Mini omlete cu cartofi rași. Rețeta unui mic dejun delicios
Dacă obișnuiești să prepari omletă pentru mic dejun încearcă și varianta de mini omlete cu cartofi rași. Te vei bucura, alături de cei dragi, de un mic dejun și gustos și sățios.
Galerie foto
Preparate sub această formă, omletele sunt și gustoase, dar și apetisante așa micuțe și delicate. Pot fi preparate chiar și pentru gustările din pauza de masă de la birou. Mai adaugi lângă ele câteva roșii proaspete și o bucată de brânză sărată și ai rezolvat problema unei dintre mese.
Cartofii se combină perfect cu ouăle, atât fierți cât și răzuiți sau chiar copți. Poți folosi această combinație atât pentru rețete de gustări sau aperitive, cât și pentru feluri principale. Un exemplu îl poți descoperi la rețeta de cartofi gratinați. Mai jos descoperă lista de ingrediente și pașii necesari rețetei pentru mini omlete.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru reușita omletelor cu cartofi este importantă alegerea tipului de cartofi. Chiar dacă sunt mai suculenți, cartofii albi sunt cei recomandați pentru conținutul ridicat de amidon. Amidonul va oferi consistență compoziției în timpul preparării. Astfel, cartofii nu se vor împrăștia în tigaie, iar mini omletele vor ieși compacte și aspectuoase.
Descoperă aici cum se prepară și rețeta de omletă cu dovlecei la cuptor.
Cum prepari mini omlete cu cartofi rași
Înainte de a curăța cartofii, pregătește ouăle. Sparge cele patru ouă într-un bol și presară sare și piper peste ele. Amestecă-le bine bine ca pentru rețeta clasică de omletă.
După ce ai pregătit compoziția de ouă poți curăța cartofii. Spală bine cartofii curățați ți dă-i pe răzătoarea cu orificii mai mari. Imediat după răzuire stoarce bine cartofii de lichid și adaugă-i peste compoziția de ouă, pentru a nu le lăsa timp să oxideze.
Poți adăuga și pătrunjel verde, tocat mărunt, sau și mărar verde. Dacă nu ai reușit să storci tot lichidul din cartofii rași, poți adăuga în compoziție și o lingură de făină. Mai poți adăuga și condimentele preferate care se potrivesc cu cartofii: rozmarin, busuioc, cimbru, etc.
Pune ulei într-o tigaie, atât cât să-i acopere baza și așază tigaia pe flacăra aragazului. Lasă uleiul să se înfierbânte. Ia câte o lingură din compoziția de ouă și cartofi și pune în tigaie. Formează 4 mini omlete la distanțe una față de cealaltă. Încearcă să le dai forme rotunde cu lingura și aplatizează-le pentru o coacere uniformă.
Lasă mini omletele să se rumenească pe prima parte, apoi le întorci cu o spatulă și le lași să se rumenească și pe a doua parte. Scoate-le mai întâi pe prosoape de hârtie absorbante, pentru a se scurge de surplusul de ulei. Apoi le poți transfera pe platouri și servi cu roșii și brânză, sau cu alte ingrediente preferate. Pot fi servite și cu o salată delicioasă de murături asortate, sau o salată verde. Poți prepara rețeta de mini omlete cu cartofi rași și la cuptor, inspirându-te din rețeta spaniolă de tortilla cu cartofi.
Galerie foto