Tort cu ciocolată și piersici din compot. Rețetă simplă și ușoară

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Ai preparat compotul de piersici și dorești să-i testezi gustul într-un desert savuros? Îți oferim mai jos rețeta unui tort cu ciocolată și piersici din compot. Este ideală de preparat pentru a-i răsfăța pe cei dragi în momentele dulci petrecute împreună.

Tort cu ciocolată și piersici din compot porționat pe platou, alături de un bol cu piersici
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se porționează frumos după ce va sta un timp la rece / Profimedia Images

Tortul se prepară foarte simplu și ușor, iar ingredientele sunt dintre cele comune rețetelor de deserturi. Combinația dintre piersicile dulci și aromate din compot și crema de ciocolată amăruie este absolut delicioasă. Iar siropul de la compot va desăvârși gustul și aroma blatului de tort. Iar dacă te va cuceri gustul și aspectul tortului, poți repeta rețeta folosind și alte fructe din compot. Caisele, nectarinele sau prunele sunt fructe asemănătoare ca formă cu piersicile. Acestea se pot asocia perfect cu crema de ciocolată și cu blatul de tort cu cacao.

Citește și

Descoperă aici și o rețetă delicioasă și spectaculoasă de tort cu nectarine și cremă de ciocolată. Este un tort deosebit, având la bază tot un blat simplu de cacao. Interesantă este și combinația de cremă din nectarine și cremă de ciocolată. Iar în rândurile de mai jos poți urmări lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de tort cu ciocolată și piersici din compot.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru oricare altă rețetă de tort se începe cu prepararea blatului. După preparare, acesta are nevoie de un timp de răcire și relaxare, pentru a se putea porționa mai bine. Ideal este ca blatul de tort să fie prepara de seara.

Cum prepari blatul pentru tort cu ciocolată și piersici din compot

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le până când devin spumoase. Apoi adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens. Vei obține o bezea fermă și lucioasă.

Încorporează în bezea gălbenușurile, amestecând ușor cu mișcări circulare, de sus în jos, folosind o spatulă. Trece făina prin sită împreună cu amidonul și încorporează-le în compoziție, cu aceleași mișcări circulare pentru a se menține compoziția aerată.

Întinde compoziția pentru blatul de tort în tava tapetată cu hârtie de copt. Pune tava în cuptor și coace blatul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, lasă-l să se odihnească în forma de copt 10 minute, apoi răstoarnă-l pe un grătar. lasă-l acolo să se răcească complet.

Descoperă și o rețetă de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție.

Cum prepari crema de ciocolată

Scoate frișca lichidă de la rece și pune-o într-un vas, pe foc.

Încălzește-o până aproape de punctul de fierbere, apoi stinge focul. Mărunțește ciocolata și adaug-o în vasul cu frișcă. Presară și un praf de sare, adaugă esența și untul tăiat în cuburi și amestecă energic până când ciocolata este topită, iar crema omogenizată. Las-o să se răcească mai întâi la temperatura camerei, apoi la frigider.

După ce este bine răcită, amestec-o cu mixerul pentru a-i oferi volum și cremozitate.

Cum montezi deliciosul tort cu ciocolată și piersici din compot

Cu un cuțit cu lama subțire și bine ascuțită secționează blatul de tort în două părți aproximativ egale. Scoate piersicile din compot într-o sită. Siropul toarnă-l peste cele două secțiuni de blat, pentru a le siropa.

Împarte crema de ciocolată în două părți. Întinde jumătate din prima parte peste prima secțiune de blat, așezat pe platou. Așază felii de piersici peste ea și adaugă a doua jumătate din cantitatea de cremă.

Așază a doua secțiune de blat peste cremă și presează-l ușor. Apoi întinde a doua parte de cremă deasupra tortului și de jur împrejur. Pune deoparte 2-3 linguri de cremă și pentru decor.

După montare introdu tortul la rece pentru 1-2 ore, apoi poți prepara glazura de ciocolată.

Pentru a prepara glazura încălzește frișca lichidă, procedând ca la pasul anterior și adaugă ciocolata mărunțită. Amestecă bine până la topirea acesteia și omogenizarea compoziției. Lasă glazura să se mai tempereze 10 minute și întinde-o deasupra tortului.

Decorează tortul cu felii de piersici și crema oprită și îl punem la rece pentru cel puțin 4-5 ore. Apoi îl putem porționa și savura alături de cei dragi.

Iar dacă mai dorești și alte rețeta de tort, poți trece pe lista de preparat și rețeta de tort spirală cu mascarpone și fructe de pădure.

