Pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ți-ai propus să te delectezi cu cât mai multe deserturi cu căpșuni, îți recomandăm să încerci și rețeta de pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă. Se prepară simplu și ușor, iar ingredientele sunt dintre cele comune și foarte accesibile.

Porție de pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă
Galerie foto

Galerie foto

Înainte de porționare, pandișpanul cu căpșuni și ciocolată albă va sta la rece cel puțin 2 ore / Shutterstock

Tot ce ai de făcut pentru această delicioasă prăjitură este să prepari un pandișpan clasic, aromat cu vanilie. Apoi prepari o cremă ganache de ciocolată albă, pe care de asemeni, o aromatizezi cu vanilie. Căpșunile le vei adăuga în cremă, la momentul formării prăjiturii. Căpșunile și vanilia se combină armonios, dar poți folosi și alte arome, după preferințe.

Citește și

Rețeta de pandișpan este folosită cel mai des ca bază pentru diferite prăjituri și torturi. Nu ai nevoie de ingrediente multe și după ce îl prepari te vei îndrăgosti de textura lui spongioasă. Descoperă aici și o rețetă de blat de tort cu amidon. Un blat dens și foarte pufos. Mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului de pandișpan este important ca ingredientele să nu fie foarte reci pentru a te asigura de reușita texturii acestuia. În special albușurile necesită un timp de încălzire la temperatura camerei, pentru reușita unei bezele ferme.

Cum prepari blatul pentru pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 23/36 cm.

Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri în ele. Presară sare peste albușuri și amestecă-le cu un tel sau cu ajutorul mixerului până când devin spumoase. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci energic. Te oprești din amestecat când ai obținut o bezea foarte fermă, care va rămâne fixată pe pereții bolului.

Adaugă unul câte unul, gălbenușurile, omogenizează bine compoziția și îndepărtează mixerul.

Folosește o spatulă de silicon și încorporează treptat făina trecută prin sită. Amestecă făina în compoziție încet, cu mișcări circulare de jos în sus. Adaugă și esența, omogenizează bine compoziția și întinde-o uniform în tavă.

Coace blatul de pandișpan pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se tempereze 5-6 minute în forma de copt, apoi răstoarnă-l pe un platou. Secționează-l în trei doar după ce se va răci complet.

Cum prepari crema de ciocolată albă cu frișcă

Pune jumătate din cantitatea de frișcă lichidă într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Las-o să se încălzească și adaugă ciocolata ruptă în ea. Amestecă până când ciocolata este topită și crema este omogenă. Stinge focul, adaugă esența în cremă și las-o să se răcească.

Frișca oprită o mixezi energic până când devine fermă. O amesteci apoi cu compoziția de ciocolată albă și o parte din căpșuni, tăiate în cuburi.

Întinzi în straturi uniforme crema de ciocolată albă cu frișcă și căpșuni între foile de pandișpan, dar și deasupra. Deasupra mai așezi jumătăți de căpșuni pentru un aspect spectaculos.

Pune deliciosul pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă la frigider pentru aproximativ 2 ore. Foile de pandișpan se vor hidrata de la umiditatea cremei și se va putea porționa frumos.

Descoperă aici o rețetă de pandișpan cu vișine și caise, pe care o poți prepara mai târziu.

Citește și
Pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă
Galerie foto

Galerie foto

Porție de pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă
Colaj de poze cu pașii de preparare a pandișpanului și a cremei de ciocolată albă cu frișcă
+0
CELE MAI CITITE
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă pe un suport de lemn
Galerie foto
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate porționată
Galerie foto
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Galerie foto
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Castraveți murați crocanți în saramură
23 noiembrie, 05:49
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții
varza murata si zeama de varza
22 noiembrie, 06:43
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi în bol și o lingură
22 noiembrie, 05:37
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
O plantă unică în România, descoperită pe malul Lacului Stânca-Costeşti. Doar în Moldova şi Ucraina se găseşte
O plantă unică în România, descoperită pe malul Lacului Stânca-Costeşti. Doar în Moldova şi Ucraina se găseşte
O plantă unică în România, descoperită pe malul Lacului Stânca-Costeşti. Doar în Moldova şi Ucraina se găseşte
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate

Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate

Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi

Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
închide