Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare

Cozonacul și pasca sunt deserturile tradiționale pentru masa de Paște. Dacă vrei să își delectezi oaspeții și cu alte preparate dulci, fără să stai prea mult în bucătărie, poți să încerci aceste deserturi rapide de Paște.

Deserturi rapide de Paște puse pe o masă albă
Deserturile cu fructe sunt perfecte pentru mesele de sărbătoare / Shutterstock

Deserturile bune și apetisante nu trebuie să se prepare și greu. Nu trebuie să cumperi ingrediente scumpe și nici foarte multe.

Cu puțină imaginație poți să obții deserturi delicioase, cu un aspect foarte frumos. Iată câteva idei din care să te inspiri.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Panna Cotta cu sos de fructe

Panna Cotta cu sos de fructe este desertul ideal pentru masa de Paște. Este un preparat simplu, gustos și cu un aspect elegant.

Panna cotta servit în două pahare
Panna cotta este un desert de inspirație italienească / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 ml smântână lichidă
  • 100 g zahăr
  • 2 foi gelatină
  • esență de vanilie
  • fructe proaspete sau sos de fructe pentru servire

Mod de preparare

Se hidratează gelatina în apă rece conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Smântâna se încălzește într-o cratiță la foc mediu împreună cu zahărul și esența de vanilie. Se amestecă și se lasă până începe să fiarbă.

Apoi se adaugă gelatina hidratată și se amestecă bine până se dizolvă complet. Se toarnă amestecul în forme sau pahare individuale și se lasă la frigider cel puțin 4 ore sau peste noapte.

Se servește panna cotta cu sos de fructe sau fructe proaspete deasupra.

Mini-tarte cu fructe proaspete

Mini-tartele cu fructe se prepară rapid și nu necesită foarte multe ingrediente. Vei avea pe masă un desert festiv și gustos.

Mini-tarte cu fructe proaspete puse pe o hârtie de copt
Poți folosi atât fructe proaspete, cât și congelate / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 pachet foitaj congelat
  • fructe proaspete (zmeură, căpșuni, afine etc.)
  • 300 g cremă de vanilie
  • gem de fructe (opțional)
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Se decongelează foitajul. Apoi se taie în pătrate sau cercuri mici și se așează în forme de tartă. Se coc până devin aurii și crocante.

Apoi se scot și se lasă să se răcească. În fiecare tartă se pune câte o lingură de cremă de vanilie și deasupra se așează fructe proaspete tăiate felii.

Opțional, se adaugă un strat subțire de gem de fructe deasupra fructelor. Se presară zahăr pudră înainte de servire.

Cheesecake la pahar

Rețeta de cheesecake la pahar se prepară rapid. În doar câteva minute vei avea parte de un desert perfect pentru masa de Paște.

Rețeta de Cheesecake servită în trei pahare
Rețeta de Cheesecake la pahar este simplă și rapidă / Profimedia Images

Ingrediente

  • 300 g biscuiți (digestivi, oreo etc.)
  • 500 g cremă de brânză
  • zahăr pudră
  • esență de vanilie
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • fructe proaspete sau sos de fructe

Mod de preparare

Biscuiții se pun într-un robot de bucătărie și se mixează până când se mărunțesc bine. Apoi se pune în fiecare pahar câte un strat de un cm de biscuiți.

Crema de brânză se bate cu mixerul până se înmoaie, apoi se adaugă zahărul și esența de vanilie. Se continuă mixarea până se încorporează și se obține o compoziție fină.

În alt bol, se bate smântâna pentru frișca până devine fermă. Apoi se adaugă peste amestecul de brânză și se amestecă ușor.

Din această compoziție se pune un strat generos în fiecare pahar, lăsându-se 2 cm la baza acestuia. Se dau paharele la frigider pentru 2-3 ore. Înainte de servire se decorează cu felii de fructe proaspete după preferințe.

Rețeta de cremă simplă este potrivită pentru orice tort sau prăjitură

Cu această cremă simplă poți să umpli sau să decorezi orice fel de tort sau prăjituri. Se potrivește bine cu cele cu fructe, cu ciocolată, cu înghețată, cu plăcinte, cu tarte.

Cremă simplă servită într-un bol incolor
Poți adăuga în această cremă simplă arome sau chiar mascarpone pentru a o personaliza/ Shutterstock

Ingrediente

  • 500 ml smântână pentru frișcă (rece, minimum 30% grăsime)
  • 100 g zahăr pudră (sau după gust)
  • esență de vanilie sau alte arome opționale (ciocolată, lămâie, cafea etc.)