Citește și
Tort cu ciocolată și piersici din compot pe un platou, alături de un bol cu piersici din compot
Galerie foto

Galerie foto

Femeie decorând tortul cu cremă de ciocolată
Femeie glazurând tortul cu ciocolată
Tort cu ciocolată și piersici din compot porționat pe platou, alături de un bol cu piersici
+21
CELE MAI CITITE
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune porționată pe platou
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone în bol
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
tocană de ciuperci cu ceapă servită în două boluri
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu creme de ciocolată și zmeură
Galerie foto
Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori
Tort cu ciocolată și zmeură. O armonie de arome și culori
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Galerie foto
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Tort de ciocolată cu glazură oglindă decorat cu fructe
Galerie foto
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
plăcintă din fulgi de ovăz
05:49
Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun Cum poți folosi fulgii de ovăz, altfel decât în terci pentru micul dejun
mânare de mazăre fără carne pusă într-o farfurie albă
05:19
Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post Mâncare de mazăre fără carne. Rețeta simplă și gustoasă de post
cel mai bun aluat pentru plăcinte pus într-o formă specială
05:10
Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcinte. Sfaturi ușor de urmat
Femeie întinzând glazură oglindă colorată peste tort
10 decembrie, 06:56
Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase
Paste cremoase cu sos de dovleac
10 decembrie, 05:33
Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece Paste cremoase cu sos de dovleac. Rețeta delicioasă pe care să o încerci în anotimpul rece
Piure de bob uscat pe platou, cu ceapă roșie și lămâie
10 decembrie, 05:21
Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare
ciorbă de mazăre cu găluște într-un bol alb
9 decembrie, 06:57
Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă
persoana care folosește cuptorul cu microunde
9 decembrie, 05:49
Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Fursecuri șprițate. Rețetă de fursecuri fragede și delicioase
Fursecuri șprițate. Rețetă de fursecuri fragede și delicioase
Fursecuri șprițate. Rețetă de fursecuri fragede și delicioase
Leguma gustoasă şi bogată în proteine care seamănă cu un cartof. Este cultivată la Buzău: Poate să ajungă şi la 3 kg
Leguma gustoasă şi bogată în proteine care seamănă cu un cartof. Este cultivată la Buzău: "Poate să ajungă şi la 3 kg"
Leguma gustoasă şi bogată în proteine care seamănă cu un cartof. Este cultivată la Buzău: "Poate să ajungă şi la 3 kg"
Ce nu a mai făcut Ion Ţiriac în nicio zi din ultimii 42 de ani. Dezvăluirea incredibilă făcută de miliardarul român
Ce nu a mai făcut Ion Ţiriac în nicio zi din ultimii 42 de ani. Dezvăluirea incredibilă făcută de miliardarul român
Ce nu a mai făcut Ion Ţiriac în nicio zi din ultimii 42 de ani. Dezvăluirea incredibilă făcută de miliardarul român
Cristina Cioran este din nou gravidă! Aceasta va deveni mamă pentru a doua oară. Ce a declarat
Cristina Cioran este din nou gravidă! Aceasta va deveni mamă pentru a doua oară. Ce a declarat
Cristina Cioran este din nou gravidă! Aceasta va deveni mamă pentru a doua oară. Ce a declarat
Cum a aflat Ali Atay că va deveni tătic. Este căsătorit cu actrița Hazal Kaya
Cum a aflat Ali Atay că va deveni tătic. Este căsătorit cu actrița Hazal Kaya
Cum a aflat Ali Atay că va deveni tătic. Este căsătorit cu actrița Hazal Kaya
Luna Rece din 2024. Când va avea loc ultima Lună Plină din acest an
Luna Rece din 2024. Când va avea loc ultima Lună Plină din acest an
Luna Rece din 2024. Când va avea loc ultima Lună Plină din acest an
Ruladă de porc umplută cu nuci, pâine și merișoare
Ruladă de porc umplută cu nuci, pâine și merișoare
Ruladă de porc umplută cu nuci, pâine și merișoare
Cum să alegi cadoul de Crăciun pentru un toddler. Ghid practic pentru părinți și apropiați
Cum să alegi cadoul de Crăciun pentru un toddler. Ghid practic pentru părinți și apropiați
Cum să alegi cadoul de Crăciun pentru un toddler. Ghid practic pentru părinți și apropiați
Tina Knowles a dezvăluit că i-a fost spart contul, după ce acesta a apreciat o postare legată de acuzațiile aduse lui Jay-Z: Asta nu sunt eu!
Tina Knowles a dezvăluit că i-a fost spart contul, după ce acesta a „apreciat” o postare legată de acuzațiile aduse lui Jay-Z: „Asta nu sunt eu!”
Tina Knowles a dezvăluit că i-a fost spart contul, după ce acesta a „apreciat” o postare legată de acuzațiile aduse lui Jay-Z: „Asta nu sunt eu!”
Cum recunoști îmbătrânirea prematură a pielii și ce poți face ca să o încetinești
Cum recunoști îmbătrânirea prematură a pielii și ce poți face ca să o încetinești
Cum recunoști îmbătrânirea prematură a pielii și ce poți face ca să o încetinești
fresh
Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă

Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă

Rețetă de tocană de ciuperci cu ceapă. Ce să-i adaugi ca să iasă foarte gustoasă

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Piure de bob uscat. O rețetă gustoasă și hrănitoare

Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase

Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase

Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă

Cum faci ciorbă de mazăre cu găluște. Rețeta simplă

Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform

Cum programezi cuptorul cu microunde pentru ca mâncarea să se încălzească uniform
închide