Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Această rețetă de paste cu broccoli și măsline este o alegere simplă și rapidă pentru o masă echilibrată, plină de nutrienți. Este ideală pentru o cină rapidă și plină de savoare, perfectă pentru a satisface dorințele de a mânca ceva sănătos și delicios.
Alegerea pastelor poate influența textura și aspectul rețetei. Pastele scurte sunt ideale pentru un astfel de preparat, dar se pot folosi pastele preferate. Broccoli este o legumă cruciferă bogată în fibre, vitamina C și antioxidanți. Contribuie la un gust dulce și textură ușor crocantă atunci când este gătit corect.
Măslinele negre sunt utilizate pentru gustul lor intens, sărat, care echilibrează dulceața broccoli-ului. Uleiul extravirgin aduce o notă aromată și ușor fructată, fiind baza pentru multe preparate mediteraneene. Usturoiul oferă o aromă puternică și specifică, contribuind la complexitatea gustului acestui preparat. Sucul de lămâie este opțional, dar adaugă prospețime și o notă ușor acidulată.
Este o rețetă versatilă, care poate fi adaptată pentru preferințe vegane sau vegetale și poate fi personalizată cu diverse condimente sau brânzeturi. Descoperă și o rețetă de budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță. este și gustoasă, dar și aspectuoasă. Iar mai jos poți urmări rețeta pas cu pas pentru a prepara și tu delicioasele paste cu broccoli și măsline.
Ingrediente
Mod de preparare
Rețeta este foarte simplă și rapidă, tot ce ai de făcut este să fierbi pastele și buchețele de broccoli, dar în vase separate. Apoi le vei combina în ulei aromat și le vei mai prepara puțin împreună.
Cum prepari rețeta de paste cu broccoli și măsline
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în multă apă cu sare, astfel încât să rămână al dente. Scurge-le, păstrând o cană de apă din cea în care au fiert.
În timp ce pastele fierb, blanșează buchețelele de broccoli în apă fierbinte cu sare. Lasă-le în apă pentru aproximativ 3-4 minute, atât cât să rămână ușor fragede și să aibă culoarea verde-vibrant. Scurge-le și pune-le în apă rece pentru a opri procesul de gătire.
Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu și adăugați usturoiul curățat și tocat mărunt. Sotează-l timp de 1 minut, până când devine auriu și parfumat, având grijă să nu se ardă. Adaugă măslinele și fulgii de ardei iute (dacă folosești) și gătește-le încă 1 minut.
Apoi adaugă buchețelele de broccoli scurse în tigaie și amestecă-le ușor. Gătește-leiți timp de 3-4 minute, până ce toate aromele se îmbină.
Adaugă și pastele fierte în tigaie, împreună cu o parte din apa păstrată, pentru a ajuta la formarea unui sos ușor. Opțional poți adăuga și suc de lămâie și amestecă bine pentru a încorpora toate ingredientele. Condimentează cu sare și piper după gust.
În timpul servirii adaugă roșiile deshidratate și ardeiul roșu tăiat cuburi, pentru un plus de culoare, dar și gust deosebit. Poți garnisi delicioasele paste cu broccoli și măsline cu verdeața preferată. Servește-le calde sau reci, după preferințe.
Iar dacă mai vrei și alte rețete de paste simple și rapide mai poți încerca și rețeta de paste cu ciuperci și roșii cherry.