Lichior de ouă după rețeta americană. Băutura perfectă pentru sărbătorile de iarnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 10 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Băuturi
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Lichiorul de ouă este încă asociat cu sărbătorile de iarnă și este servit ca o băutură festivă în diverse moduri. Este adesea consumat în timpul petrecerilor și reuniunilor de Crăciun sau Anul Nou. Pentru a face lichior de ouă după rețeta americană vei avea nevoie de câteva ingrediente simple. Găsești mai jos sfaturile de care ai nevoie pentru reușită.

lichior de ouă rdupă ețeta americană servit în trei pahare
Scorțișoara este cel mai comun condiment folosit pentru lichiorul de ouă / Shutterstock

Lichiorul de ouă a devenit atât de popular încât poate fi găsit sub diverse forme, fie că este gata preparat și comercializat, fie preparat în mod tradițional acasă conform rețetelor familiale transmise din generație în generație.

Sunt atât de multe rețete de lichior de ouă încât în mod sigur vei găsi rețetă care să ți se potrivească. Există atât variante cu alcool, cât și fără, chiar și vegane. Dacă îți place aroma lui îl poți integra în deserturi sau îl poți transforma în înghețată.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Într-un bol mare, se separă gălbenușurile de albușuri. Se bat gălbenușurile cu zahărul până când amestecul devine deschis la culoare și are consistența unei creme.

Cum prepari rețeta de lichior de ouă

Într-un alt bol, se bat albușurile până când se formează vârfuri moi. Se adaugă laptele și frișca lichidă treptat în amestecul de gălbenușuri și zahăr, amestecând continuu. Apoi se pune alcoolul și se amestecă până se omogenizează compoziția.

Apoi se încorporează treptat albușurile bătute în amestecul de gălbenușuri și lapte. Se amestecă ușor pentru a păstra aerul din albușuri, ceea ce va da lichiorului de ou o consistență mai ușoară și aerată.

Se lasă să se răcească în frigider timp de cel puțin o oră sau chiar peste noapte pentru a permite aromelor să se combine.

Încearcă și rețeta de lichior de mentă. Este simplă și rapidă.

Înainte de servire, se amestecă din nou și se servește în pahare. Se poate decora fiecare pahar cu puțină scorțișoară sau nucșoară proaspăt rasă pentru un plus de aromă și aspect.

Ce este lichiorul de ouă

Lichiorul de ouă este o băutură alcoolică dulce și vâscoasă, preparată din ouă, zahăr și brandy sau rom. Este cremos, cu o consistență similară cu a unui sos gros și o aromă distinctă de vanilie și alcool.

Lichiorul de ouă este consumat cu precădere în cultura americană având o istorie bogată. Este asociat cu sărbătorile de iarnă, în special cu Crăciunul. Originea sa este puțin neclară, dar unii istorici spun că are rădăcini în Europa, în secolele XVI-XVII.

Altele plasează începutul consumului de lichior de ouă încă în Evul Mediu, când o băutură similară era consumată de aristocrația europeană în timpul sărbătorilor. A ajuns în Statele Unite ale Americii odată cu coloniștii europeni și a devenit rapid o parte importantă a tradiției de Crăciun și Anul Nou, scrie EatThis.

Prima mențiune documentată pe teritoriu american datează din secolul al XVIII-lea. Lichiorul de ouă a devenit popular în rândul coloniștilor, fiind asociată cu bucuria și ospitalitatea din perioada Crăciunului.

Inițial, era considerat o băutură de lux, datorită costului relativ ridicat al ingredientelor sale—ouă, lapte, condimente și alcool. În timp, a devenit tot mai popular și a fost adaptat în diferite moduri, fiecare familie având propria sa rețetă tradițională.

Lichiorul de ouă este adesea consumat ca digestiv. De asemenea, este un ingredient popular în anumite cocktailuri sau poate fi adăugat în anumite deserturi pentru a le da un gust și o consistență speciale.

