Lichior de zmeură sau zmeurată. Mod de preparare si trucuri utile

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Băuturi
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă te numeri printre iubitorii de băuturi fine și aromate, cu ușoară tentă de alcool, îți recomandăm să încerci rețeta de lichior de zmeură sau zmeurată. Te vei bucura de gustul ei mai târziu, alături de familie și prieteni.

Lichior de zmeură sau zmeurată în două pahare și în sticlă, alături de un bol cu zmeură proaspătă
Galerie foto

Galerie foto

Lichiorul de zmeură are aromă cuceritoare / Shutterstock

Lichiorul este o băutură alcoolică, foarte aromată, din categoria băuturilor care se servesc la aperitive. Aromele se extrag din fructe, ierburi, condimente, dar și alte ingrediente. Fructele se macerează amestecate cu zahăr sau alți îndulcitori, apoi se adaugă un procent de alcool. Pentru reușita unui gust optim, dar și pentru a fi sănătoase, se optează pentru alcool de calitate. Alcoolul pur, dublu rafinat de 96 grade sau vodca de 40-60 grade sunt cele mai des utilizate pentru prepararea lichiorurilor. Dacă optezi pentru alcoolul pur, dublu rafinat de 96 grade, acesta va trebui amestecat cu un procent de apă.

Citește și

Zmeura, pe lângă aroma deosebită, mai oferă lichiorului și o culoare cuceritoare. În plus, zmeura este o sursă bogată în vitamina C, în fibre dietetice si antioxidanți. Din zmeură mai poți prepara pentru sezonul rece și dulceață, gem sau compot. Siropul de zmeură reprezintă un alt mod de a conserva aroma acesteia pentru mai târziu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de jeleu de zmeură preparat în casă, ideală pentru decorarea torturilor și prăjiturilor. Iar în continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru lichior de zmeură sau zmeurată.

Ingrediente

Mod de preparare

Modul de preparare al oricărui lichior din fructe este destul de simplu și ușor. Rețetele sunt asemănătoare, diferența constă în cantitatea de zahăr, care se adaugă în funcție de cât de dulci sunt fructele. Unele rețete de lichior mai necesită și adaos de arome, dacă fructele nu oferă o aromă puternică.

Cum prepari lichior de zmeură sau zmeurată

Unul dintre trucurile utile preparării lichiorului de zmeură este acela de a nu spăla fructele. Zmeura doar se curăță de impurități, nu se spală pentru a nu reține apă în interiorul ei. În plus, există riscul ca apa să mai diminueze din aroma fructelor.

Indiferent din ce este preparat, lichiorul necesită două etape. În prima etapă fructele se lasă la macerat amestecate cu alcool. A doua etapă constă în adăugarea zahărului. Pentru reușita unui lichior foarte aromat este necesară alegerea fructelor foarte coapte.

Pune zmeura curățată de impurități într-un borcan de sticlă cu capacitatea de 2,5 – 3 litri. Adaugă alcoolul peste ea și închide borcanul cu capacul daferent. Pune borcanul cu zmeură și alcool la loc răcoros pentru cel puțin 24 de ore.

Între timp zmeura se va macera, iar în borcan se va forma mai mult lichid frumos colorat și foarte aromat. Adaugă cele 600 de grame de zahăr și, doar opțional, 1-2 batoane de vanilie. Poți adăuga în locul acestora 5-6 plicuri cu zahăr vanilinat.

Închide borcanul cu capacul aferent și pune-l din nou la loc răcoros. Mai agită-l din când în când pentru a se dizolva zahărul. Lasă borcanul cu amestecul de zmeură, alcool și zahăr timp de 30-40 de zile. În acest interval de timp lichiorul va ajunge la maturitate completă și se poate strecura.

Strecoară deliciosul lichior de zmeură sau zmeurată printr-o sită deasă sau prin tifon și pune-l în sticle care se închid ermetic cu dopuri sau capace. Depozitează-l în cămară și îl poți păstra chiar 4-5 ani, dacă faci cantitate mai mare.

