Mâncare de ștevie cu usturoi. Rețeta uitată pe care trebuie să o încerci primăvara aceasta
Ștevia este una dintre verdețurile vedetă ale primăverii. O găsești în piață, dar și pe marginile drumurilor, așa că nu ai nicio scuză să nu o folosești la gătit. Poți face o mâncare de ștevie cu usturoi pe care o poți consuma ca fel principal, dar și drept garnitură pentru feluri de mâncare cu carne.
Mâncarea de ștevie cu usturoi este unul dintre cele mai simple feluri de mâncare pe care poți să le gătești. După ce ai terminat de spălat foarte bine frunzele de ștevie, preparatul este gata în mai puțin de 30 de minute.
În plus, pentru a pregăti o mâncare de ștevie cu usturoi delicioasă și sănătoasă, nu ai nevoie de multe condimente, deoarece aromele naturale ale ingredientelor se combină pentru a oferi o experiență gustativă remarcabilă.
Sarea și piperul sunt de obicei suficiente pentru a da mai mult gust. La final, o mână de pătrunjel proaspăt tocat va aduce un plus de prospețime.
Ingrediente
Mod de preparare
Se spală bine frunzele de ștevie sub apă rece pentru a elimina orice urme de murdărie sau alte impurități. Se taie apoi tulpinile mai groase, lăsând doar frunzele.
Cum prepari rețeta de mâncare de ștevie cu usturoi
Se încălzește uleiul de măsline sau untul într-o tigaie mare sau într-un vas potrivit. Se adaugă cățeii de usturoi mărunțiți în uleiul încălzit și se călesc la foc mic până devin aurii și aromate, dar fără a le arde.
Se adaugă frunzele de ștevie în tigaie și se amestecă bine cu usturoiul și uleiul. Se lasă să se călească la foc mediu timp de 5-7 minute, până când frunzele încep să se înmoaie și să li se reducă volumul.
Se condimentează cu sare și piper după gust, amestecând bine pentru a distribui condimentele uniform. Se lasă să se gătească pentru încă 2-3 minute sau până când frunzele de ștevie sunt complet moi și au o culoare verde închisă. Se gustă și se mai condimentează dacă mai este necesar.
Cum servești mâncare de ștevie cu usturoi
Mâncarea de ștevie cu usturoi poate fi fel principal, rece sau caldă. Alături se potrivește o felie de pâine bună sau o porție zdravănă de mămăligă fierbinte sau chiar și rece.
Este un preparat perfect pentru vegetarieni sau pentru cei care țin post. Mai poți pune alături și o porție de orez gătit simplu. Încearcă și rețeta de ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean.
Mâncarea de ștevie cu usturoi poate fi și o garnitură delicioasă pentru preparate din carne. Datorită gustului său ușor acrișor se potrivește bine și cu carnea de porc mai grasă, dar și cu cea de pasăre care este mai fadă sau cu cea de pește.
Ce beneficii nutriționale are ștevia
Ștevia este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale, precum vitamina A, vitamina C, vitamina K, fier și calciu. De asemenea, conține antioxidanți.
Acești compuși ajută la protejarea celulelor împotriva deteriorării oxidative și pot contribui la menținerea sănătății generale. Fibrele din ștevie pot susține sănătatea digestivă și pot ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase.