Pateuri cu ciuperci și ardei. Rețetă pentru gustări delicioase

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Se apropie weekendul și nu mai știi ce rețete de gustări delicioase să prepari pentru a-ți răsfăța familia? Încearcă rețeta de pateuri cu ciuperci și ardei, simplă și ușor de preparat.

Trei pateuri cu ciuperci și ardei, două secționate pe un platou alb și un ștergar albastru
Galerie foto

Galerie foto

Pateurile sunt delicioase atât calde cât și reci / Profimedia Images

Astfel de pateuri sărate sunt potrivite și pentru pauza de masă de la birou, dar și pentru un platou cu aperitive festive. Sunt delicioase atât calde cât și reci, simple sau glazurate cu sosuri. Se pot prepara dintr-un aluat fraged, un aluat dospit, dar și din aluat foietaj. Pe acesta îl poți prepara și în casă, dar îl poți procura cu ușurință și din comerț. Pentru umplutură poți folosi și alte combinații de ingrediente, față de cele menționate în listă. Mai poți adăuga măsline verzi sau negre. Mai poți completa cu cuburi de șuncă sau piept de pui, dacă le dorești și cu puțină carne.

Citește și

O altă combinație interesantă de umplutură poate fi cea de spanac cu brânzeturi. Este cea mai populară combinație pentru umplut aluaturi. Un exemplu re rețetă cu o astfel de combinație îl poți descoperi la rețeta de ruladă împletită cu șuncă și spanac. O poți prepara și pe aceasta pentru un platou cu aperitive, alături de rețeta de pateuri cu ciuperci și ardei, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea pateurilor constă în pregătirea ciupercilor și a ingredientelor complementare care necesită preparare înainte de folosire în umplutură. Cât timp acestea se prepară la tigaie, aluatul foietaj se va decongela.

Cum prepari pateuri cu ciuperci și ardei

Curăță ciupercile de impurități, șterge-le bine cu un ștergar umezit, apoi toacă-le în bucăți mai mici. Toacă și usturoiul în felii subțiri, rotunde, după curățare. Curăță și ardeii și toacă-i în cuburi mici.

Așază o tigaie pe flacăra aragazului și adaugă uleiul la încins. Călește ciupercile împreună cu usturoiul în uleiul din tigaie. Prepară-le până când se evaporă tot lichidul format în urma deshidratării ciupercilor.

Apoi adaugă ardeii tocați și călește-i și pe aceștia timp de 4-5 minute. Asezonează ingredientele cu sare și piper. Adaugă frunze de pătrunjel verde și de busuioc verde, tocate mărunt și lasă ingredientele să se răcească.

Descoperă și o rețetă de pateuri cu brânză sărată și mărar.

Când sunt răcite, iar aluatul decongelat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Întinde aluatul pe masa de lucru și decupează-l în forme rotunde, pătrate sau dreptunghiulare. Adaugă câte o lingură din amestecul de ingrediente pentru umplutură peste jumătate din decupajele de aluat.

Răzuiește puțină mozzarella peste ele și așază deasupra celelalte decupaje de aluat. Pentru a nu se desface delicioasele pateuri cu ciuperci în timpul coacerii, unge marginile aluatului, pe interior, cu puțină apă rece. Apoi presează marginile pentru a se lipi.

Așază pateurile în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând mici distanțe între ele. Unge-le cu ou bătut și introdu tava în cuptor. Coace pateurile cu ciuperci și ardei pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.

Te poți bucura de 1-2 pateuri calde, dar sunt delicioase și reci. Le poți servi cu diferite sosuri sau cu legume proaspete. Descoperă și patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi, pe care le poți folosi și la servirea pateurilor.

