Piña colada cu pepene verde, coctktailul tropical al verii
Piña colada cu pepene verde este o adaptare a clasicului cocktail sinonim cu vara. Este mai dulce, cu aromă mai complexă datorită combinării unor ingrediente care se îmbină perfect. Toarnă-ți un pahar și bucură-te!
Piña colada este un cocktail originar din Puerto Rico al cărui nume se traduce literal prin "ananas presat". Legenda spune că această băutură a fost creată în anii '50 de către un barman numit Ramon "Monchito" Marrero, care lucra la Hotelul Caribe Hilton din San Juan, Puerto Rico. Monchito a experimentat diverse combinații de ingrediente și a ajuns la rețeta clasică pe care o cunoaștem astăzi. În 1978, guvernul din Puerto Rico a declarat Piña Colada ca fiind băutura națională a insulei.
Rețeta originală conține rom, ananas, nucă de cocos și lime. De-a lungul timpului au fost derivate alte cocktailuri pornind de la ea, așa că de ce nu ai încerca și Campari sau Aperol și pepene roșu? Toate aceste arome se vor îmbina atât de bine, încât vei simți o explozie de gusturi cu fiecare înghițitură.
Ingrediente
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele într-un shaker cu gheață pisată și se agită timp de 6-8 secunde. Se toarnă atât gheața, cât și lichidul, într-un pahar Tiki festiv. Se mai completează cu gheață și se decorează cu câteva crenguțe de mentă.
Îți recomandăm și câteva rețete de cocktailuri fără alcool.
Se poate prepara și la blender. Se pun toate ingredientele cu 250 g de gheață și se procesează la putere maximă până când se omogenizează. Se ornează tot cu cu crenguțe de mentă sau o felie de pepene verde.
Cum alegi cele mai bune ingrediente
Romul este unul dintre cele mai importante ingrediente pentru acest cocktail. Ai nevoie de unul de calitate, cu tonuri profunde și joase. Poți alege orice sortiment de dark rom sau rom negru. Sucul de ananas nu trebuie pus în cantitate mare pentru că are un gust puternic și poate copleși restul aromelor.
Vara aceasta încearcă și rețeta de Mai Tai. Este un cocktail delicios și răcoritor.
Sucul de pepene se obține simplu. Curăță de semințe pepenele și pune-l fie într-un storcător de fructe, fie într-un blender. În oricare dintre situații, este recomandat să treci sucul rezultat printr-o sită fină.
Pentru nuca de cocos alege un lapte neîndulcit, fără conservanți sau alte adaosuri care ar putea altera gustul final al coctailului.
Nota finală este dată de Aperol sau Campari. Gustul ușor amar se combină perfect cu ingredientele dulci. Folosește ce îți place mai mult.