5 rețete de broccoli pe care le va iubi toată familia

Broccoli este una dintre cele mai sănătoase legume, recunoscută pentru conținutul său bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Originar din regiunea mediteraneană, broccoli este acum cultivat și consumat în întreaga lume. Descoperă și tu 5 rețete de broccoli pe care le va iubi toată familia. Sunt delicioase și ușor de integrat în dieta zilnică.

Supă cremă de broccoli servită cu crutoane într-un bol alb
Galerie foto

Galerie foto

Supa de broccoli este una dintre cele mai populare feluri de mâncare cu această legumă / Shutterstock

Când alegi broccoli, asigură-te că florile sunt ferme, dense și de culoare verde intens. Evită-l pe cel cu flori galbene sau cu părți moi și ofilite. Odată ce ai ajuns cu el acasă, dacă nu îl gătești imediat, păstrează broccoli în frigider, într-o pungă de plastic perforată sau într-un recipient ermetic. Poate rezista până la o săptămână în frigider.

Citește și

Există o mulțime de metode de a găti broccoli, iar cele mai multe dintre ele sunt foarte rapide. Cel mai simplu este să fierbi buchețelele de broccoli în apă sărată timp de 3-5 minute până devin fragede.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, poate fi gătit la aburi, poate fi sotat sau copt. Apoi se poate consuma ca atare, în salate, sandviciuri, în smoothie-uri, în tarte, ciorbe, supe sau tocănițe.

Supă cremă de broccoli cu brânză cheddar

Supa cremă de broccoli cu brânză cheddar este perfectă pentru un prânz rapid. Atunci când ai rămas în pană de idei, poți să aplezi cu ușurință la această rețetă.

Supă cremă de broccoli într-un bol maro
Supa cremă de broccoli este bogată în vitamine și minerale / Shutterstock

Ingrediente

Pentru broccoli

  • 1-2 căpățâni de broccoli, tăiate în buchete mari 
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță de sare de mare
  • 1 linguriță de piper negru
  • 1 linguriță de pudră de usturoi
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 linguriță de de cimbru uscat

Pentru supă

  • 120 g unt nesărat
  • 1 ceapă roșie, tocată 
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 2 morcovi medii, curățați și tocați
  • 3 linguri de făină
  • 1 linguriță de sare de mare
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 linguriță de pudră de muștar
  • 1 linguriță de pudră de usturoi
  • ½ linguriță de piper negru
  • 750 ml supă de legume/ apă
  • 70 ml smântână
  • 400 g brânză cheddar mărunțită sau rasă

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se pune hârtie de copt într-o tavă. Se adaugă buchețelele de broccoli pe tavă și se stropesc cu ulei de măsline, sare, piper negru, pudră de usturoi, oregano, busuioc și cimbru. Se amestecă astfel încât să se omogenizeze. Se aranjează într-un singur strat.

Se dă tava la cuptor până când broccoli devine puțin crocant, aproximativ 10-15 minute. Apoi, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

Într-o oală de mărime medie se pune untul. După ce se topește, se adaugă usturoiul tocat și ceapa tocată, și se călesc până devine translucide, aproximativ 1-2 minute. Se adaugă făina, sarea, piperul negru, boiaua de ardei afumată, pudra de muștar și pudra de usturoi, amestecând până se omogenizează.

Se adaugă jumătate din cantitatea de broccoli prăjit și supa de legume. După aceea, se amestecă totul până se combină.

Se lasă să fiarbă 1-2 minute și apoi se dă focul mic. Se mai lasă încă 5 minute, după care folosind cu grijă un blender de mână, procesând aproximativ 2-3 minute. Se adaugă smântâna, broccoli rămas și morcovii tăiați, amestecând pentru a se combina.

Se mai fierbe încă 8-10 minute sau până când morcovii s-au înmuiat. Se adaugă brânza cheddar și se amestecă până se topește complet. Se mai lasă să fiarbă până se îngroașă. Se ia de pe foc și se servește imediat.

Piept de pui umplut cu broccoli și brânză

Pieptul de pui umplut cu broccoli și brânză este perfect pentru momentele în care ai musafiri la masă. Este o rețetă rapidă, dar cu un gust delicios.

Piept de pui umplut cu broccoli și brânză
Pieptul de pui umplut cu broccoli și brânză se servește cu salată de crudități / Shutterstock

Ingrediente

Pentru pieptul de pui

  • 450 g piept de pui dezosat, fara piele
  • 1 lingură de praf de usturoi
  • 1 linguriță de pudră de chili
  • 1 linguriță de de cimbru uscat
  • 1/4 linguriță de fulgi de ardei roșu 
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline

Pentru umplutură

  • 120 g brânză cheddar mărunțită
  • 100 g iaurt grecesc
  • 100 g cremă de brânză la temperatura camerei
  • 4 căței de usturoi tocat
  • 1 căpățână de broccoli tăiată în bucăți mici

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se pun toate condimentele pentru pui într-un castron mic. Se amestecă cu o lingură și se lasă deoparte.

