acum băiatul pe care Oana Sârbu l-a adoptat pe când forma un cuplu cu Robert Turcescu. Alexandru are 16 ani
Cum arată acum băiatul pe care Oana Sârbu l-a adoptat pe când forma un cuplu cu Robert Turcescu. Alexandru are 16 ani
Cum arată acum băiatul pe care Oana Sârbu l-a adoptat pe când forma un cuplu cu Robert Turcescu. Alexandru are 16 ani
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Sparanghel înfășurat în bacon. Gustare crocantă și plină de savoare
Sparanghel înfășurat în bacon. Gustare crocantă și plină de savoare
Sparanghel înfășurat în bacon. Gustare crocantă și plină de savoare
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Noul look al lui Meghan Trainor a stârnit indignarea fanilor. Artista a slăbit considerabil și a apelat la operații estetice
Noul look al lui Meghan Trainor a stârnit indignarea fanilor. Artista a slăbit considerabil și a apelat la operații estetice
Noul look al lui Meghan Trainor a stârnit indignarea fanilor. Artista a slăbit considerabil și a apelat la operații estetice
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
fresh
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă

Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat

Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat

Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post

Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post

Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au

Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
închide