Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare

Cozonacul și pasca sunt deserturile tradiționale pentru masa de Paște. Dacă vrei să își delectezi oaspeții și cu alte preparate dulci, fără să stai prea mult în bucătărie, poți să încerci aceste deserturi rapide de Paște.

Deserturi rapide de Paște puse pe o masă albă
Deserturile cu fructe sunt perfecte pentru mesele de sărbătoare / Shutterstock

Deserturile bune și apetisante nu trebuie să se prepare și greu. Nu trebuie să cumperi ingrediente scumpe și nici foarte multe.

Cu puțină imaginație poți să obții deserturi delicioase, cu un aspect foarte frumos. Iată câteva idei din care să te inspiri.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Panna Cotta cu sos de fructe

Panna Cotta cu sos de fructe este desertul ideal pentru masa de Paște. Este un preparat simplu, gustos și cu un aspect elegant.

Panna cotta servit în două pahare
Panna cotta este un desert de inspirație italienească / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 ml smântână lichidă
  • 100 g zahăr
  • 2 foi gelatină
  • esență de vanilie
  • fructe proaspete sau sos de fructe pentru servire

Mod de preparare

Se hidratează gelatina în apă rece conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Smântâna se încălzește într-o cratiță la foc mediu împreună cu zahărul și esența de vanilie. Se amestecă și se lasă până începe să fiarbă.

Apoi se adaugă gelatina hidratată și se amestecă bine până se dizolvă complet. Se toarnă amestecul în forme sau pahare individuale și se lasă la frigider cel puțin 4 ore sau peste noapte.

Se servește panna cotta cu sos de fructe sau fructe proaspete deasupra.

Mini-tarte cu fructe proaspete

Mini-tartele cu fructe se prepară rapid și nu necesită foarte multe ingrediente. Vei avea pe masă un desert festiv și gustos.

Mini-tarte cu fructe proaspete puse pe o hârtie de copt
Poți folosi atât fructe proaspete, cât și congelate / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 pachet foitaj congelat
  • fructe proaspete (zmeură, căpșuni, afine etc.)
  • 300 g cremă de vanilie
  • gem de fructe (opțional)
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Se decongelează foitajul. Apoi se taie în pătrate sau cercuri mici și se așează în forme de tartă. Se coc până devin aurii și crocante.

Apoi se scot și se lasă să se răcească. În fiecare tartă se pune câte o lingură de cremă de vanilie și deasupra se așează fructe proaspete tăiate felii.

Opțional, se adaugă un strat subțire de gem de fructe deasupra fructelor. Se presară zahăr pudră înainte de servire.

Cheesecake la pahar

Rețeta de cheesecake la pahar se prepară rapid. În doar câteva minute vei avea parte de un desert perfect pentru masa de Paște.

Rețeta de Cheesecake servită în trei pahare
Rețeta de Cheesecake la pahar este simplă și rapidă / Profimedia Images

Ingrediente

  • 300 g biscuiți (digestivi, oreo etc.)
  • 500 g cremă de brânză
  • zahăr pudră
  • esență de vanilie
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • fructe proaspete sau sos de fructe

Mod de preparare

Biscuiții se pun într-un robot de bucătărie și se mixează până când se mărunțesc bine. Apoi se pune în fiecare pahar câte un strat de un cm de biscuiți.

Crema de brânză se bate cu mixerul până se înmoaie, apoi se adaugă zahărul și esența de vanilie. Se continuă mixarea până se încorporează și se obține o compoziție fină.

În alt bol, se bate smântâna pentru frișca până devine fermă. Apoi se adaugă peste amestecul de brânză și se amestecă ușor.

Din această compoziție se pune un strat generos în fiecare pahar, lăsându-se 2 cm la baza acestuia. Se dau paharele la frigider pentru 2-3 ore. Înainte de servire se decorează cu felii de fructe proaspete după preferințe.

Rețeta de cremă simplă este potrivită pentru orice tort sau prăjitură

Cu această cremă simplă poți să umpli sau să decorezi orice fel de tort sau prăjituri. Se potrivește bine cu cele cu fructe, cu ciocolată, cu înghețată, cu plăcinte, cu tarte.

Cremă simplă servită într-un bol incolor
Poți adăuga în această cremă simplă arome sau chiar mascarpone pentru a o personaliza/ Shutterstock

Ingrediente

  • 500 ml smântână pentru frișcă (rece, minimum 30% grăsime)
  • 100 g zahăr pudră (sau după gust)
  • esență de vanilie sau alte arome opționale (ciocolată, lămâie, cafea etc.)

Mod de preparare

Înainte de a începe prepararea cremei este important ca toate ustensilele să fie foarte bine răcite: castronul metalic sau sticlă și telul mixerului. Vor sta la frigider minimum 10-15 minute.

Apoi se pune smântâna rece în castronul răcit. Se adaugă zahărul pudră și esența de vanilie.

Folosind un mixer electric sau un tel se bate smântâna la viteză medie până când se obține o textură fermă și cremoasă. Dacă smântâna formează vârfuri moi și rezistente atunci este gata.

Când crema este gata, se poți folosi imediat pentru a umple sau acoperi torturile sau prăjiturile.

Citește și
CELE MAI CITITE
crostata cu gem
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
musculițele de pe fructe
Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Tonkatsu
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
Burek cu carne
Burek cu carne. Cum prepari acasă cel mai popular street food din Balcani
Burek cu carne. Cum prepari acasă cel mai popular street food din Balcani
Lasagna cu dovleac și spanac pe farfurie și în vasul de copt
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar, una pe farfurie și trei pe un grătar
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Porții de prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
06:25
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
tocană de murături prăjite
06:14
Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată, decorate cu zahăr pudră
05:30
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute) Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
șalotă
25 octombrie, 06:22
Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor
ciocolata alba
25 octombrie, 05:22
Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă
Frico veneto
25 octombrie, 05:21
Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză
orez fiert
24 octombrie, 06:16
De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți
Trei cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval
24 octombrie, 05:58
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: Trebuie să fii sinceră cu publicul tău
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: „Trebuie să fii sinceră cu publicul tău”
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: „Trebuie să fii sinceră cu publicul tău”
Un fermier din Dolj a dat lovitura cu o plantă aparent banală. Doru vinde cu 50 lei kilogramul
Un fermier din Dolj a dat lovitura cu o plantă aparent banală. Doru vinde cu 50 lei kilogramul
Un fermier din Dolj a dat lovitura cu o plantă aparent banală. Doru vinde cu 50 lei kilogramul
Gigi Becali, dezvăluire incredibilă despre sfințirea Catedralei Neamului. Fără precedent
Gigi Becali, dezvăluire incredibilă despre sfințirea Catedralei Neamului. Fără precedent
Gigi Becali, dezvăluire incredibilă despre sfințirea Catedralei Neamului. Fără precedent
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți divorțează de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este cea mai frumoasă femeie din lume
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
fresh
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă

Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă

Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă

Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor

Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor

De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți

De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți

Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză

Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză

Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă

Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă
închide