Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare

Cozonacul și pasca sunt deserturile tradiționale pentru masa de Paște. Dacă vrei să își delectezi oaspeții și cu alte preparate dulci, fără să stai prea mult în bucătărie, poți să încerci aceste deserturi rapide de Paște.

Deserturi rapide de Paște puse pe o masă albă
Deserturile cu fructe sunt perfecte pentru mesele de sărbătoare / Shutterstock

Deserturile bune și apetisante nu trebuie să se prepare și greu. Nu trebuie să cumperi ingrediente scumpe și nici foarte multe.

Cu puțină imaginație poți să obții deserturi delicioase, cu un aspect foarte frumos. Iată câteva idei din care să te inspiri.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Panna Cotta cu sos de fructe

Panna Cotta cu sos de fructe este desertul ideal pentru masa de Paște. Este un preparat simplu, gustos și cu un aspect elegant.

Panna cotta servit în două pahare
Panna cotta este un desert de inspirație italienească / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 ml smântână lichidă
  • 100 g zahăr
  • 2 foi gelatină
  • esență de vanilie
  • fructe proaspete sau sos de fructe pentru servire

Mod de preparare

Se hidratează gelatina în apă rece conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Smântâna se încălzește într-o cratiță la foc mediu împreună cu zahărul și esența de vanilie. Se amestecă și se lasă până începe să fiarbă.

Apoi se adaugă gelatina hidratată și se amestecă bine până se dizolvă complet. Se toarnă amestecul în forme sau pahare individuale și se lasă la frigider cel puțin 4 ore sau peste noapte.

Se servește panna cotta cu sos de fructe sau fructe proaspete deasupra.

Mini-tarte cu fructe proaspete

Mini-tartele cu fructe se prepară rapid și nu necesită foarte multe ingrediente. Vei avea pe masă un desert festiv și gustos.

Mini-tarte cu fructe proaspete puse pe o hârtie de copt
Poți folosi atât fructe proaspete, cât și congelate / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 pachet foitaj congelat
  • fructe proaspete (zmeură, căpșuni, afine etc.)
  • 300 g cremă de vanilie
  • gem de fructe (opțional)
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Se decongelează foitajul. Apoi se taie în pătrate sau cercuri mici și se așează în forme de tartă. Se coc până devin aurii și crocante.

Apoi se scot și se lasă să se răcească. În fiecare tartă se pune câte o lingură de cremă de vanilie și deasupra se așează fructe proaspete tăiate felii.

Opțional, se adaugă un strat subțire de gem de fructe deasupra fructelor. Se presară zahăr pudră înainte de servire.

Cheesecake la pahar

Rețeta de cheesecake la pahar se prepară rapid. În doar câteva minute vei avea parte de un desert perfect pentru masa de Paște.

Rețeta de Cheesecake servită în trei pahare
Rețeta de Cheesecake la pahar este simplă și rapidă / Profimedia Images

Ingrediente

  • 300 g biscuiți (digestivi, oreo etc.)
  • 500 g cremă de brânză
  • zahăr pudră
  • esență de vanilie
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • fructe proaspete sau sos de fructe

Mod de preparare

Biscuiții se pun într-un robot de bucătărie și se mixează până când se mărunțesc bine. Apoi se pune în fiecare pahar câte un strat de un cm de biscuiți.

Crema de brânză se bate cu mixerul până se înmoaie, apoi se adaugă zahărul și esența de vanilie. Se continuă mixarea până se încorporează și se obține o compoziție fină.

În alt bol, se bate smântâna pentru frișca până devine fermă. Apoi se adaugă peste amestecul de brânză și se amestecă ușor.

Din această compoziție se pune un strat generos în fiecare pahar, lăsându-se 2 cm la baza acestuia. Se dau paharele la frigider pentru 2-3 ore. Înainte de servire se decorează cu felii de fructe proaspete după preferințe.

Rețeta de cremă simplă este potrivită pentru orice tort sau prăjitură

Cu această cremă simplă poți să umpli sau să decorezi orice fel de tort sau prăjituri. Se potrivește bine cu cele cu fructe, cu ciocolată, cu înghețată, cu plăcinte, cu tarte.

Cremă simplă servită într-un bol incolor
Poți adăuga în această cremă simplă arome sau chiar mascarpone pentru a o personaliza/ Shutterstock

Ingrediente

  • 500 ml smântână pentru frișcă (rece, minimum 30% grăsime)
  • 100 g zahăr pudră (sau după gust)
  • esență de vanilie sau alte arome opționale (ciocolată, lămâie, cafea etc.)

Mod de preparare

Înainte de a începe prepararea cremei este important ca toate ustensilele să fie foarte bine răcite: castronul metalic sau sticlă și telul mixerului. Vor sta la frigider minimum 10-15 minute.

Apoi se pune smântâna rece în castronul răcit. Se adaugă zahărul pudră și esența de vanilie.

Folosind un mixer electric sau un tel se bate smântâna la viteză medie până când se obține o textură fermă și cremoasă. Dacă smântâna formează vârfuri moi și rezistente atunci este gata.

Când crema este gata, se poți folosi imediat pentru a umple sau acoperi torturile sau prăjiturile.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
cartofii țărănești cu ceapă
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
carne de curcan pe un tocător
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar, una pe farfurie și trei pe un grătar
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Porții de prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
salată de sfeclă
06:00
Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare
Fasole cu ciolan afumat
05:18
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
05:04
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
legume la cuptor
30 noiembrie, 06:56
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
30 noiembrie, 05:55
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Augsburger Zwetschgendatschi
30 noiembrie, 05:33
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
29 noiembrie, 06:41
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Supă finlandeză de somon în bol alb
29 noiembrie, 05:53
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
6 legume care au mai multă vitamina C decât o portocală. Sunt perfecte pentru imunitate
6 legume care au mai multă vitamina C decât o portocală. Sunt perfecte pentru imunitate
6 legume care au mai multă vitamina C decât o portocală. Sunt perfecte pentru imunitate
fresh
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare

Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat

Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat

Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez

Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
închide