Descoperă aici și o rețetă de bomboane cu aromă de cafea și lichior, în care poți folosi lichiorul de zmeură.

Citește și
Lichior de zmeură sau zmeurată într-un pahar și în sticlă, alături de zmeură proaspătă
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de trecere a lichiorului prin sită și îmbutelierea în sticle
Borcan cu lichior de zmeură și sticle goale
Lichior de zmeură sau zmeurată în două pahare și în sticlă, alături de un bol cu zmeură proaspătă
+1
CELE MAI CITITE
Cobbler cu prune în tavă, alături de un bol cu prune
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde, decorate cu roșii și ceapă roșie
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Vinete la grătar cu sos de usturoi și pătrunjel verde
Zacuscă de vinete cu legume mexicane în borcane, într-o linguriță și pe felie de pâine
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Porții de Brownie cu mousse de ciocolată
Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil
Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, în bol și într-o cratiță ținută în mâini
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Sirop de coacăze cu zmeură în pahar cu pai și în carafă
Sirop de coacăze cu zmeură. Esența verii într-un strop de rubin
Sirop de coacăze cu zmeură. Esența verii într-un strop de rubin
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Tiramisu cu fistic și zmeură pe un platou cu furculiță
Galerie foto
Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos
Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
macrou în stil spaniol
05:35
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
05:27
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
17 august, 05:52
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Urme albe pe ciocolată
17 august, 05:41
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Salată de ton cu avocado pe două jumătăți de avocado, alături de felii de lămâie
16 august, 07:10
Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor, pe o farfurie albă, cu furculiță și cuțit
16 august, 05:53
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
Vinete evantai cu mozzarella și roșii pe o farfurie, alături de cuțit și furculiță
15 august, 10:21
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos
Păstăi de fasole pane pe o farfurie albastră
15 august, 09:43
Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 18 august – 24 august 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 18 august – 24 august 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 18 august – 24 august 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
România e într-o situaţie dificilă. Analiştii explică de ce Ucraina nu trebuie să cedeze teritorii
"România e într-o situaţie dificilă". Analiştii explică de ce Ucraina nu trebuie să cedeze teritorii
"România e într-o situaţie dificilă". Analiştii explică de ce Ucraina nu trebuie să cedeze teritorii
Ce avere pot avea surorile de origine română care au devenit celebre în SUA! Una din ele şi-a supărat părinţii
Ce avere pot avea surorile de origine română care au devenit celebre în SUA! Una din ele şi-a supărat părinţii
Ce avere pot avea surorile de origine română care au devenit celebre în SUA! Una din ele şi-a supărat părinţii
Ce meserie avea Ella Visan inainte de a participa la Insula Iubirii sezonul 9 și cu ce se ocupă acum
Ce meserie avea Ella Visan inainte de a participa la Insula Iubirii sezonul 9 și cu ce se ocupă acum
Ce meserie avea Ella Visan inainte de a participa la Insula Iubirii sezonul 9 și cu ce se ocupă acum
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Prăjitură cu jeleu de zmeură și cremă de mascarpone
Prăjitură cu jeleu de zmeură și cremă de mascarpone
Prăjitură cu jeleu de zmeură și cremă de mascarpone
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Kelly Clarkson își schimbă prioritățile în carieră după moartea fulgerătoare a fostului soț: A fost o perioadă epuizantă
Kelly Clarkson își schimbă prioritățile în carieră după moartea fulgerătoare a fostului soț: „A fost o perioadă epuizantă”
Kelly Clarkson își schimbă prioritățile în carieră după moartea fulgerătoare a fostului soț: „A fost o perioadă epuizantă”
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
fresh
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor

Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice

Salată de ton cu avocado. O combinație rafinată între mare și tropice

Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată

Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată

Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci

Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci

Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci

Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
închide