Alte variante ale rețetei

Există mai multe variante ale rețetei tradiționale de lichior de ouă, fiecare cu propriile sale ingrediente și arome adiționale. De fapt, fiecare familie are o rețetă proprie.

Pentru a prepara lichior de ouă rețeta americană este punctul de plecare. De-a lungul timpului au apărut mai multe opțiuni. Iată câteva variante ale rețetei.

Pentru copii sau pentru cei care nu beau alcool se poate face o variantă adaptată de lichior de ouă. Pentru o variantă non-alcoolică, poți înlocui brandy-ul, romul sau whiskey-ul cu lapte de migdale sau lapte de cocos.

Adaugă esență de vanilie sau extract de vanilie pentru a intensifica aroma. Dacă însă vrei o băutură mai puternică, adaugă lichior de cafea, lichior de ciocolată sau lichior de alune pentru a obține arome bogate și complexe.

Una dintre cele mai simple modalități de a schimba rețeta de lichior de ouă este să adaugi condimente. În afară de scorțișoară sau nucșoară, poți adăuga și ghimbirul măcinat, cuișoarele sau cardamomul.

De asemenea, poți adăuga frișcă bătută pe deasupra fiecărui pahar și să presari deasupra puțină scorțișoară sau ciocolată rasă pentru un plus de gust și aspect.

Pentru varianta vegană, poți folosi lapte vegetal (cum ar fi laptele de migdale sau de nucă de cocos) și înlocuiește ouăle cu tofu mărunțit și amestecat cu zahăr și vanilie pentru a obține o consistență și un gust similar.

Poți transforma rețeta de lichior de ouă într-o variantă înghețată. Turnă lichiorul de ou în forme de înghețată sau pune-l într-un recipient și congelează-l pentru a obține un desert răcoros și gustos.

Citește și
CELE MAI CITITE
Plăcinta cu mere de post 12 linguri
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Cinci chiftele de orez cu ciuperci, glazurate cu ketchup
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos în bol, garnisit cu condimente și pătrunjel verde, alături de o furculiță, un bol cu condimente și unul cu sare
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Mai multe borcane cu murături asortate
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
desert de toamnă servit pe o farfurie neagră
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Un pahar de suc de sfeclă cu mentă pentru ornare. Lângă el sunt bucăți de sfeclă pentru că este in top 5 băuturi dacă ai hipertensiune
Top 5 băuturi pe care să le consumi dacă ai hipertensiune arterială
Top 5 băuturi pe care să le consumi dacă ai hipertensiune arterială
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Paste cu broccoli și măsline, garnisite cu roșii deshidratate, ardei roșu și multă verdeață într-un bol alb cu furculiță
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Porție de supă cremă de dovleac cu usturoi copt în bol cu lingură, alături de usturoi proaspăt
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
Felii de dovleac copt picant pe farfurie, cu crenguțe de rozmarin
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
chec cu banane și nuci porționat și pus pe un blat de lemn
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Porție de mâncare de mazăre cu morcovi în bol, pe un ștergar
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
lipie libaneză pusă într-un coș de lemn
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Pasta pomodoro servite pe o farfurie albă
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
România, lovită de un ciclon polar. Zonele unde ninge consistent şi temperaturile scad dramatic
România, lovită de un ciclon polar. Zonele unde ninge consistent şi temperaturile scad dramatic
România, lovită de un ciclon polar. Zonele unde ninge consistent şi temperaturile scad dramatic
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
Cine a câștigat prima bombă cu amulete din sezonul 14. Alexia și Aris Eram au dat verdictul: Nu mi-a plăcut deloc gustul
Cine a câștigat prima bombă cu amulete din sezonul 14. Alexia și Aris Eram au dat verdictul: „Nu mi-a plăcut deloc gustul”
Cine a câștigat prima bombă cu amulete din sezonul 14. Alexia și Aris Eram au dat verdictul: „Nu mi-a plăcut deloc gustul”
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
fresh
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
închide