Vișinată de casă. Rețeta pe care o vei face în fiecare an
Lichiorurile de fructe sunt nelipsite de pe mesele noastre, indifferent de ocazie. Pentru că este sezonul vișinelor, îți propunem o rețetă delicioasă de vișinată de casă. Gustul desăvârșit al băuturii vine la pachet cu vișine bine coapte care să fie dulci, garantăm.
De asemenea, dacă vrei să faci un cadou homemade care să-ți asigure succesul, o sticlă de vișinată este ceea ce va bucura cu siguranță persoana în cauză. Alături de caisată (lichior de caise) și zmeurată, această rețetă este cea pe care sigur o vei face în fiecare an.
Îți prezentăm mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru o vișinată de casă gustoasă. Culoarea băuturii, dar și gustul te vor determina să repeți rețeta în fiecare an, indiferent de ocazie. Unde mai pui că câteva vișine strecurate în băutură te vor face și mai mulțumită.
Ingrediente
Mod de preparare
Spală vișinele bine și pune-le într-un borcan de sticlă curat. Peste ele pune un strat de zahăr și tot așa până când termini vișinele. Ai grijă ca ultimul strat să fie cel de zahăr. Pentru a avea o vișinată de casă gustoasă, folosește un zahăr de calitate.
Cum se face și în cât timp este gata vișinata de casă
Lasă vișinele și zahărul la fermentat timp de cel puțin 10 zile, la temperatura camerei. Este necesar ca borcanul să stea la cald. Dacă vrei să ai o vișinată de casă gustoasă, las-o să fermenteze în ritmul ei. Nu încerca să grăbești procesul prin expunerea la temperaturi ridicate în mod artificial.
Începând cu a doua zi, amestecă bine cu o lingură de lemn cu coadă lungă pentru a ajuta zahărul să se topească. Evită să zdrobești vișinele. Le poți folosi la diverse rețete de prăjituri după ce se îmbibă cu alcool.
Când zahărul este complet dizolvat și vișinele s-au ridicat la suprafață este momentul să adaugi alcool. Rolul lui este să stopeze fermentația fructelor și să dea savoarea. Pentru o băutură mai aromată și mai puțin tare este indicat să folosești votcă. Dacă știi că domnii sunt cei care vor bea această vișinată de casă, pune 500 g de alcool dublu rafinat. Îi va da mai multă tărie.
După o lună și jumătate sau chiar 2 poți să strecori vișinata dacă vrei să ai numai lichiorul, sau să lași și câteva vișine, pentru a arăta mai bine în pahar. Depozitează sticlele într-un loc rece și întunecos.
Dacă ți-au mai rămas vișine după ce ai umplut damigeana cu vișinată de casă, poți să încerci o delicioasă prăjitură cu vișine și iaurt. În plin sezon al fructelor de vară gustoase și suculente, chiar merită să pregătești celor dragi deserturi care să le conțină în cremă sau aluat.