Citește și
Trei pateuri cu ciuperci și ardei, două secționate pe un platou alb și o ceașcă albă
Galerie foto

Galerie foto

Femeie ungând pateurile cu ou, înainte de coacere
Femeie formând pateurile cu ciuperci și ardei
Trei pateuri cu ciuperci și ardei, două secționate pe un platou alb și un ștergar albastru
+1
CELE MAI CITITE
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi în bol rustic, alături de vinete proaspete, roșii, usturoi și lămâie
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată de vinete cu roșii pasate și usturoi. Un preparat gustos și aromat
Salată asortată de legume în oțet, la borcane
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Salată asortată de legume în oțet, la borcan. Rețetă de conservă pentru iarnă
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde, decorate cu fire de mărar
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde
Lalele comestibile din roșii cu brânză și ceapă verde
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, decorați cu frunze de busuioc
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor
Suc de morcovi concentrat în două sticle cu paie, alături de morcovi proaspeți
Suc de morcovi concentrat. Rețetă sănătoasă, fără conservanți
Suc de morcovi concentrat. Rețetă sănătoasă, fără conservanți
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Beef Stroganoff în tigaie cu lingură de lemn
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Ciuperci umplute și gratinate la cuptor, în vas oval
Ciuperci umplute și gratinate la cuptor. Un aperitiv savuros și rafinat
Ciuperci umplute și gratinate la cuptor. Un aperitiv savuros și rafinat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată porționat pe farfurie și pe platou
06:18
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei, una secționată
05:16
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie
3 septembrie, 05:58
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun
Budincă de pepene roșu pe o farfurie
3 septembrie, 05:12
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan și în bol
2 septembrie, 06:35
Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu brânză la borcan, conservați pentru iarnă
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză în farfurie, alături de un bol cu smântână
2 septembrie, 05:31
Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome Borș de vită cu sfeclă roșie și varză. Un preparat sățios, plin de arome
Pâine naan cu usturoi
1 septembrie, 05:48
Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă Pâine naan cu usturoi. Rețeta indiană pe care o poți face acasă
urme albe pe vase
1 septembrie, 05:00
De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele De ce apar urme albe pe vase după ce le speli la mașină. Sfaturi pentru a scăpa de ele
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce determină fiecare semn zodiacal să iasă dintr-o relație. Ce arată astrele
Ce determină fiecare semn zodiacal să iasă dintr-o relație. Ce arată astrele
Ce determină fiecare semn zodiacal să iasă dintr-o relație. Ce arată astrele
INTERVIU EXCLUSIV cu Nicuşor Dan. Ce notă şi-ar da după 100 de zile şi când merge în SUA. Invitaţia există
INTERVIU EXCLUSIV cu Nicuşor Dan. Ce notă şi-ar da după 100 de zile şi când merge în SUA. "Invitaţia există"
INTERVIU EXCLUSIV cu Nicuşor Dan. Ce notă şi-ar da după 100 de zile şi când merge în SUA. "Invitaţia există"
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
amp;#8220;Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: amp;#8220;Vechituri”
Gestul neașteptat făcut de ispita Teo Costache după finala Insula Iubirii sezonul 9. Fanii au rămas surprinși
Gestul neașteptat făcut de ispita Teo Costache după finala Insula Iubirii sezonul 9. Fanii au rămas surprinși
Gestul neașteptat făcut de ispita Teo Costache după finala Insula Iubirii sezonul 9. Fanii au rămas surprinși
Özge Yağız revine într-un nou proiect profesional alături de actorul Halit Özgür Sarı. Unde va putea fi văzută vedeta
Özge Yağız revine într-un nou proiect profesional alături de actorul Halit Özgür Sarı. Unde va putea fi văzută vedeta
Özge Yağız revine într-un nou proiect profesional alături de actorul Halit Özgür Sarı. Unde va putea fi văzută vedeta
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Galette cu caise în formă de evantai
Galette cu caise în formă de evantai
Galette cu caise în formă de evantai
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Pink și-a îngrijorat fanii după ce a postat o poză în care apare conectată la o perfuzie: Să te faci bine repede!
Pink și-a îngrijorat fanii după ce a postat o poză în care apare conectată la o perfuzie: „Să te faci bine repede!”
Pink și-a îngrijorat fanii după ce a postat o poză în care apare conectată la o perfuzie: „Să te faci bine repede!”
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
fresh
Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun

Bruschete cu brânzeturi și dulceață de ceapă roșie, pentru micul dejun

Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată

Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată

Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat

Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat

Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos

Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
închide