Omletă cu șuncă și ceapă verde, rețeta pe care trebuie să o încerci
Rețeta de omletă cu șuncă și ceapă verde este o rețetă economică și foarte ușor de preparat. Pe lângă faptul că nu necesită mult timp de preparare, aceasta are un gust deosebit și este și foarte sățioasă.
Trebuie să-ți spunem că este printre preferatele iubitorilor de omletă pentru că este delicioasă, economică și se combină perfect cu o salată asortată de roșii sau chiar de salată verde.
În cazul în care ți-ai propus să pregătești o salată gustoasă, sănătoasă și consistentă, încearcă rețeta de salată grecească.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-o tigaie antiaderentă pune șunca tăiată feliuțe subțiri și las-o să se călească până când se topește toată grăsimea din ea. Aduagă mai apoi ceapa verde. Poți toca chiar și frunzele. Lasă și ceapa la călit în tigaie până când aceasta se înmoaie ușor.
Separat, într-un bol, bate ouăle cu sare și piper și mai apoi adaugă mărarul tocat. Adaugă mai apoi amestecul în tigaie și dă focul mic. Omleta trebuie lăsată până când textura ei este destul de închegată la suprafață.
Întoarce mai apoi omleta cu grijă și pe cealaltă parte și mai las-o în tigaie doar 1 minut. Omleta trebuie să fie aerată, nu arsă și uscată.
Imediat după ce s-a făcut, o poți transfera pe o farfurie și o poți servi caldă. Alături poți consuma o salată ixtă de roșii și castraveți sau o salată verde. Pentru un plus de gust, poți oricând adăuga brânză, măsline, ciuperci sau chiar și ardei gras, deși acesta trebuie lăsat mai mult să se înmoaie.
Rețeta de omletă cu șuncă și ceapă verde este gustoasă și fără alte ingrediente în compoziție, dar îți permite de asemenea să o adaptezi după bunul plac.
Beneficiile consumului de omletă cu șuncă și ceapă verde
Cu doar câteva ingrediente simple, această omletă cu șuncă și ceapă verde poate fi un mic dejun sățios sau de ce nu, chiar o gustare între mese. Află mai multe și despre codurile înscrise pe ouă.
Ceapa verde este un aliment accesibil la preț. Ea este de fapt recoltată înainte de a ajunge la maturitate. Această recoltare timpurie o face să fie și mai bogată în nutrienți deât bulbul normal de ceapă. Ceapa verde dă savoarea oricarui tip de preparat.
Potrivit The Splendid Table, ceapa verde conține de 100 de ori mai mulți fitonutrienți decât o ceapă ajunsă la maturitate. Se spune că ceapa sprijină sănătatea sistemului imunitar, reglează glicemia, are efect antiinflamator și ajută la prevenirea cancerului.
Pentru a putea fi păstrată mai mult timp, ceapa verde se poate depozita în sertarul frigiderului înfășurată într-un prosop umed de hârtie.