Secretul pentru cel mai bun ice coffee. Cum să-l prepari rapid chiar la tine acasă
Băuturile cu gheață sunt perfecte pentru zilele calde ale verii. Poți face ice coffee la tine acasă, cu același gust ca la cafenea. Iată care este secretul pentru cel mai bun ice coffee. Descoperă cum să-l prepari rapid chiar la tine acasă.
În zilele noastre cafeaua nu trebuie să fie doar gustoasă și aromată, ci trebuie să aibă și un aspect plăcut. Și ție ți se face poftă de un pahar de ice coffe când vezi la prietenii tăi pe rețelele de socializare băuturi frumos dichisite.
Chiar dacă din când în când mai ieși și tu la cafenea, uneori ai vrea să faci și acasă cafea cu gheață pentru a reduce din cheltuieli. Vestea bună este că poți să prepari ice coffee acasă, cu același gust, dar și cu un aspect ca la cafenea. Iată sfaturile specialiștilor de la The Daily Meal.
Secretul pentru cel mai bun ice coffee
Prima variantă pe care o ai la dispoziție este să prepari cafeaua la rece. Nu este totuși cea mai la îndemână. În primul rând, ai nevoie de răbdare pentru că durează între 10 și 20 de ore, cafeaua necesitând infuzarea peste noapte.
Apoi, ai nevoie de o cantitate dublă de cafea față de cât ai avea nevoie dacă ai folosi metoda clasică. Chiar dacă vei utiliza mai multă cafea, ice coffee va fi mai tare și nu va avea o aromă la fel de complexă.
Aceasta este varianta lungă și complicată. Soluția simplă și rapidă este să prepari cafeaua ca de obicei și să o răcești cu gheață.
Descoperă și rețeta rapidă de iced latte.
Cum prepari Ice coffee ca la cafenea
Dacă ai acasă un espressor, începe prin a prepara cantitatea dorită de espresso. Dacă nu ai, atunci folosește orice alt aparat ai sau un ibric, doar că trebuie să faci cafeaua mai concentrată. Pune cantitatea obișnuită de cafea și doar jumătate din cea pe care o utilizezi în mod normal pentru apă.
Ai nevoie să faci o cafea mai tare pentru că se va dilua destul de mult atunci când vei adăuga și gheața. Este recomandat să combini cafeaua cu gheața și laptele într-un shaker de cocktail. Apoi îl agiți până când se simte rece la exterior.
După aceea, pune cafeaua într-un pahar cu gheață. Prin agitare cafeaua capătă o textură mai aerată și produce și puțină spumă.
Dacă nu ai un shaker de cocktail, poți folosi la fel de bine orice alt recipient cu un capac etanș, cum ar fi un borcan obișnuit.
În plus, această metodă poate fi adaptată cu ușurință pentru a putea adăuga în cafea orice arome vrei. Poți pune lapte condensat îndulcit, scorțișoară, sos de caramel sau orice altceva îți dorești.
De unde a apărut metoda de preparare a ice coffee
Ice coffee a fost preparată pentru prima dată în Italia, sub numele de shakerato. Motivul pentru care ice coffee este preparată prin agitare, mai degrabă decât prin turnare peste gheață, are la bază credința larg răspândită în Italia că băuturile cu gheață cauzează probleme digestive, potrivit la Daily Meal.
Prin urmare, shakeratos este turnată într-un pahar gol după ce este strecurată, în loc să adauge gheață proaspătă.Prin agitarea cafelei se obține în mod rapid un ice coffee spumos și gustos.