6 moduri în care poți să folosești mazăre congelată la gătit

Mazărea congelată este atât de ieftină și de hrănitoare, încât nu ar trebui să îți lipsească niciodată din congelator. Te va salva oricând nu știi ce să mai gătești sau când bugetul nu îți permite să faci extravaganțe culinare. Iată 6 moduri în care poți să folosești mazăre congelată în preparatele tale.

Publicat: 17 august 2022, 06:59
Mazăre congelată și alte ingrediente pentru supă
Poți folosi mazăre congelată pentru sosuri, paste, supe sau piureuri / Shutterstock

Mazărea este dulce, e colorată și este una dintre cele mai ieftine și valoroase surse de proteine. O poți folosi la omlete, supe, tocănițe, salate, paste, piureuri. Practic, poți face din ea un meniu întreg fără să fie plictisitor.

Dacă te uiți la profilul nutrițional al acestei legume vei constata că pentru doar câțiva lei primești vitamina A, vitamina K, vitamina C, acid folic, tiamină (vitamina B1) și fier în doze importante. De asemenea, este bogată în fibre și săracă în calorii. Nu ai niciun motiv să o mai ocolești!

Iată câteva moduri în care poți folosi mazărea congelată la gătit astfel încât chiar și cei mai mofturoși să mănânce cu poftă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Omlete și fritatta

Pentru a face omlete sau fritatta poți folosi mazărea congelată. Pui boabele direct în amestecul de ou ceea ce va aduce un plus de umiditate, iar omleta va fi mai suculentă. Pe lângă gust, adaugă preparatelor și un strop de culoare.

În omleta cu mazăre mai poți pune puțină mentă proaspătă tocată mărunt, mărar proaspăt, sparanghel și brânză feta pentru a aduce o notă sărată printre atâtea ingrediente dulci.

Pentru fritatta, omletă gătită la cuptor, se potrivesc foarte bine alături de mazărea congelată, ceapa, câteva picături de suc de lămâie și o linguriță de coajă rasă de lămâie și semințe de susan. Dacă îți plac preparatele mai condimentate, poți încerca să pui și o linguriță de wasabi sau de muștar iute.

Paste

Mazărea congelată este perfectă pentru paste pentru că nu aduce un aport caloric suplimentar. Înainte de a o folosi este necesar să tragi mazărea la tigaie cu câteva felii de bacon sau de pancetta, o ceapă tocată mărunt pentru mai multă savoare.

Din mazăre poți face chiar și sos pentru paste. Fierbi mazărea, apoi o pui în blender cu mentă proaspătă și un cățel de usturoi și sosul este gata. Dacă vrei un gust mai puternic trage la tigaie câteva felii de bacon pe care îl adaugi în farfurie peste paste și sosul de mazăre. Deasupra poți presăra parmezan răzuit și ai un preparat elegant și savuros.

Orez

Orezul cu legume este una dintre cele mai bune garnituri pentru preparatele din carne, dar poate fi și un fel de bază pentru vegetarieni. Poți folosi doar mazăre sau poți să mai pui și alte legume: ceapă, ardei gras, morcov.

Mazărea congelată se combină foarte bine cu orice tip de orez. Trebuie doar să ții cont de modul de preparare al fiecăruia în parte. Mazărea se adaugă de obicei spre finalul procesului de gătire, fără să o decongelezi.

Citește și

Piure de mazăre congelată

Mazărea congelată se poate fierbe cu sare și când este suficient de moale se pasează ori cu un blender, ori cu aceeași ustensilă cu care transformi cartofii în piure. Apoi, îl amesteci cu o lingură de ulei de măsline, un praf de piper măcinat și ierburi aromatice sau verdețuri. Se potrivesc foarte bine cimbrul, menta, mărarul sau pătrunjelul.

O altă variantă de a face piure de mazăre este să fierbi mazărea cu o ceapă și usturoi și apoi să pasezi toate ingredientele într-un blender. Adaugi și un cub de unt cât totul este fierbinte și vei avea un piure foarte fin.

Piureul de mazăre este excelent cu parmezan răzuit deasupra sau chiar cu un ou poșat. Găsești aici câteva tehnici de aranjare a piureurilor în farfurie.

Sosuri

Din mazăre congelată poți face sos pentru preparate din carne. Fierbi mazărea aproximativ 3 minute (sau cât scrie pe ambalaj), apoi adaugi usturoi, mentă și pulpa de o lămâie. Cu ajutorul unui mixer vertical pasezi toate ingredientele, punând puțin câte puțin ulei de măsline. Poți adăuga în acest sos bucățele mici de brânză feta, dar nu este obligatoriu.

