Chifteluțe în aluat de bere, preparate la cuptor

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețetele de chifteluțele din carne sau din legume sunt printre cele mai populare, din categoria gustărilor. Dacă dorești să le prepari și în alte moduri, încearcă rețeta de chifteluțe în aluat de bere. Sunt gustoase și sățioase, nu mai ai nevoie de pâine pentru servirea lor.

Chifteluțe în aluat de bere pe o farfurie cu scobitori, două chifteluțe secționate
Galerie foto

Galerie foto

Chifteluțele sunt delicioase atât calde cât și reci / Rețetefeldefel.ro

Rețetele de chifteluțe sunt foarte versatile. Poți prepara chifteluțele în diferite combinații. Poți opta pentru un anumit tip de carne sau pentru un amestec din mai multe tipuri de carne. Pe lângă carne, poți adăuga legume sau miez de pâine.

Citește și

Poți prepara chifteluțele atât la tigaie sau ceaun, prăjite în ulei, cât și la cuptor. Varianta de chifteluțe învelite în aluat este ideală pentru gustările din pauza de masă de la birou sau de la școală. Și aluatul se poate prepara în diferite moduri. Poți opta pentru un aluat fraged sau un aluat dospit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aluatul în care se folosește berea ieste foarte fraged, dar și gustos. Berea oferă atât frăgezime cât și textură aerată aluaturilor. Descoperă și o rețetă de chiftele cu mozzarella în crustă de bacon. Iar în rândurile de mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de chifteluțe în aluat de bere.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru compoziția de chifteluțe. Curăță toate legumele, clătește-le cu apă rece și șterge-le sau scurge-le bine. Toacă ceapa mărunt, pisează usturoiul sau dă-l pe răzătoare și adaugă-le peste carnea tocată. Morcovul și cartoful dă-le pe răzătoare și scurge bine răzătura de lichid presând-o în mâini. Adaug-o și pe aceasta peste carnea tocată. Adaugă toate condimentele și verdeața tocată și omogenizează bine compoziția. Apoi încorporează cele două ouă.

Cum formezi și coci chifteluțe în aluat de bere

Ia câte o lingură din compoziția pentru chifteluțe și formează bile de mărimea unei nuci. Le poți așeza într-o tavă, pe hârtie de copt sau în forme de brioșe. Pune chifteluțele la cuptor și coace-le la 180 de grade, pentru 20 de minute.

Nu le coace în exces, pentru că vor mai trece printr-un proces termic și înfășurate în aluatul de bere.

Descoperă și trucul care te va ajuta să obții mereu chiftele pufoase.

Între timp, pregătește aluatul de bere pentru chifteluțe.

Amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul și trece amestecul prin sită. Peste acest amestec adaugă oul și uleiul, presară sare și amestecă binte toate aceste ingrediente, în timp ce torni câte puțin din bere. Vei obține un aluat ușor ferm și nelipicios. Lasă aluatul de bere la odihnit timp de 10-15 minute, acoperit cu o folie de prospețime.

Când chifteluțele sunt coapte, scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcorească

Pune aluatul pe masa presărată cu făină și întinde-l cu sucitorul într-o foaie subțire. Decupează din aluat pătrate cu latura de 3-4 cm. Pune câte o chifteluță la mijlocul pătratelor și adună colțurile aluatului peste aceasta. Modelează bine aluatul în jurul chifteluței. Când ai toate chifteluțele îmbrăcate în aluat, așază-le în forma de copt tapetată cu hârtie.

Unge aluatul cu ou, presară semințe de susan și pune tava în cuptor. Coace delicioasele chifteluțe în aluat de bere pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, sau până când aluatul se rumenește frumos la suprafața acestora.

Le poți savura simple sau cu diferite sosuri delicioase.

Descoperă și patru idei de sosuri pentru cartofi și fripturi.

Citește și
Chifteluțe în aluat de bere, presărate cu susan
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de formare și coacere a chifteluțelor în aluat
Colaj de poze cu pașii de preparare a chifteluțelor
Chifteluțe în aluat de bere pe o farfurie cu scobitori, două chifteluțe secționate
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
24 aprilie, 08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
24 aprilie, 07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de Regina Întunericului. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
închide