Mai întâi vei prepara aluatul de pandișpan după care vei curăța merele și le vei tăia în cuburi sau în felii mai mari. Acestea se pregătesc ultimele pentru a nu oxida. Pentru reușita aluatului pufos de pandișpan, este necesar să aduci ingredientele la temperatura camerei.

Cum prepari pandișpan cu mere

Înainte de a începe amestecarea ingredientele pentru aluat pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi așază hârtie de copt într-o tavă rotundă  cu diametrul de 28 cm.

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presară un praf de sare, apoi amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Adaugă treptat zahărul, în timp ce amesteci intens pentru a obține o bezea fermă. Îndepărtează mixerul și folosește în continuare o spatulă, pentru a încorpora celelalte ingrediente în bezea.

Mai întâi încorporează gălbenușurile, adăugate unul câte unul, în timp ce amesteci ușor, cu mișcări circulare, de jos în sus. În acest mod vei îngloba cât mai mult aer în compoziție. La final vei încorpora treptat făina trecută prin sită, folosind aceleași mișcări circulare de jos în sus.

Toarnă aluatul pentru pandișpan în forma de copt și nivelează-l uniform la suprafață. Adaugă pe deasupra cuburile de mere și presează-le foarte ușor în interiorul aluatului.

Introdu tava în cuptor și coace deliciosul pandișpan cu mere pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere lasă pandișpanul să se răcească mai întâi în forma de copt pentru 10 minute. Apoi îl poți transfera pe un grătar sau pe un platou de servire.

După răcirea completă decorează-l cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și îl poți porționa.

Dacă dorești să folosești rețeta de pandișpan ca blat de tort, îți recomandăm rețeta de tort cu ciocolată și piersici din compot.