Se taie pieptul de pui pe jumătate pe lungime cu un cuțit ascuțit lăsând creând o fantă. Se presară amestecul de condimente și se întinde pe toată suprafața pieptului de pui, inclusiv în fanta creată.

Brânza cheddar, iaurtul grecesc, crema de brânză și usturoiul tocat într-un castron mare și se amestecă până se omogenizează.

Apoi, se adaugă broccoli tăiat cubulețe peste iaurtul grecesc și se amestecă totul până când broccoli este acoperit. Se împarte amestecul de broccoli în patru. 

Se umple fiecare fantă de piept de pui cu 1/4 din amestecul de broccoli. Se fixează ambele margini ale pieptului de pui cu 2-3 scobitori sau mai multe până când sunt bine închise.

Apoi se încinge o tigaie mare din fontă la foc mediu. Se adaugă uleiul de măsline și când este încins se pun bucățile de piept de pui umplute. Se călesc 2-3 minute pe fiecare parte pentru a se rumeni.

După aceea, se dă tigaia de fontă la cuptor și se lasă 30 de minute, întorcând carnea la jumătatea timpului.

Apoi se scoate, se lasă să se odihnească cel puțin 5 minute înainte de a servi. 

Salată de broccoli

Salata de broccoli este perfectă pentru zilele toride de vară. Atunci când vrei un preparat simplu și fresh, aceasta este cel pe care ar trebui să-l alegi.

Salată de broccoli servită într-un bol mare
Salata de broccoli poate fi atât aperitiv, cât și garnitură / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 căpățână medie de brooccoli,  desfăcută în buchețele și tăiată în bucăți mici
  • 6 fâșii de bacon, tocate în bucățele mici
  • 70 g merișoare uscate
  • 100 g semințe de floarea-soarelui prăjite și sărate
  • 1 ceapă roșie mică tăiată mărunt
  • 120 g maioneză
  • 50 ml sirop de arțar
  • 2 linguri de oțet de mere
  • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 1 praf mic de sare

Mod de preparare

Se amestecă până se omogenizează maioneza, siropul de arțar, oțetul de mere, piperul negru și sarea.

Apoi, într-un castron mare, se pun broccoli, merișoarele, ceapa roșie și baconul. Se toarnă dressingul deasupra și se amestecă până când totul este bine combinat.

Se servește imediat sau se păstrează la frigider două ore înainte de servire.

Chiftele de pui și broccoli

Chiftelele de pui și broccoli se prepară rapid și sunt extrem de gustoase. Acestea pot fi servite alături de un sos rece de iaurt.

Chiftele de pui și brocolli servite cu un sos de iaurt
Chiftelele de pui și broccoli se potrivesc cu sosuri de iaurt sau de brânză / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 căpățână de broccoli
  • 500 g piept de pui feliat subțire
  • 70 g făină de migdale
  • 3 linguri drojdie nutritivă
  • 1 linguriță de pudră de usturoi
  • 3/4 linguriță de sare
  • 2 ouă
  • ulei de avocado pentru prăjit

Mod de preparare

Se spală broccoli, i se îndepărtează tulpina și se desface în buchețele. Apoi se fierbe la abur până se înmoaie. După aceea, se toacă în bucăți mici și se pune într-un bol suficient de mare. Se adaugă deasupra ingredientele rămase și se amestecă până se formează o compoziție omogenă.

Se pune uleiul într-o tigaie la foc mediu. Se formează chiftele mici din compoziție și se prăjesc aproximativ 3 minute sau până când devin brun-aurii. Apoi se întorc și se prăjesc și pe cealaltă parte aproximativ 2-3 minute. Se scot pe un prosop de hârtie și se lasă să se răcească.

Salată de paste cu broccoli

Salata de paste cu broccoli este sățioasă. Rețeta este simplă și se prepară ușor. Aceasta oferă necesarul zilnic de carbohidrați și fibre.

Salată de paste cu broccoli servită într-o farfurie neagră
Salata de paste cu broccoli poate fi un prânz foarte hrănitor / Shutterstock

Ingrediente

Pentru dressing

  • 100 g maioneză
  • 60 g Parmigiano-Reggiano ras
  • 2 linguri de zahăr granulat
  • 2 lingurite otet alb
  • ¼ linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Pentru salată

  • 220 g paste
  • 4 felii de bacon tăiat mărunt și tras la tigaie
  • 200 g buchețele de broccoli tăiate mărunt
  • 1/2 ardei gras roșu tăiat cubulețe mici
  • 1 ceapă roșie mică tăiată cubulețe
  • 60 g mazăre fiartă

Mod de preparare

Într-un castron mare, se adaugă toate ingredientele și se amestecă până când sosul se omogenizează. Se lasă deoparte.

Între timp se gătesc pastele conform instrucțiunilor. Apoi se scurg și se pun într-un bol. În vasul cu dressing, se adaugă baconul, broccoli, ardeiul gras, ceapa și mazărea.

Se amestecă pentru a se combina cu dressingul. După aceea, se adaugă pastele și se amestecă. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă la rece cel puțin o oră la frigider sau până se răcește.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
idee de rețete cu ton din conservă
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
închide