Începe cu pregătirea ingredientelor de bază pentru pască, dar și a formei de copt. Pune brânza la scurs într-o sită deasă. Scoate ouăle și untul de la rece și lasă-le pe masa de lucru pentru a se încălzi. Unge bine pereții formei de copt și baza cu unt moale.
Cum prepari pască zebră fără aluat
Folosește mixerul pentru a-ți ușura munca și a scurta timpul de pregătire a compoziției. În bolul mixerului adaugă untul moale și zahărul și amestecă-le până când obții o compoziție cremoasă. Încorporează în crema de unt, unul câte unul, cele 5 ouă. Adaugă și sarea.
Pune brânza scursă în alt bol și mixeaz-o pentru a deveni fină și cremoasă. Adaug-o peste ingredientele din bolul mixerului și omogenizează compoziția.
Împarte compoziția obținută în două părți egale, apoi adaugă într-o parte linguri de compoziție din cealaltă parte. Pune pudra de cacao într-un bol și toarnă treptat peste ea laptele rece, în timp ce amesteci cu un tel pentru omogenizare. Adaugă compoziția de cacao în bolul de unde ai luat cele două linguri de compoziție. Adaugă esența de rom în compoziția cu cacao și pe cea de vanilie în compoziția simplă.
Descoperă și rețeta de pască tradițională cu aluat de cozonac.