Ruladă din omletă cu morcovi și brânză. Rețetă pentru o gustare delicioasă
Dacă îți place omleta la micul dejun încearc-o și în altă variantă, mai gustoasă și mai consistentă. Prepară o rețetă de ruladă din omletă cu morcovi și brânză, perfectă pentru una dintre gustările zilei. Te vei bucura de un gust delicios, dar și de un aspect cuceritor al ruladei. Combinația de ingrediente este una interesantă, ce oferă o armonie de gusturi și de culori.
Galerie foto
Ouăle sunt alimentele cele mai populare pentru deliciul de la micul dejun. Acestea pot fi preparate fierte, moi sau tari, dar pot fi preparate și la tigaie, sub formă de ochi, de jumări, sau de omletă.
Chiar dacă pare o gustare banală, omleta poate fi preparată în foarte multe combinații. Pornind de la omleta simplă, doar din ouă, aceasta se poate combina cu legume, cu verdețuri și preparate din carne, dar și cu brânzeturi. Modul de preparare poate fi diferit. Poți prepara omleta la tigaie, la cuptor sau pe plite speciale. Descoperă aici și o variantă de mini omlete cu cartofi rași, pentru un mic dejun și gustos și sățios. Mai jos poți urmări rețeta omletei sub formă de ruladă, pentru a o prepara și a-i răsfăța pe cei dragi cu o gustare deosebită.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a putea adăuga mai multe ingrediente în omletă, compoziția acesteia se va pregăti și cu puțină făină pentru consistență. De asemenea se va adăuga și puțină smântână grasă, pentru un plus de cremozitate.
Cum prepari rețeta de ruladă din omletă cu morcovi și brânză
Mai întâi adună pe masa de lucru toate ingredientele menționate în listă, dar și ustensilele necesare pregătirii compoziției de omletă. Singurele ingrediente care necesită un proces de preparare înainte de a fi adăugate în compoziția omletei sunt morcovii. Aceștia se curăță de coajă, se clătesc bine și se fierb în apă cu puțină sare. Apoi se taie în rondele sau în cuburi micuțe, după preferință.
Descoperă și o rețetă de ruladă de cartofi cu ciuperci și ardei, foarte gustoasă și aspectuoasă.
Verdeața se spală și se toacă mărunt.
Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și unul de piper și amestecă-le bine până la omogenizare. Amestecă făina cu smântâna și adaugă amestecul rezultat peste compoziția de ouă. Adaugă și jumătate din morcovii tocați și pătrunjelul verde și omogenizează din nou compoziția.
Unge baza tigăii cu ulei și pune-o la încins pe flacăra aragazului. Când este bine încinsă adaugă compoziția pentru omletă în ea. Rumenește omleta pe ambele părți, apoi transfer-o pe un platou.
Amestecă crema de brânză cu morcovul rămas și cu somonul afumat, tocat în cuburi. După ce se mai răcește omleta, unge-o cu compoziția de brânză și ruleaz-o strâns.
Servește delicioasa ruladă din omletă cu morcovi și brânză decorată cu rondele de ceapă verde pentru un plus de gust și prospețime. Este delicioasă și alături de o salată proaspătă sau o salată de murături. Dacă ți-am stârnit pofta de astfel de gustări, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză.
Galerie foto