Pateuri cu ciuperci și ardei. Rețetă pentru gustări delicioase
Se apropie weekendul și nu mai știi ce rețete de gustări delicioase să prepari pentru a-ți răsfăța familia? Încearcă rețeta de pateuri cu ciuperci și ardei, simplă și ușor de preparat.
Galerie foto
Astfel de pateuri sărate sunt potrivite și pentru pauza de masă de la birou, dar și pentru un platou cu aperitive festive. Sunt delicioase atât calde cât și reci, simple sau glazurate cu sosuri. Se pot prepara dintr-un aluat fraged, un aluat dospit, dar și din aluat foietaj. Pe acesta îl poți prepara și în casă, dar îl poți procura cu ușurință și din comerț. Pentru umplutură poți folosi și alte combinații de ingrediente, față de cele menționate în listă. Mai poți adăuga măsline verzi sau negre. Mai poți completa cu cuburi de șuncă sau piept de pui, dacă le dorești și cu puțină carne.
O altă combinație interesantă de umplutură poate fi cea de spanac cu brânzeturi. Este cea mai populară combinație pentru umplut aluaturi. Un exemplu re rețetă cu o astfel de combinație îl poți descoperi la rețeta de ruladă împletită cu șuncă și spanac. O poți prepara și pe aceasta pentru un platou cu aperitive, alături de rețeta de pateuri cu ciuperci și ardei, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea pateurilor constă în pregătirea ciupercilor și a ingredientelor complementare care necesită preparare înainte de folosire în umplutură. Cât timp acestea se prepară la tigaie, aluatul foietaj se va decongela.
Cum prepari pateuri cu ciuperci și ardei
Curăță ciupercile de impurități, șterge-le bine cu un ștergar umezit, apoi toacă-le în bucăți mai mici. Toacă și usturoiul în felii subțiri, rotunde, după curățare. Curăță și ardeii și toacă-i în cuburi mici.
Așază o tigaie pe flacăra aragazului și adaugă uleiul la încins. Călește ciupercile împreună cu usturoiul în uleiul din tigaie. Prepară-le până când se evaporă tot lichidul format în urma deshidratării ciupercilor.
Apoi adaugă ardeii tocați și călește-i și pe aceștia timp de 4-5 minute. Asezonează ingredientele cu sare și piper. Adaugă frunze de pătrunjel verde și de busuioc verde, tocate mărunt și lasă ingredientele să se răcească.
Descoperă și o rețetă de pateuri cu brânză sărată și mărar.
Când sunt răcite, iar aluatul decongelat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Întinde aluatul pe masa de lucru și decupează-l în forme rotunde, pătrate sau dreptunghiulare. Adaugă câte o lingură din amestecul de ingrediente pentru umplutură peste jumătate din decupajele de aluat.
Răzuiește puțină mozzarella peste ele și așază deasupra celelalte decupaje de aluat. Pentru a nu se desface delicioasele pateuri cu ciuperci în timpul coacerii, unge marginile aluatului, pe interior, cu puțină apă rece. Apoi presează marginile pentru a se lipi.
Așază pateurile în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând mici distanțe între ele. Unge-le cu ou bătut și introdu tava în cuptor. Coace pateurile cu ciuperci și ardei pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.
Te poți bucura de 1-2 pateuri calde, dar sunt delicioase și reci. Le poți servi cu diferite sosuri sau cu legume proaspete. Descoperă și patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi, pe care le poți folosi și la servirea pateurilor.
Galerie foto