Lichior de ouă după rețeta americană. Băutura perfectă pentru sărbătorile de iarnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 10 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Băuturi
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Lichiorul de ouă este încă asociat cu sărbătorile de iarnă și este servit ca o băutură festivă în diverse moduri. Este adesea consumat în timpul petrecerilor și reuniunilor de Crăciun sau Anul Nou. Pentru a face lichior de ouă după rețeta americană vei avea nevoie de câteva ingrediente simple. Găsești mai jos sfaturile de care ai nevoie pentru reușită.

lichior de ouă rdupă ețeta americană servit în trei pahare
Scorțișoara este cel mai comun condiment folosit pentru lichiorul de ouă / Shutterstock

Lichiorul de ouă a devenit atât de popular încât poate fi găsit sub diverse forme, fie că este gata preparat și comercializat, fie preparat în mod tradițional acasă conform rețetelor familiale transmise din generație în generație.

Sunt atât de multe rețete de lichior de ouă încât în mod sigur vei găsi rețetă care să ți se potrivească. Există atât variante cu alcool, cât și fără, chiar și vegane. Dacă îți place aroma lui îl poți integra în deserturi sau îl poți transforma în înghețată.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Într-un bol mare, se separă gălbenușurile de albușuri. Se bat gălbenușurile cu zahărul până când amestecul devine deschis la culoare și are consistența unei creme.

Cum prepari rețeta de lichior de ouă

Într-un alt bol, se bat albușurile până când se formează vârfuri moi. Se adaugă laptele și frișca lichidă treptat în amestecul de gălbenușuri și zahăr, amestecând continuu. Apoi se pune alcoolul și se amestecă până se omogenizează compoziția.

Apoi se încorporează treptat albușurile bătute în amestecul de gălbenușuri și lapte. Se amestecă ușor pentru a păstra aerul din albușuri, ceea ce va da lichiorului de ou o consistență mai ușoară și aerată.

Se lasă să se răcească în frigider timp de cel puțin o oră sau chiar peste noapte pentru a permite aromelor să se combine.

Încearcă și rețeta de lichior de mentă. Este simplă și rapidă.

Înainte de servire, se amestecă din nou și se servește în pahare. Se poate decora fiecare pahar cu puțină scorțișoară sau nucșoară proaspăt rasă pentru un plus de aromă și aspect.

Ce este lichiorul de ouă

Lichiorul de ouă este o băutură alcoolică dulce și vâscoasă, preparată din ouă, zahăr și brandy sau rom. Este cremos, cu o consistență similară cu a unui sos gros și o aromă distinctă de vanilie și alcool.

Lichiorul de ouă este consumat cu precădere în cultura americană având o istorie bogată. Este asociat cu sărbătorile de iarnă, în special cu Crăciunul. Originea sa este puțin neclară, dar unii istorici spun că are rădăcini în Europa, în secolele XVI-XVII.

Altele plasează începutul consumului de lichior de ouă încă în Evul Mediu, când o băutură similară era consumată de aristocrația europeană în timpul sărbătorilor. A ajuns în Statele Unite ale Americii odată cu coloniștii europeni și a devenit rapid o parte importantă a tradiției de Crăciun și Anul Nou, scrie EatThis.

Prima mențiune documentată pe teritoriu american datează din secolul al XVIII-lea. Lichiorul de ouă a devenit popular în rândul coloniștilor, fiind asociată cu bucuria și ospitalitatea din perioada Crăciunului.

Inițial, era considerat o băutură de lux, datorită costului relativ ridicat al ingredientelor sale—ouă, lapte, condimente și alcool. În timp, a devenit tot mai popular și a fost adaptat în diferite moduri, fiecare familie având propria sa rețetă tradițională.

Lichiorul de ouă este adesea consumat ca digestiv. De asemenea, este un ingredient popular în anumite cocktailuri sau poate fi adăugat în anumite deserturi pentru a le da un gust și o consistență speciale.

Alte variante ale rețetei

Există mai multe variante ale rețetei tradiționale de lichior de ouă, fiecare cu propriile sale ingrediente și arome adiționale. De fapt, fiecare familie are o rețetă proprie.

Pentru a prepara lichior de ouă rețeta americană este punctul de plecare. De-a lungul timpului au apărut mai multe opțiuni. Iată câteva variante ale rețetei.

Pentru copii sau pentru cei care nu beau alcool se poate face o variantă adaptată de lichior de ouă. Pentru o variantă non-alcoolică, poți înlocui brandy-ul, romul sau whiskey-ul cu lapte de migdale sau lapte de cocos.

Adaugă esență de vanilie sau extract de vanilie pentru a intensifica aroma. Dacă însă vrei o băutură mai puternică, adaugă lichior de cafea, lichior de ciocolată sau lichior de alune pentru a obține arome bogate și complexe.

Una dintre cele mai simple modalități de a schimba rețeta de lichior de ouă este să adaugi condimente. În afară de scorțișoară sau nucșoară, poți adăuga și ghimbirul măcinat, cuișoarele sau cardamomul.

De asemenea, poți adăuga frișcă bătută pe deasupra fiecărui pahar și să presari deasupra puțină scorțișoară sau ciocolată rasă pentru un plus de gust și aspect.

Pentru varianta vegană, poți folosi lapte vegetal (cum ar fi laptele de migdale sau de nucă de cocos) și înlocuiește ouăle cu tofu mărunțit și amestecat cu zahăr și vanilie pentru a obține o consistență și un gust similar.

Poți transforma rețeta de lichior de ouă într-o variantă înghețată. Turnă lichiorul de ou în forme de înghețată sau pune-l într-un recipient și congelează-l pentru a obține un desert răcoros și gustos.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
hugo fără alcool rețeta
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
cele 5 sosuri mamă
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Un pahar de suc de sfeclă cu mentă pentru ornare. Lângă el sunt bucăți de sfeclă pentru că este in top 5 băuturi dacă ai hipertensiune
Top 5 băuturi pe care să le consumi dacă ai hipertensiune arterială
Top 5 băuturi pe care să le consumi dacă ai hipertensiune arterială
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
07:32
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
06:58
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
05:51
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
19 decembrie, 05:43
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Orez cremos cu lapte de cocos în două boluri, o nucă de cocos secționată și un bol cu coajă de citrice
19 decembrie, 05:41
Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
19 decembrie, 05:41
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
18 decembrie, 06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
18 decembrie, 05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Pensia pe care Gigi Becali o primeşte de la statul român. amp;#8220;Ce-mi dați, bă, atâția bani?”
Pensia pe care Gigi Becali o primeşte de la statul român. amp;#8220;Ce-mi dați, bă, atâția bani?”
Pensia pe care Gigi Becali o primeşte de la statul român. amp;#8220;Ce-mi dați, bă, atâția bani?”
Campionii României au degustat din preparatele concurenților Chefi la cuțite. Cine a respectat rețetele tradiționale cel mai bine
Campionii României au degustat din preparatele concurenților Chefi la cuțite. Cine a respectat rețetele tradiționale cel mai bine
Campionii României au degustat din preparatele concurenților Chefi la cuțite. Cine a respectat rețetele tradiționale cel mai bine
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor

Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor

Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice

Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice

Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone

Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
închide