Deserturi de vară fără coacere. Ce să prepari rapid când vrei ceva dulce și e prea cald afară

Ultimul lucru care îți trece vara prin cap este să deschizi cuptorul pentru a face o prăjitură. Vestea bună că există deserturi de vară fără coacere care se prepară rapid și sunt gustoase și răcoritoare. Iată câteva idei.

Mai multe deserturi pe farfurii colorate
Fructele sunt cel mai potrivit ingredient pentru deserturile de vară / Shutterstock

Vara trebuie să te bucuri de multitudinea de fructe proaspete pe care le găsești în piețe. Din ele poți face o multitudine de deserturi, de la înghețate la tarte cremoase și savuroase. Unele dintre ele nu au nevoie nici de coacere, așa că nu îți rămâne decât să le încerci.

De asemenea, poți încerca moduri inedite de a găti fructele, cum ar fi pe grătar. Vei descoperi texturi și arome cu adevărat fascinante și te vei bucura de deserturi noi și foarte gustoase.

Budincă de banane

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Budinca de banane se prepară în 40 de minute/ Shutterstock

Budinca de banane nu are nevoie de coacere, ci doar de o cremă care va fi gata în câteva minute de gătit pe aragaz.

Ingrediente

  • 500 ml lapte integral 
  • 100 g zahăr
  • 1/2 linguriță de sare  
  • 200 g smântână pentru gătit, împărțită
  • 4 gălbenușuri mari
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 1/2 linguriță de extract pur de vanilie
  • 40 fursecuri cu cu vanilie (noi am folosit Nilla Wafers), plus altele, mărunțite, pentru topping 
  • 2 banane mari coapte, feliate

Mod de preparare

Într-o cratiță mare, se amestecă laptele, zahărul, sarea și 150 ml smântână. Într-un castron mare termorezistent, se bat gălbenușurile și amidonul de porumb până se combină.

Se încălzește amestecul de lapte la foc mediu până când începe să fiarbă, 3-5 minute. Într-un flux lent și constant, se toarnă amestecul de lapte fierbinte peste compoziția de gălbenușuri, amestecând constant pentru a preveni gătirea ouălor. După aceea, se toarnă întregul amestec într-o cratiță, se reduce focul și se amestecă constant până când se îngroașă. Trebuie să aibă consistența unui aluat de clătite. Se strecoară prin sita cu ochiuri fine într-un castron mare, apoi se amestecă cu extractul de vanilie. 

Se întinde un strat subțire de budincă pe fundul unui vas de copt de 20×20 cm. Se aranjează deasupra fursecuri, apoi peste ele se pun banane. Apoi se pune iar budincă și se repetă procesul până când se termină ingredientele, având grijă ca ultimul strat să fie de budincă. Se pune folie de plastic direct pe suprafața budincii și se dă la frigider până când se răcește, cel puțin 6 ore.

Când este gata de servire, se bate restul de smântână până când are o consistență tare, 2-3 minute. Frișca rezultată se întinde peste budincă și se decorează cu fursecuri mărunțite.

Citește și

Sorbet de piersici și miere

Sorbetul de piersici și miere se poate păstra la frigider până la două zile/ Shutterstock

Sorbetul de piersici și miere este un desert elegant și sofisticat, cu un strop de alcool care îl face cu adevărat special. Este unul dintre acele deserturi de vară fără coacere cu care îți vei impresiona musafirii.

Ingrediente

  • 1 kg piersici congelate, usor decongelate
  • 70 ml margarita
  • 60 ml miere
  • 1/2 linguriță de extract pur de vanilie
  • sare

Mod de preparare

Într-un robot de bucătărie, se pun piersicile fără sâmburi, margarita, mierea, extractul de vanilie și un praf de sare. Se procesează până când se omogenizează foarte bine și compoziția are textura unui piure. Se servește imediat sau se transferă într-o tavă și se congelează până când este gata de servire.

Ananas la grătar

Ananasul la grătar se poate servi și cu miere/ Shutterstock

Dacă ieși cu prietenii și familia la grătar și vrei să prepari un desert chiar acolo este foarte simplu. Pune felii de ananas pe grătarul încins și servește-le apoi cu cremă sau înghețată de vanilie.

Ingrediente

  • 3 linguri de zahăr de cocos
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
  • 1 lingură de cardamom măcinat
  • 1 ananas mediu, tăiat în rondele groase de 1 cm
  • înghețată de vanilie
  • coaja rasă de la o limetă

Mod de preparare

Se aprinde grătarul.