Supă de mazăre congelată

Supa cremă de mazăre este perfectă pentru sezonul rece. Este gata în mai puțin de 15 minute. Nu trebuie decât să pui la fiert mazărea cu 4-5 felii de zucchini, un morcov mic, o ceapă galbenă mică și un cartof. Când sunt moi, pui apa în care au fiert într-un bol. Legumele le pasezi cu un mixer vertical. Adaugi lapte de cocos sau smântână lichidă, în funcție de preferințe. Dacă vrei supa mai densă nu mai adaugi apă. Dacă îți place mai subțire, pui puțin câte puțin din apa în care au fiert legumele. Când o servești presari deasupra mărar sau mentă proaspătă și puțin suc de limetă.

Citește și
CELE MAI CITITE
covrigi de casă puși pe un tocător de lemn
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Trei mere umplute cu fructe uscate și cereale, pe o farfurie și o linguriță cu compoziție de fructe și cereale
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Chec cu fructe uscate și nuci secționat pe un tocător de lemn, alături de o felie pe o farfurie cu furculiță
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Pumpkin spice latte într-o ceașcă de sticlă, ținută în mâini, alături de biscuiți, condimente și dovleci
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Sticle cu sirop de Aronia și fructe de Aronia
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
rețetă conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval servită într-o tavă albă
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
osso buco servit pe o farfurie albă
Cum să prepari Osso Buco ca un chef italian. Sfaturi și trucuri
Cum să prepari Osso Buco ca un chef italian. Sfaturi și trucuri
tortellini proaspeți pe un tocător
5 rețete cu tortellini pe care să le încerci oricând vrei să gătești ceva rapid și gustos
5 rețete cu tortellini pe care să le încerci oricând vrei să gătești ceva rapid și gustos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cele mai bune chiftele de post
11:20
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare
07:58
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă
vin fiert cu condimente
05:46
Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens
vin fiert cu scorțisoară și piper servit în două căni
1 decembrie, 06:19
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză porționată pe o farfurie rotundă, alături de un bol cu mure
1 decembrie, 06:04
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Porție de bulgur cu roșii și usturoi în farfurie, decorată cu pătrunjel verde, alături de legume proaspete
1 decembrie, 05:04
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
Porție de cheesecake cu cremă de fistic. decorată cu trandafir roșu
30 noiembrie, 06:48
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Trifle cu aromă de cafea și coniac în vas de sticlă, un bol cu zmeură și lingurițe
30 noiembrie, 05:46
Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Cine este PSDU, partidul clonă acuzat de PSD că le-a furat din voturi pentru că alegătorii au confundat sigla
Cine este PSDU, partidul "clonă" acuzat de PSD că le-a "furat" din voturi pentru că alegătorii au confundat sigla
Cine este PSDU, partidul "clonă" acuzat de PSD că le-a "furat" din voturi pentru că alegătorii au confundat sigla
Suma uriaşă pe care o plătea Helmut Duckadam pe medicamente. „Nu-mi ajung banii nici măcar să-mi iau jumătate”. Dezvăluiri dureroase
Suma uriaşă pe care o plătea Helmut Duckadam pe medicamente. „Nu-mi ajung banii nici măcar să-mi iau jumătate”. Dezvăluiri dureroase
Suma uriaşă pe care o plătea Helmut Duckadam pe medicamente. „Nu-mi ajung banii nici măcar să-mi iau jumătate”. Dezvăluiri dureroase
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Actrița Sandra Reyes, din serialul Pedro El Escamoso a murit. Ea suferea de o boală rară
Actrița Sandra Reyes, din serialul "Pedro El Escamoso" a murit. Ea suferea de o boală rară
Actrița Sandra Reyes, din serialul "Pedro El Escamoso" a murit. Ea suferea de o boală rară
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația stresantă despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația „stresantă” despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: „Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;”
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația „stresantă” despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: „Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;”
Legumele crucifere pot reduce tensiunea arterială. Ce arată un studiu despre aceste alimente
Legumele crucifere pot reduce tensiunea arterială. Ce arată un studiu despre aceste alimente
Legumele crucifere pot reduce tensiunea arterială. Ce arată un studiu despre aceste alimente
fresh
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
închide