Tort cu ciocolată și piersici din compot. Rețetă simplă și ușoară

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Ai preparat compotul de piersici și dorești să-i testezi gustul într-un desert savuros? Îți oferim mai jos rețeta unui tort cu ciocolată și piersici din compot. Este ideală de preparat pentru a-i răsfăța pe cei dragi în momentele dulci petrecute împreună.

Tort cu ciocolată și piersici din compot porționat pe platou, alături de un bol cu piersici
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se porționează frumos după ce va sta un timp la rece / Profimedia Images

Tortul se prepară foarte simplu și ușor, iar ingredientele sunt dintre cele comune rețetelor de deserturi. Combinația dintre piersicile dulci și aromate din compot și crema de ciocolată amăruie este absolut delicioasă. Iar siropul de la compot va desăvârși gustul și aroma blatului de tort. Iar dacă te va cuceri gustul și aspectul tortului, poți repeta rețeta folosind și alte fructe din compot. Caisele, nectarinele sau prunele sunt fructe asemănătoare ca formă cu piersicile. Acestea se pot asocia perfect cu crema de ciocolată și cu blatul de tort cu cacao.

Citește și

Descoperă aici și o rețetă delicioasă și spectaculoasă de tort cu nectarine și cremă de ciocolată. Este un tort deosebit, având la bază tot un blat simplu de cacao. Interesantă este și combinația de cremă din nectarine și cremă de ciocolată. Iar în rândurile de mai jos poți urmări lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de tort cu ciocolată și piersici din compot.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru oricare altă rețetă de tort se începe cu prepararea blatului. După preparare, acesta are nevoie de un timp de răcire și relaxare, pentru a se putea porționa mai bine. Ideal este ca blatul de tort să fie prepara de seara.

Cum prepari blatul pentru tort cu ciocolată și piersici din compot

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le până când devin spumoase. Apoi adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens. Vei obține o bezea fermă și lucioasă.

Încorporează în bezea gălbenușurile, amestecând ușor cu mișcări circulare, de sus în jos, folosind o spatulă. Trece făina prin sită împreună cu amidonul și încorporează-le în compoziție, cu aceleași mișcări circulare pentru a se menține compoziția aerată.

Întinde compoziția pentru blatul de tort în tava tapetată cu hârtie de copt. Pune tava în cuptor și coace blatul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, lasă-l să se odihnească în forma de copt 10 minute, apoi răstoarnă-l pe un grătar. lasă-l acolo să se răcească complet.

Descoperă și o rețetă de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție.

Cum prepari crema de ciocolată

Scoate frișca lichidă de la rece și pune-o într-un vas, pe foc.

Încălzește-o până aproape de punctul de fierbere, apoi stinge focul. Mărunțește ciocolata și adaug-o în vasul cu frișcă. Presară și un praf de sare, adaugă esența și untul tăiat în cuburi și amestecă energic până când ciocolata este topită, iar crema omogenizată. Las-o să se răcească mai întâi la temperatura camerei, apoi la frigider.

După ce este bine răcită, amestec-o cu mixerul pentru a-i oferi volum și cremozitate.

Cum montezi deliciosul tort cu ciocolată și piersici din compot

Cu un cuțit cu lama subțire și bine ascuțită secționează blatul de tort în două părți aproximativ egale. Scoate piersicile din compot într-o sită. Siropul toarnă-l peste cele două secțiuni de blat, pentru a le siropa.

Împarte crema de ciocolată în două părți. Întinde jumătate din prima parte peste prima secțiune de blat, așezat pe platou. Așază felii de piersici peste ea și adaugă a doua jumătate din cantitatea de cremă.

Așază a doua secțiune de blat peste cremă și presează-l ușor. Apoi întinde a doua parte de cremă deasupra tortului și de jur împrejur. Pune deoparte 2-3 linguri de cremă și pentru decor.

După montare introdu tortul la rece pentru 1-2 ore, apoi poți prepara glazura de ciocolată.

Pentru a prepara glazura încălzește frișca lichidă, procedând ca la pasul anterior și adaugă ciocolata mărunțită. Amestecă bine până la topirea acesteia și omogenizarea compoziției. Lasă glazura să se mai tempereze 10 minute și întinde-o deasupra tortului.

Decorează tortul cu felii de piersici și crema oprită și îl punem la rece pentru cel puțin 4-5 ore. Apoi îl putem porționa și savura alături de cei dragi.

Iar dacă mai dorești și alte rețeta de tort, poți trece pe lista de preparat și rețeta de tort spirală cu mascarpone și fructe de pădure.

Citește și
Tort cu ciocolată și piersici din compot pe un platou, alături de un bol cu piersici din compot
Galerie foto

Galerie foto

Femeie decorând tortul cu cremă de ciocolată
Femeie glazurând tortul cu ciocolată
Tort cu ciocolată și piersici din compot porționat pe platou, alături de un bol cu piersici
+1
CELE MAI CITITE
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu ciocolată și rom secționat pe un platou cu picior, alături de o porție pe o farfurie cu linguriță, o spatulă și două căni albe
Galerie foto
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort cu ciocolată și fistic secționat
Galerie foto
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Nectar de piersici în sticle, alături de un coș cu piersici
Galerie foto
Nectar de piersici. Rețeta unei băuturi ce cucerește prin aromă și culoare
Nectar de piersici. Rețeta unei băuturi ce cucerește prin aromă și culoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
fresh
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
închide