Într-un castron, se amestecă zahărul de cocos, scorțișoara și cardamomul. Se presară fiecare parte a feliilor de ananas cu amestecul de zahăr de cocos și condimente. Apoi se pun pe grătar până când devin maro-auriu și se caramelizează, 3-4 minute pe fiecare parte. 

După ce sunt gata se transferă pe farfurii sau pe un platou. Se servesc cu înghețată de vanilie și se presară cu coajă de limetă. 

Mousse de avocado

Mousse-ul de avocado se păstrează la rece, în recipient, închis ermetic/ Shutterstock

Dacă vara ciocolata clasică ți se pare prea grea poți încerca să faci un mousse de avocado. Este unul dintre acele deserturi de vară fără coacere bogate, dar în același timp sănătoase.

Ingrediente

  • 1 avocado mare copt
  • 50 g pudră de cacao olandeză  
  • 3 linguri de lapte de migdale neindulcit
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură de extract pur de vanilie
  • sare

Mod de preparare

Fructul de avocado se curăță de coajă și i se îndepărtează sâmburele. Toate ingredientele se pun într-un robot de bucătărie și se procesează până când capătă textura unei creme. După aceea, se transferă într-un vas și se dă la frigider până când se răcește. Se servește cu fulgi de ciocolată presărați deasupra.

Înghețată de cireșe

Înghețata de cireșe cu iaurt grecesc se poate îndulci cu stevia/ Shutterstock

Poți face în casă înghețată mult mai sănătoasă și mai gustoasă ca cea de la magazin. Cu puțin iaurt grecesc și niște fructe în câteva ore ai cel mai răcoritor desert.

Ingrediente

  • 450 g cireșe, fără sâmburi
  • 2 linguri plus 5 lingurițe de zahăr, împărțite
  • 700 g iaurt grecesc cu vanilie
  • 5 fursecuri zdrobite în firimituri

Mod de preparare

Cireșele se pun împreună cu zahărul într-un robot de bucătărie și se procesează până se omogenizează. Într-un castron mare, se amestecă iaurtul cu restul de 5 lingurițe de zahăr. După aceea, se pun iaurt și piure de cireșe în forme pentru gheață în straturi alternative astfel încât să se distribuie uniform.

Folosind un cuțit cu vârf ascuțit, se învârte ușor fiecare pop de înghețată până capătă modelul ca al marmurei se presară firimituri de fursecuri și se introduceți un băț de lemn în fiecare pop. Se congelează cel puțin 6 ore.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
cartofii țărănești cu ceapă
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
carne de curcan pe un tocător
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trifles cu zmeură și cremă de brânză în pahare
Trifles cu zmeură și cremă de brânză. Un spectacol de culoare și savoare
Trifles cu zmeură și cremă de brânză. Un spectacol de culoare și savoare
Prăjitură cu iaurt și zmeură pe un platou dreptunghiular
Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere
Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi secționată pe un platou și un bol cu zmeură
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi. Desert răcoritor, fără coacere
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi. Desert răcoritor, fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
06:41
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Supă finlandeză de somon în bol alb
05:53
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară în bol oval, o lingură și mere proaspete
05:16
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
marry me chicken
28 noiembrie, 10:01
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
persoana care încălzește mâncare la microunde
28 noiembrie, 09:53
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde 10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
28 noiembrie, 06:52
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
27 noiembrie, 10:13
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
27 noiembrie, 06:17
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Shaorma de casă. Rețetă delicioasă, făcută exact pe placul tău
Shaorma de casă. Rețetă delicioasă, făcută exact pe placul tău
Shaorma de casă. Rețetă delicioasă, făcută exact pe placul tău
Motivul pentru care 6.500 de avioane Airbus au rămas la sol provocând haos pe aeroporturi din întreaga lume
Motivul pentru care 6.500 de avioane Airbus au rămas la sol provocând haos pe aeroporturi din întreaga lume
Motivul pentru care 6.500 de avioane Airbus au rămas la sol provocând haos pe aeroporturi din întreaga lume
Afacerea în care a pierdut 25 de milioane de euro românul celebru care are avion privat, dar merge cu metroul
Afacerea în care a pierdut 25 de milioane de euro românul celebru care are avion privat, dar merge cu metroul
Afacerea în care a pierdut 25 de milioane de euro românul celebru care are avion privat, dar merge cu metroul
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
fresh
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde

Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken

Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat

Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
închide