Pască cu aluat umplut cu nuci și cremă de ricotta cu stafide

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Această pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide va fi, cu siguranță, vedeta de pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale. Este o pască mai specială datorită aspectului spectaculos, dar și gustului delicios.

Porție de Pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide peste pasca de pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Pasca se decorează cu zahăr pudră / Rețetefeldefel.ro

Pasca ara la bază un aluat delicios de cozonac, umplut cu nuci și cacao. Iar deasupra aluatului se va răsfăța un strat generos și cremos de brânză cu stafide. Combinația de brânză cu stafide este comună pentru orice rețetă de pască. Aromele pot face diferența și textura compoziției.

Citește și

Ca și rețetele de cozonac și cele de pască pot fi adaptate propriilor gusturi, respectând ingredientele de bază. Poți prepara pască cu aluat de cozonac după rețeta tradițională, dar poți înlocui aluatul cu unul fraged. Dacă tot ai pe masa de Paște cozonac, peți renunța la el pentru rețeta de pască.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Una dintre cele mai populare rețete de pască a devenit cea fără aluat. Aceasta a fost adaptată după clasicele rețete de cheesecake. Descoperă aici rețeta de pască fără aluat, cu stafide și lămâie. O poți prepara și tu cu ușurință, dar îți recomandăm să încerci și rețeta de pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide, pe care ți-o detaliem mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru că baza desertului se prepară din aluat dospit, este necesar să aduci ingredientele la temperatura camerei. Adună-le din frigider sau din cămară și lasă-le pe masa din bucătărie.

Cum prepari aluatul pentru pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide

Trece făină prin sită într-un bol încăpător. Creează o adâncitură la mijlocul ei și pune acolo drojdia dizolvată în 2-3 linguri de lapte. Las-o 5-7 minute să se activeze.

În alt bol amestecă gălbenușurile cu zahărul și toarnă laptele cald.  Amestecă intens până când se dizolvă zahărul. Adaugă acest amestec peste făină. Presară și un praf de sare și începe să frămânți aluatul, încorporăm puțin câte puțin și untul topit. Vei obține un aluat elastic și pufos. Acoperă-l cu un ștergar și lasă-l la dospit într-un loc cald, ferit de curenți de aer.

Umplutura aluatului se prepară foarte foarte simplu, prin amestecarea tuturor ingredientelor din listă până când se omogenizează compoziția.

La fel se amestecă și ingredientele pentru compoziția de brânză.

Cum formezi și coci pasca

Când aluatul și-a dublat volumul răstoarnă-l pe masa de lucru. Cu ajutorul sucitorului întinde-l într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 24×60 cm.  Peste foaia de aluat întinde uniform crema de nuci, apoi rulează aluatul. Secționează-l în 12 bucăți aproximativ egale.

Pregătește o formă de tort cu diametrul de 24 cm pentru a monta în ea minunata pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide.

Pune hârtie de copt în tavă și așază bucățile de aluat la baza ei. Lasă-le să se dezvolte până când se unesc între ele. Pune forma cu aluat umplut la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.  Scoate tava din cuptor și întinde peste aluatul umplut crema de ricotta. Pune din nou pasca la cuptor și mai coace-o pentru încă 20 de minute sau până când se rumenește frumos deasupra.

Nu secționa pasca decât după răcirea completă pentru a nu se deforma.

Dacă dorești și o rețetă de cozonac mai deosebită, îți recomandăm să încerci rețeta de cozonac Babka cu nucă și ciocolată.

Citește și
Pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide porționată pe un platou albastru
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de formare pentru pască
Colaj de poze cu pașii de preparare a aluatului de pască
Porție de Pască cu aluat umplut cu nuci și ricotta cu stafide peste pasca de pe platou
+1
CELE MAI CITITE
Porții de tartă simplă cu cireșe
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Bulion de corcodușe în bol cu lingură și un bol cu corcodușe proaspete
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă și porționat pe un tocător
Galerie foto
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
carne de miel pusă într-o tavă
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Écrasé de cartofi în bol
06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
26 iunie, 06:33
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
25 iunie, 06:55
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
25 iunie, 06:36
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
24 iunie, 05:46
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Anna Wintour se retrage din funcția de redactor-șef al revistei Vogue. De ce a luat această decizie după aproape patru decenii
Anna Wintour se retrage din funcția de redactor-șef al revistei Vogue. De ce a luat această decizie după aproape patru decenii
Anna Wintour se retrage din funcția de redactor-șef al revistei Vogue. De ce a luat această decizie după aproape patru decenii
EXCLUSIV. Reforma ministrului Sănătăţii: medici plătiţi după performanţă
EXCLUSIV. Reforma ministrului Sănătăţii: medici plătiţi după performanţă
EXCLUSIV. Reforma ministrului Sănătăţii: medici plătiţi după performanţă
Amănuntul neştiut despre milionarul român cu 3 pensii! Cu ce ajunsese să se ocupe: amp;#8220;Pe ce pun mâna, ridic”
Amănuntul neştiut despre milionarul român cu 3 pensii! Cu ce ajunsese să se ocupe: amp;#8220;Pe ce pun mâna, ridic”
Amănuntul neştiut despre milionarul român cu 3 pensii! Cu ce ajunsese să se ocupe: amp;#8220;Pe ce pun mâna, ridic”
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: A dispărut tot!
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: „A dispărut tot!”
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: „A dispărut tot!”
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat

Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat

Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat

Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă

Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
închide