Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pandișpanul este unul dintre cele mai adorate deserturi, care conține ingrediente puține și simple. Însă pentru un plus de gust și aspect, îl putem îmbogăți cu diferite ingrediente precum fructele proaspete sau uscate și ciocolata. Îți oferim mai jos o rețetă de pandișpan cu dropsuri de ciocolată, pentru momentele dulci ale zilei.

Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
Galerie foto

Galerie foto

Dropsurile de ciocolată se adaugă în straturi peste compoziția de pandișpan / Shutterstock

Pandișpanul are cea mai pufoasă și aerată textură, și este folosit în special la blaturile de tort. Rețeta de bază conține doar ouă, făină și zahăr. Nu conține grăsime, ulei sau unt, precum checul.

Diferența dintre pandișpan și chec constă în adaosul de grăsime la chec. În plus, checul poate fi preparat și din ouăle întregi, pe când la rețeta de pandișpan albușurile se separă de gălbenușuri. Acesta este și motivul pentru care textura este atât de pufoasă, dar și lipsa grăsimii din compoziție.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de pască cu aluat de pandișpan, foarte fină și cremoasă. Iar în rândurile de mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari, pentru a prepara și tu rețeta de pandișpan cu dropsuri de ciocolată.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru reușita texturii pufoase a pandișpanului, este esențial ca ingredientele folosite să nu fie reci, abia scoase din frigider sau aduse din cămară. Adună-le pe masa de lucru și lasă-le la temperatura camerei pentru aproximativ 20-30 de minute. În special albușurile de ouă, ele au nevoie de un timp de încălzire pentru a le putea transforma ușor într-o bezea perfectă.

Cum prepari pandișpan cu dropsuri de ciocolată

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru compoziția de pandișpan, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește forma de copt pe care o tapetezi la interior cu hârtie pergament.

Separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presară puțină sare. Apoi amestecă-le energic cu ajutorul mixerului până când devin cristaline. Adaugă zahărul lingură cu lingură, alternând cu sucul de lămâie, în timp ce amesteci energic cu mixerul.

Sarea și sucul de lămâie sunt factori importanți în reușita bezelei. Oprești mixerul când obții o bezea foarte fermă, care va rămâne fixată pe pereții bolului dacă îl întorci invers. Îndepărtează mixerul și folosește în continuare o spatulă pentru amestecarea ingredientelor.

Peste gălbenușuri adaugă cojile de citrice răzuite foarte fin și amestecă-le până la omogenizare. Adaugă treptat compoziția de gălbenușuri peste bezeaua de albușuri și încorporeaz-o ușor cu spatula.

Apoi, tot cu ajutorul spatulei, încorporează treptat făina trecută printr-o sită deasă. Amestecă făina în compoziție încet, cu mișcări circulare de jos în sus, pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție.

Toarnă în forma de copt puțină compoziție și presară dropsuri de ciocolată peste ea. Adaugă un alt strat de compoziție și iar dropsuri de ciocolată deasupra lui.

Continuă cu cele două straturi de ingrediente până la terminarea acestora. Introdu forma de copt în cuptor și coace deliciosul pandișpan cu dropsuri de ciocolată pentru 35 de minute la 180 de grade Celsius.

După coacere, scoate pandișpanul din forma de copt pe un suport de răcire. porționează-l doar după răcirea completă.

Descoperă și o rețetă de pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă.

Citește și
Porție de pandișpan pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Pandișpan cu dropsuri de ciocolată pe un platou alb
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
+21
CELE MAI CITITE
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură la tigaie porționată pe un platou negru și decorată cu fulgi de migdale și zahăr pudră
Galerie foto
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
lapte condensat pus într-o rețetă delicioasă
Ce poți face cu o cutie de lapte condensat? 3 rețete ușoare și delicioase
Ce poți face cu o cutie de lapte condensat? 3 rețete ușoare și delicioase
Cel mai pufos pandișpan cu afine pe un blat de lemn
Cum să faci cel mai pufos pandișpan cu fructe. Sfaturi de la cofetarii profesioniști
Cum să faci cel mai pufos pandișpan cu fructe. Sfaturi de la cofetarii profesioniști
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Admitere facultate 2024. Cea mai râvnită specializare: 61 de candidați se bat pe un loc la buget
Ion Ţiriac, plan uriaş cu David Popovici! Miliardarul român a recunoscut totul. „Băi, Ţiriac, n-ai cum”
Ion Ţiriac, plan uriaş cu David Popovici! Miliardarul român a recunoscut totul. „Băi, Ţiriac, n-ai cum”
Ion Ţiriac, plan uriaş cu David Popovici! Miliardarul român a recunoscut totul. „Băi, Ţiriac, n-ai cum”
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
fresh
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
închide