6 moduri în care poți să folosești mazăre congelată la gătit

Mazărea congelată este atât de ieftină și de hrănitoare, încât nu ar trebui să îți lipsească niciodată din congelator. Te va salva oricând nu știi ce să mai gătești sau când bugetul nu îți permite să faci extravaganțe culinare. Iată 6 moduri în care poți să folosești mazăre congelată în preparatele tale.

Publicat: 17 august 2022, 06:59
Mazăre congelată și alte ingrediente pentru supă
Poți folosi mazăre congelată pentru sosuri, paste, supe sau piureuri / Shutterstock

Mazărea este dulce, e colorată și este una dintre cele mai ieftine și valoroase surse de proteine. O poți folosi la omlete, supe, tocănițe, salate, paste, piureuri. Practic, poți face din ea un meniu întreg fără să fie plictisitor.

Dacă te uiți la profilul nutrițional al acestei legume vei constata că pentru doar câțiva lei primești vitamina A, vitamina K, vitamina C, acid folic, tiamină (vitamina B1) și fier în doze importante. De asemenea, este bogată în fibre și săracă în calorii. Nu ai niciun motiv să o mai ocolești!

Iată câteva moduri în care poți folosi mazărea congelată la gătit astfel încât chiar și cei mai mofturoși să mănânce cu poftă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Omlete și fritatta

Pentru a face omlete sau fritatta poți folosi mazărea congelată. Pui boabele direct în amestecul de ou ceea ce va aduce un plus de umiditate, iar omleta va fi mai suculentă. Pe lângă gust, adaugă preparatelor și un strop de culoare.

În omleta cu mazăre mai poți pune puțină mentă proaspătă tocată mărunt, mărar proaspăt, sparanghel și brânză feta pentru a aduce o notă sărată printre atâtea ingrediente dulci.

Pentru fritatta, omletă gătită la cuptor, se potrivesc foarte bine alături de mazărea congelată, ceapa, câteva picături de suc de lămâie și o linguriță de coajă rasă de lămâie și semințe de susan. Dacă îți plac preparatele mai condimentate, poți încerca să pui și o linguriță de wasabi sau de muștar iute.

Paste

Mazărea congelată este perfectă pentru paste pentru că nu aduce un aport caloric suplimentar. Înainte de a o folosi este necesar să tragi mazărea la tigaie cu câteva felii de bacon sau de pancetta, o ceapă tocată mărunt pentru mai multă savoare.

Din mazăre poți face chiar și sos pentru paste. Fierbi mazărea, apoi o pui în blender cu mentă proaspătă și un cățel de usturoi și sosul este gata. Dacă vrei un gust mai puternic trage la tigaie câteva felii de bacon pe care îl adaugi în farfurie peste paste și sosul de mazăre. Deasupra poți presăra parmezan răzuit și ai un preparat elegant și savuros.

Orez

Orezul cu legume este una dintre cele mai bune garnituri pentru preparatele din carne, dar poate fi și un fel de bază pentru vegetarieni. Poți folosi doar mazăre sau poți să mai pui și alte legume: ceapă, ardei gras, morcov.

Mazărea congelată se combină foarte bine cu orice tip de orez. Trebuie doar să ții cont de modul de preparare al fiecăruia în parte. Mazărea se adaugă de obicei spre finalul procesului de gătire, fără să o decongelezi.

Citește și

Piure de mazăre congelată

Mazărea congelată se poate fierbe cu sare și când este suficient de moale se pasează ori cu un blender, ori cu aceeași ustensilă cu care transformi cartofii în piure. Apoi, îl amesteci cu o lingură de ulei de măsline, un praf de piper măcinat și ierburi aromatice sau verdețuri. Se potrivesc foarte bine cimbrul, menta, mărarul sau pătrunjelul.

O altă variantă de a face piure de mazăre este să fierbi mazărea cu o ceapă și usturoi și apoi să pasezi toate ingredientele într-un blender. Adaugi și un cub de unt cât totul este fierbinte și vei avea un piure foarte fin.

Piureul de mazăre este excelent cu parmezan răzuit deasupra sau chiar cu un ou poșat. Găsești aici câteva tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie.

Sosuri

Din mazăre congelată poți face sos pentru preparate din carne. Fierbi mazărea aproximativ 3 minute (sau cât scrie pe ambalaj), apoi adaugi usturoi, mentă și pulpa de o lămâie. Cu ajutorul unui mixer vertical pasezi toate ingredientele, punând puțin câte puțin ulei de măsline. Poți adăuga în acest sos bucățele mici de brânză feta, dar nu este obligatoriu.

Supă de mazăre congelată

Supa cremă de mazăre este perfectă pentru sezonul rece. Este gata în mai puțin de 15 minute. Nu trebuie decât să pui la fiert mazărea cu 4-5 felii de zucchini, un morcov mic, o ceapă galbenă mică și un cartof. Când sunt moi, pui apa în care au fiert într-un bol. Legumele le pasezi cu un mixer vertical. Adaugi lapte de cocos sau smântână lichidă, în funcție de preferințe. Dacă vrei supa mai densă nu mai adaugi apă. Dacă îți place mai subțire, pui puțin câte puțin din apa în care au fiert legumele. Când o servești presari deasupra mărar sau mentă proaspătă și puțin suc de limetă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
turtă dulce în coșuleț
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cerviche, tartar și carpaccio
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Manakish cu za'atar
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Cât câștigă un îngrijitor de animale la stat, în Botoșani. Primeşte cazare gratuită şi spor de toxicitate
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Miressa, sezon 12. Diana a ridicat mâna la finalul emisiei live, când Simona Gherghe închidea emisiunea. Ce a precizat fata
Miressa, sezon 12. Diana a ridicat mâna la finalul emisiei live, când Simona Gherghe închidea emisiunea. Ce a precizat fata
Miressa, sezon 12. Diana a ridicat mâna la finalul emisiei live, când Simona Gherghe închidea emisiunea. Ce a precizat fata
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
închide