Mod de preparare

Înainte de a începe prepararea cremei este important ca toate ustensilele să fie foarte bine răcite: castronul metalic sau sticlă și telul mixerului. Vor sta la frigider minimum 10-15 minute.

Apoi se pune smântâna rece în castronul răcit. Se adaugă zahărul pudră și esența de vanilie.

Folosind un mixer electric sau un tel se bate smântâna la viteză medie până când se obține o textură fermă și cremoasă. Dacă smântâna formează vârfuri moi și rezistente atunci este gata.

Când crema este gata, se poți folosi imediat pentru a umple sau acoperi torturile sau prăjiturile.

Citește și
CELE MAI CITITE
Trei mere umplute cu fructe uscate și cereale, pe o farfurie și o linguriță cu compoziție de fructe și cereale
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Chec cu fructe uscate și nuci secționat pe un tocător de lemn, alături de o felie pe o farfurie cu furculiță
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Pumpkin spice latte într-o ceașcă de sticlă, ținută în mâini, alături de biscuiți, condimente și dovleci
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Sticle cu sirop de Aronia și fructe de Aronia
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Un blat de lemn pe care se află mai multe prăjituri de Crăciun
Magia Crăciunului începe în bucătărie! Intră în concurs și câștigă un premiu special
Magia Crăciunului începe în bucătărie! Intră în concurs și câștigă un premiu special
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu mere întregi porționată
Galerie foto
Prăjitura cu mere întregi. Rețetă simplă și delicioasă
Prăjitura cu mere întregi. Rețetă simplă și delicioasă
Tartă cu mere pe platou și o porție pe farfurie, alături de mere și batoane de scorțișoară
Galerie foto
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Prăjitură cu afine și foi de pandișpan porționată pe două farfurii
Galerie foto
Prăjitură cu afine și foi de pandișpan, aromată și plăcut colorată
Prăjitură cu afine și foi de pandișpan, aromată și plăcut colorată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cele mai bune chiftele de post
2 decembrie, 11:20
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare
2 decembrie, 07:58
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă
vin fiert cu condimente
2 decembrie, 05:46
Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens
vin fiert cu scorțisoară și piper servit în două căni
1 decembrie, 06:19
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză porționată pe o farfurie rotundă, alături de un bol cu mure
1 decembrie, 06:04
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Porție de bulgur cu roșii și usturoi în farfurie, decorată cu pătrunjel verde, alături de legume proaspete
1 decembrie, 05:04
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
Porție de cheesecake cu cremă de fistic. decorată cu trandafir roșu
30 noiembrie, 06:48
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Trifle cu aromă de cafea și coniac în vas de sticlă, un bol cu zmeură și lingurițe
30 noiembrie, 05:46
Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
PSD, trollat la parlamentare. Un partid care a propus shaorma în loc de corn cu lapte la şcoală i-a furat 160.000 de voturi
PSD, trollat la parlamentare. Un partid care a propus shaorma în loc de corn cu lapte la şcoală i-a "furat" 160.000 de voturi
PSD, trollat la parlamentare. Un partid care a propus shaorma în loc de corn cu lapte la şcoală i-a "furat" 160.000 de voturi
Mircea Rednic a început să plângă în direct la TV, când a vorbit despre Helmut Duckadam: „Nu îmi mai găsesc cuvintele”
Mircea Rednic a început să plângă în direct la TV, când a vorbit despre Helmut Duckadam: „Nu îmi mai găsesc cuvintele”
Mircea Rednic a început să plângă în direct la TV, când a vorbit despre Helmut Duckadam: „Nu îmi mai găsesc cuvintele”
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Actrița Sandra Reyes, din serialul Pedro El Escamoso a murit. Ea suferea de o boală rară
Actrița Sandra Reyes, din serialul "Pedro El Escamoso" a murit. Ea suferea de o boală rară
Actrița Sandra Reyes, din serialul "Pedro El Escamoso" a murit. Ea suferea de o boală rară
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația stresantă despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația „stresantă” despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: „Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;”
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația „stresantă” despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: „Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;”
Legumele crucifere pot reduce tensiunea arterială. Ce arată un studiu despre aceste alimente
Legumele crucifere pot reduce tensiunea arterială. Ce arată un studiu despre aceste alimente
Legumele crucifere pot reduce tensiunea arterială. Ce arată un studiu despre aceste alimente
fresh
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase

Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase

Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens

Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens
închide