Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
Cozonacul și pasca sunt deserturile tradiționale pentru masa de Paște. Dacă vrei să își delectezi oaspeții și cu alte preparate dulci, fără să stai prea mult în bucătărie, poți să încerci aceste deserturi rapide de Paște.
Deserturile bune și apetisante nu trebuie să se prepare și greu. Nu trebuie să cumperi ingrediente scumpe și nici foarte multe.
Cu puțină imaginație poți să obții deserturi delicioase, cu un aspect foarte frumos. Iată câteva idei din care să te inspiri.
Panna Cotta cu sos de fructe
Panna Cotta cu sos de fructe este desertul ideal pentru masa de Paște. Este un preparat simplu, gustos și cu un aspect elegant.
Ingrediente
- 500 ml smântână lichidă
- 100 g zahăr
- 2 foi gelatină
- esență de vanilie
- fructe proaspete sau sos de fructe pentru servire
Mod de preparare
Se hidratează gelatina în apă rece conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Smântâna se încălzește într-o cratiță la foc mediu împreună cu zahărul și esența de vanilie. Se amestecă și se lasă până începe să fiarbă.
Apoi se adaugă gelatina hidratată și se amestecă bine până se dizolvă complet. Se toarnă amestecul în forme sau pahare individuale și se lasă la frigider cel puțin 4 ore sau peste noapte.
Se servește panna cotta cu sos de fructe sau fructe proaspete deasupra.
Mini-tarte cu fructe proaspete
Mini-tartele cu fructe se prepară rapid și nu necesită foarte multe ingrediente. Vei avea pe masă un desert festiv și gustos.
Ingrediente
- 1 pachet foitaj congelat
- fructe proaspete (zmeură, căpșuni, afine etc.)
- 300 g cremă de vanilie
- gem de fructe (opțional)
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Se decongelează foitajul. Apoi se taie în pătrate sau cercuri mici și se așează în forme de tartă. Se coc până devin aurii și crocante.
Apoi se scot și se lasă să se răcească. În fiecare tartă se pune câte o lingură de cremă de vanilie și deasupra se așează fructe proaspete tăiate felii.
Opțional, se adaugă un strat subțire de gem de fructe deasupra fructelor. Se presară zahăr pudră înainte de servire.
Cheesecake la pahar
Rețeta de cheesecake la pahar se prepară rapid. În doar câteva minute vei avea parte de un desert perfect pentru masa de Paște.
Ingrediente
- 300 g biscuiți (digestivi, oreo etc.)
- 500 g cremă de brânză
- zahăr pudră
- esență de vanilie
- 400 ml smântână pentru frișcă
- fructe proaspete sau sos de fructe
Mod de preparare
Biscuiții se pun într-un robot de bucătărie și se mixează până când se mărunțesc bine. Apoi se pune în fiecare pahar câte un strat de un cm de biscuiți.
Crema de brânză se bate cu mixerul până se înmoaie, apoi se adaugă zahărul și esența de vanilie. Se continuă mixarea până se încorporează și se obține o compoziție fină.
În alt bol, se bate smântâna pentru frișca până devine fermă. Apoi se adaugă peste amestecul de brânză și se amestecă ușor.
Din această compoziție se pune un strat generos în fiecare pahar, lăsându-se 2 cm la baza acestuia. Se dau paharele la frigider pentru 2-3 ore. Înainte de servire se decorează cu felii de fructe proaspete după preferințe.
Rețeta de cremă simplă este potrivită pentru orice tort sau prăjitură
Cu această cremă simplă poți să umpli sau să decorezi orice fel de tort sau prăjituri. Se potrivește bine cu cele cu fructe, cu ciocolată, cu înghețată, cu plăcinte, cu tarte.
Ingrediente
- 500 ml smântână pentru frișcă (rece, minimum 30% grăsime)
- 100 g zahăr pudră (sau după gust)
- esență de vanilie sau alte arome opționale (ciocolată, lămâie, cafea etc.)
Mod de preparare
Înainte de a începe prepararea cremei este important ca toate ustensilele să fie foarte bine răcite: castronul metalic sau sticlă și telul mixerului. Vor sta la frigider minimum 10-15 minute.
Apoi se pune smântâna rece în castronul răcit. Se adaugă zahărul pudră și esența de vanilie.
Folosind un mixer electric sau un tel se bate smântâna la viteză medie până când se obține o textură fermă și cremoasă. Dacă smântâna formează vârfuri moi și rezistente atunci este gata.
Când crema este gata, se poți folosi imediat pentru a umple sau acoperi torturile sau prăjiturile.