Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
Pentru că pasca este nelipsită de pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale, îți recomandăm ca pe lângă rețeta tradițională să prepari și o rețetă de pască cu aluat fraged cu ciocolată. Este o variantă a mult adoratului desert care va cuceri atât prin gust, cât și prin aspect.
Galerie foto
Chiar dacă rețeta clasică de pască se cere preparată pentru a respecta tradiția, aceasta merită adaptată și după propriul gust. Există mai multe variante a acestei rețete, una mai delicioasă decât alta.
Poți prepara pasca simplă, fără aluat sau o poți prepara cu diferite tipuri de aluat. Poți apela la aluatul dospit, pentru că tot vei prepara și cozonac, dar poți apela și la aluaturile fragede sau chiar la aluatul de pandișpan.
Descoperă aici și o rețetă de pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide, foarte gustoasă, dar mai ales, spectaculoasă. Iar mai jos vei descoperi rețeta pentru pască cu aluat fraged cu ciocolată, detaliată cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti ingredientele pentru aluatul fraged cu ciocolată. Frămânți rapid aluatul, îl lași un timp la relaxat și prepari compoziția de brânză cu stafide. Apoi montezi pasca într-o formă rotundă și o coci.
Cum prepari pască cu aluat fraged cu ciocolată
Pentru a prepara aluatul fraged cu ciocolată, mărunțește ciocolata și pune-o într-o crăticioară, pe foc, împreună cu untul și laptele. Amestecă continuu până când se topesc ingredientele solide și obții un sos consistent. Lăsăm sosul de ciocolată să se răcească până când pregătești celelalte ingrediente.
Pune într-un bol gălbenușurile și adaugă peste ele un praf de sare, esența și zahărul. Amestecă-le până la dizolvarea zahărului, apoi încorporează compoziția de ciocolată, răcită.
Dizolvă bicarbonatul în sucul de lămâie și adaugă-l în compoziție. Trece prin sită făina amestecată cu praful de copt și încorporeaz-o treptat în compoziția de mai sus. Vei obține un aluat ferm și nelipicios pe care îl acoperi cu folie alimentară și îl lași la relaxat 10-15 minute.
Pentru a pregăti compoziția de brânză, pune brânza sfărâmată într-un bol și adaugă peste ea untul moale, smântâna, esența și zahărul vanilat. Amestecă bine totul până când obții o compoziție omogenă.
Presară sare peste cele două albușuri și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă zahărul, în timp ce amesteci pentru a obține o bezea fermă. Încorporează treptat bezeaua în compoziția de brânză, amestecând cu o spatulă. Adaugă amidonul și omogenizează ușor compoziția
Pentru a forma și coace delicioasa pască cu aluat fraged cu ciocolată, ia o formă de copt cu diametrul de 24 cm și pune hârtie în ea. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi împarte aluatul în două părți, dar nu egale.
Cu partea mare de aluat îmbracă interiorul formei de copt. Apoi adaugă compoziția de brânză, iar deasupra așază bucăți neuniforme din aluatul oprit.
Pune tava în cuptor și coace pasca pentru 40-45 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, las-o să se răcească bine în forma de copt și abia apoi o poți transfera pe platou și porționa.
Dacă mai dorești și altă rețetă de pască interesantă și ușor de preparat, mai poți încerca rețeta de pască zebră fără aluat.
Galerie foto