Lichior de mentă preparat în casă. Băutură fină și foarte aromată

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Băuturi
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă obișnuiești să te delectezi din când în când și cu câte o băutură alcoolică, fină și foarte aromată, îți recomandăm să încerci o rețetă de lichior de mentă preparat în casă. Metoda de preparare nu este complexă, însă necesită mai multe etape și un timp mai îndelungat de așteptare până la prima degustare.

Două pahare cu Lichior de mentă preparat în casă și frunze de mentă
Galerie foto

Galerie foto

Lichiorul de mentă este considerat un bun remediu pentru probleme digestive / Shutterstock

Prima etapă constă în macerarea frunzelor de mentă cu alcool, timp de câteva zile. A doua etapă constă în prepararea siropului. Acesta se adaugă peste maceratul de mentă strecurat și se lasă lasă la rece timp mai îndelungat, pentru a se întrepătrunde bine aromele. Oricât de mult timp ar dura cele două etape, rezultatul final merită din plin așteptarea.

Citește și

Pe lângă aroma inconfundabilă, ce cucerește instant, lichiorul de mentă are și efect răcoritor și revigorant. Și mai este considerat și un un bun remediu în diferite afecțiuni. Este recomandat pentru ameliorarea afecțiunilor digestive, dar și ale unor tulburări psiho-emoționale. Consumul regulat, dar moderat, de lichior de mentă stimulează digestia. În același timp, combate stările de neliniște și stres. Menta, în general, are astfel de proprietăți. Mai poți prepara din mentă și rețete de sirop, dar o mai poți adăuga și în alte rețete de gemuri, dulcețuri sau compoturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de gem de căpșuni cu mentă, ideal pentru a fi folosit în deserturi. Mai jos îți oferim rețeta completă și detaliată pentru lichior de mentă preparat în casă.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea unui borcan de sticlă de capacitate mai mare pe care îl speli bine, îl clătești și îl sterilizezi. Sterilizarea recipientelor pentru conserve este obligatorie, dacă dorești o conservare sigură a ingredientelor. După ce ai pregătit borcanul, poți începe pregătirea mentei.

Pașii necesari pentru lichior de mentă preparat în casă

Primul pas constă în pregătirea mentei. Alege mentă crudă și sănătoasă și spală foarte bine atât frunzele de mentă cât și tulpinile acesteia. Pune-le la scurs într-o sită.

După ce sunt bine scurse, toacă-le cât mai mărunt pe un tocător de lemn. Apoi, pune tocătura în recipientul unui blender și proceseaz-o bine pentru a profita de toată seva ei. Transferă menta tocată în borcanul de sticlă pregătit și adaugă vodca peste ea. Închide borcanul cu capacul din dotare și pune-l în frigider pentru 10-15 zile. În acest interval de timp menta se va macera, iar lichidul va avea o aromă puternică.

Al doilea pas constă în prepararea siropului.

Pune apa cu zahărul la fiert și așteaptă până când siropul devine consistent. Nu va avea textura celui pentru dulceață, va fi ușor fluid. Lasă siropul să se răcească bine la temperatura camerei. Apoi îl mai răcești și la frigider pentru 30-40 de minute.

Trece maceratul de mentă printr-o sită deasă sau printr-un tifon. Amestecă lichidul rezultat cu siropul de la frigider.

Ultimul pas constă în punerea în sticle a deliciosului lichior de mentă preparat în casă. Mai poți adăuga și câte o crenguță de mentă în fiecare sticlă, pentru un plus de aromă și un aspect interesant.

Dacă mai dorești și alte rețete de băuturi dulci cu tentă de alcool, îți recomandăm să încerci și rețeta de cocktail caipiroska cu căpșuni. O băutură perfectă pentru o petrecere cu prietenii

Citește și
Trei pahare cu lichior de mentă preparat în casă
Galerie foto

Galerie foto

Sticlă cu lichior de mentă și frunze de mentă pe o butură
frunze de mentă, cuburi de gheață și un pahar pe un tocător
Două pahare cu Lichior de mentă preparat în casă și frunze de mentă
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
sticlă de alcool deschisă în fața a două persoane ciocnind pahare
Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla
Cât timp mai poți consuma alcoolul după ce ai deschis sticla
Lichior de gutui sau gutuiată în sticlă și în pahar, alături de două gutui
Galerie foto
Lichior de gutui sau gutuiată. Rețetă de băutură rafinată și aromată
Lichior de gutui sau gutuiată. Rețetă de băutură rafinată și aromată
Damigeană cu afine în alcool cu zahăr pentru afinată
Galerie foto
Lichior de afine sau afinată. O băutură de casă, fină și aromată
Lichior de afine sau afinată. O băutură de casă, fină și aromată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide