Tort cu ciocolată și piersici din compot. Rețetă simplă și ușoară

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Ai preparat compotul de piersici și dorești să-i testezi gustul într-un desert savuros? Îți oferim mai jos rețeta unui tort cu ciocolată și piersici din compot. Este ideală de preparat pentru a-i răsfăța pe cei dragi în momentele dulci petrecute împreună.

Tort cu ciocolată și piersici din compot porționat pe platou, alături de un bol cu piersici
Galerie foto

Galerie foto

Tortul se porționează frumos după ce va sta un timp la rece / Profimedia Images

Tortul se prepară foarte simplu și ușor, iar ingredientele sunt dintre cele comune rețetelor de deserturi. Combinația dintre piersicile dulci și aromate din compot și crema de ciocolată amăruie este absolut delicioasă. Iar siropul de la compot va desăvârși gustul și aroma blatului de tort. Iar dacă te va cuceri gustul și aspectul tortului, poți repeta rețeta folosind și alte fructe din compot. Caisele, nectarinele sau prunele sunt fructe asemănătoare ca formă cu piersicile. Acestea se pot asocia perfect cu crema de ciocolată și cu blatul de tort cu cacao.

Citește și

Descoperă aici și o rețetă delicioasă și spectaculoasă de tort cu nectarine și cremă de ciocolată. Este un tort deosebit, având la bază tot un blat simplu de cacao. Interesantă este și combinația de cremă din nectarine și cremă de ciocolată. Iar în rândurile de mai jos poți urmări lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de tort cu ciocolată și piersici din compot.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru oricare altă rețetă de tort se începe cu prepararea blatului. După preparare, acesta are nevoie de un timp de răcire și relaxare, pentru a se putea porționa mai bine. Ideal este ca blatul de tort să fie prepara de seara.

Cum prepari blatul pentru tort cu ciocolată și piersici din compot

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Adaugă un praf de sare peste albușuri și amestecă-le până când devin spumoase. Apoi adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens. Vei obține o bezea fermă și lucioasă.

Încorporează în bezea gălbenușurile, amestecând ușor cu mișcări circulare, de sus în jos, folosind o spatulă. Trece făina prin sită împreună cu amidonul și încorporează-le în compoziție, cu aceleași mișcări circulare pentru a se menține compoziția aerată.

Întinde compoziția pentru blatul de tort în tava tapetată cu hârtie de copt. Pune tava în cuptor și coace blatul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, lasă-l să se odihnească în forma de copt 10 minute, apoi răstoarnă-l pe un grătar. lasă-l acolo să se răcească complet.

Descoperă și o rețetă de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție.

Cum prepari crema de ciocolată

Scoate frișca lichidă de la rece și pune-o într-un vas, pe foc.

Încălzește-o până aproape de punctul de fierbere, apoi stinge focul. Mărunțește ciocolata și adaug-o în vasul cu frișcă. Presară și un praf de sare, adaugă esența și untul tăiat în cuburi și amestecă energic până când ciocolata este topită, iar crema omogenizată. Las-o să se răcească mai întâi la temperatura camerei, apoi la frigider.

După ce este bine răcită, amestec-o cu mixerul pentru a-i oferi volum și cremozitate.

Cum montezi deliciosul tort cu ciocolată și piersici din compot

Cu un cuțit cu lama subțire și bine ascuțită secționează blatul de tort în două părți aproximativ egale. Scoate piersicile din compot într-o sită. Siropul toarnă-l peste cele două secțiuni de blat, pentru a le siropa.

Împarte crema de ciocolată în două părți. Întinde jumătate din prima parte peste prima secțiune de blat, așezat pe platou. Așază felii de piersici peste ea și adaugă a doua jumătate din cantitatea de cremă.

Așază a doua secțiune de blat peste cremă și presează-l ușor. Apoi întinde a doua parte de cremă deasupra tortului și de jur împrejur. Pune deoparte 2-3 linguri de cremă și pentru decor.

După montare introdu tortul la rece pentru 1-2 ore, apoi poți prepara glazura de ciocolată.

Pentru a prepara glazura încălzește frișca lichidă, procedând ca la pasul anterior și adaugă ciocolata mărunțită. Amestecă bine până la topirea acesteia și omogenizarea compoziției. Lasă glazura să se mai tempereze 10 minute și întinde-o deasupra tortului.

Decorează tortul cu felii de piersici și crema oprită și îl punem la rece pentru cel puțin 4-5 ore. Apoi îl putem porționa și savura alături de cei dragi.

Iar dacă mai dorești și alte rețeta de tort, poți trece pe lista de preparat și rețeta de tort spirală cu mascarpone și fructe de pădure.

Citește și
Tort cu ciocolată și piersici din compot pe un platou, alături de un bol cu piersici din compot
Galerie foto

Galerie foto

Femeie decorând tortul cu cremă de ciocolată
Femeie glazurând tortul cu ciocolată
Tort cu ciocolată și piersici din compot porționat pe platou, alături de un bol cu piersici
+1
CELE MAI CITITE
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu ciocolată și rom secționat pe un platou cu picior, alături de o porție pe o farfurie cu linguriță, o spatulă și două căni albe
Galerie foto
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort cu ciocolată și rom. Rețetă simplă pentru deliciul din weekend
Tort cu ciocolată și fistic secționat
Galerie foto
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Nectar de piersici în sticle, alături de un coș cu piersici
Galerie foto
Nectar de piersici. Rețeta unei băuturi ce cucerește prin aromă și culoare
Nectar de piersici. Rețeta unei băuturi ce cucerește prin aromă și culoare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
panna cotta cu rodie
06:41
Panna cotta cu rodie. Desertul cremos cu echilibrul perfect între dulce și acrișor Panna cotta cu rodie. Desertul cremos cu echilibrul perfect între dulce și acrișor
Cât timp se ţin alimentele la congelator
05:34
Cât timp se ţin alimentele la congelator. Ce trebuie să știi despre mâncarea gătită, legumele sau fructele depozitate aici Cât timp se ţin alimentele la congelator. Ce trebuie să știi despre mâncarea gătită, legumele sau fructele depozitate aici
Locuri murdare din bucătărie
05:24
3 locuri din bucătărie unde se strâng mai multe bacterii decât îți imaginezi 3 locuri din bucătărie unde se strâng mai multe bacterii decât îți imaginezi
cel mai bun punch
25 decembrie, 10:25
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon pe un platou, alături de roșii cherry, frunze de busuioc și un bol cu ketchup
25 decembrie, 06:21
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară pe un platou
25 decembrie, 05:04
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
24 decembrie, 05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
24 decembrie, 05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Ce se întâmplă cu vremea după Crăciun. Val de ger şi viscol în unele zone. Prognoza pentru luna ianuarie
Ce se întâmplă cu vremea după Crăciun. Val de ger şi viscol în unele zone. Prognoza pentru luna ianuarie
Ce se întâmplă cu vremea după Crăciun. Val de ger şi viscol în unele zone. Prognoza pentru luna ianuarie
Momentul în care milionarul a venit cu un răspuns devastator după ce a fost umilit doar pentru că este român
Momentul în care milionarul a venit cu un răspuns devastator după ce a fost umilit doar pentru că este român
Momentul în care milionarul a venit cu un răspuns devastator după ce a fost umilit doar pentru că este român
Mesaje de La mulți ani de Sfântul Ștefan 2025: Urări creștine și felicitări cu imagini pentru sărbătoriții zilei
Mesaje de „La mulți ani” de Sfântul Ștefan 2025: Urări creștine și felicitări cu imagini pentru sărbătoriții zilei
Mesaje de „La mulți ani” de Sfântul Ștefan 2025: Urări creștine și felicitări cu imagini pentru sărbătoriții zilei
Scarlet Ortiz și Yul Bürkle s-au logodit după 26 de ani de relație. Cei doi actori au o fiică împreună
Scarlet Ortiz și Yul Bürkle s-au logodit după 26 de ani de relație. Cei doi actori au o fiică împreună
Scarlet Ortiz și Yul Bürkle s-au logodit după 26 de ani de relație. Cei doi actori au o fiică împreună
Mașina electrică în care te poți juca pe PS5 în timp ce ești pe drum. Cum arată autoturismul creat de Sony și Honda
Mașina electrică în care te poți juca pe PS5 în timp ce ești pe drum. Cum arată autoturismul creat de Sony și Honda
Mașina electrică în care te poți juca pe PS5 în timp ce ești pe drum. Cum arată autoturismul creat de Sony și Honda
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
închide